117

Аха и при -15

преди 4 години

тоя климатик.........***. С парно на дърва, с една пиклива печка, с водна риза отоплявам 120 квадрата.....колко климатика ще ми трябват,а ? Те централите зимата ще издишат отвсякъде , ако всички наслагаме климатици, а да не говорим,че и те яко замърсяват, но това никой не го коментира. Една средно голяма фабрика отделя повече лай/на от няколко хиляди печки, но и тях никои не ги закача...

116

Анонимен

преди 4 години

Каква газ, какво парно какви 5 лева, искаха ми 9 хиляди лева само за газификация, за 6 хиляди си взех мултисплит система 4 вътрешни тела, зимата топло, летото хлад, повече от 800-1000 киловата не съм имал на месец, комшията се працака ат се газифицира, кара една година и се отказа много скъпо му било, сега му висат радиаторите и котлето за украса :)

115

105

преди 4 години

Щом 150лв разлика на месец е минимално за теб.---разликата е по 25 лева на месец на климатик срещу радиатор. Ако топлиш с 2 киматика или с 2 радиатора разликата е 50 лева на месец или по малко от еднодневната надница в София. А комфорта в полза на радиатора е огромна. Стига да не го изключваш масления радиатор, че ако го спираш и пускаш тогава наистина гори много ток.

114

до 116

преди 4 години

Ти си май на хранилка в ЧЕЗ

113

Безпартиен до 116

преди 4 години

Не съм на никаква хранилка, откачихме се целият вход, заради отказа да ни направят хоризонтално разпределение на инсталацията ( дори входа беше готов да си поеме ремонта). ЕВН ти отказва ( В момента новите кооперации, където има парно всички се правят с хоризонтални( т.е. тръбата ти е до вратата и си плащаш само твоето, а не и общото за етажи)) От там нататък всеки тръгна да се спасява индивидуално. Аз минах на пелетна камина и вързах и бойлер и коридор към нея 24-ка, за 90 кв. апартамент.

112

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 105Бучи ти главата - шума от хубав климатик е 30-40децибела, по-тих и от миялната ти машина...ако имаш такава, де... ;)

111

Чичо

преди 4 години

Яко сте в грешка сите! Най-ефтиното и ефективно отопление е на гуми - има няма вече 10 години само така се отоплявам (и на Софията като съм и на село като ода - също).

110

Спокоен

преди 4 години

Най- добрият климатик за отопление е подовия.

109

До 110, 111

преди 4 години

Вие май сте на хранилка в топлофикация

108

Анонимен

преди 4 години

Mitsubishi Zubadan FH-25,FH-35,два броя за апартамент 80 квадрата,сметки само за климатиците до 130 лева в най лютите студове.

107

До 105

преди 4 години

Щом 150лв разлика на месец е минимално за теб.

106

язе

преди 4 години

Ползвах почти 14г. климатик Панасоник 12-ка, инвертор (за около 1300 лв) - никакъв проблем, повече от 160 лв ток не съм плащал за 2 климатика, бойлер и т.н. Топло, тихо, бързо затопля.....Кви радиатори, кви дърва.....

105

Анонимен

преди 4 години

кой ки ти даде 2 бона за климатик

104

Безпартиен

преди 4 години

Никаква алтернатива няма на парното...По-добро не е измислено... Колкото повече ток консумираме толкова повече замърсяване, понеже ТЕЦ-овете ни бачкат на Въглища.....Единствената алтернатива е газификация и то да има масова държавна насоченост и субсидия. Прекалено е скъпо за момента... Това е един от критериите, които не покриваме въобще за ЕС. Средно 40% от домакинствата са газифицирани в ЕС, докато тук са само 3%.

103

Анонимен

преди 4 години

Добра сплит система за три стаи ви е поне 10 хилки. За банята ел лира, пак ток. Шума насттана. Тия 10 хилки са ви парното за 10-15 години.

102

Глобалното

преди 4 години

затопляне ще ни отърве от разходите за отопление. Долу Грета Тунберг. Искаме вечно лято.

101

Анонимен

преди 4 години

А вие защо си мислите че заслужавате централно отопление.

100

Анонимен

преди 4 години

Централното отопление беше евтино когато аз ви служех в казармата и работех бедафа а сега не е рентабилно.

99

Анонимен

преди 4 години

Парното и маслените радиатори са за хора които могат да си го позволят. Климатиците зимата са за бедняците. То е бучене, разлеждане, кюхкане и т.н. неприятни шумове, но щом е по евтино търпят и се гордеят колко евтино се топлят, макар, че разликата е минимална.

98

Анонимен

преди 4 години

Midea са добри тези, с компресор Митсубиши.С компресора на Самсунг, избягвайте ги.Gree наистина са добри, но им надуват цените ...