88

Анонимен

преди 4 години

99, европейските страни няма да останат без газ, защото имат договори с Газпром, които не могат да не се изпълняват. Обаче искат да се доставя през Украйна, иначе кой ще им дава 3-те милиарда от транзита. И не е само Украйна, има и други, дето ще бъдат заобиколени с ТП и СП2. То и ние се каним да закачим поне още 200-300 млн с новата тръба, ама да видим ..

87

Анонимен

преди 4 години

Стратегията на Русия е да прекъсне транзита през Украйна като снабдява Европа с газ през газопроводите Северен поток 2 и Турски поток. И двете съоръжения обаче се бавят и няма да са готови към началото на 2020 г. Европа хем иска руски газ, хем бави Северен поток 2 и Турски поток. Русия трябва ли да се притеснява, че след 31.12.2019 г. някои еропейски страни ще останат без газ? Европейска шизофрения.

86

Иванчо от втори Б

преди 4 години

До 93 Анонимен Ами внасяйте от луната бе, какво ви пречи, като не искате руски не купувайте , внасяйте от където искате, ваша си работа.

85

Гост+

преди 4 години

"И от луната да внасяме газ, пак ще е по-евтин от руския." = ето пример за промит атлантически мозък. Сериозните анализи недвусмислено показват, че най-евтиния газ в цяла Европа е руският. Много близко е до логиката, че това, без съмнение, е така по ред географски и технологични причини. Дори втечнен газ от Русия е по-евтин за Европа от този идващ от другата страна на света. Това е толкоз просто и логично, че само "русомразци" и платени "мекерета" могат да твърдят обратното.

84

Анонимен

преди 4 години

Газпром хем трябва да плати глоба от 2,56 млрд. долара за монополно положение в Украйна, хем го принуждават да продължи да бъде монополист. Шефчовска и укропска шизофрения.

83

Защо?

преди 4 години

Запада защитава крадците!

82

Анонимен

преди 4 години

И от луната да внасяме газ, пак ще е по-евтин от руския.

81

Факт

преди 4 години

Украйна краде от газта ни,но плаща Русия но тоя път номера не минава.

80

Анонимен

преди 4 години

Украйна би загубила 3 милиарда, а Русия 30 милиарда.

79

Анонимен

преди 4 години

Газовата борца е жестока. Първо Украйна повиши неколкократно транзитните такси. После им спряха ЮП. Измислиха разни енергийни пакети. Наложиха им милиардни глоби заради недостатъчен транзит през Украйна. По искане на поляците им ограничиха наполовина капацитета на Опал. Забавиха българския участък на ТП. Дания вече 3г отказва да даде разрешение на СП2, но оня ден даде такова на Полша за Балтийската тръба от Норвегия. Целта е Газпром да подпише договор с Украйна за още 10г по 60млрд м3 .

78

Патриот

преди 4 години

Една американка ви го каза директно "да нашата газ е по-скъпичка ,но за сметка на това плащате за "свободата" от руската ви зависимост :)да не забравяме че има и мирис на "демокрация"

77

до русофил

преди 4 години

Може би ако останем наистина без газ или си я купим много-много по-скъпо, най-накрая ще разберем какво сме изпуснали с Южен поток. Изключвам атлантиците, разбира се - те са непоколебимо-непоправими.-------по скъпо от това което купуваме в момента от Русия, няма от къде. От където и да е другаде ще е по евтино, в момента русия ни точи с цени като за последно.

76

Анонимен

преди 4 години

Изгода за нас ? Не. За някой друг ? 100%

75

Русофил

преди 4 години

Може би ако останем наистина без газ или си я купим много-много по-скъпо, най-накрая ще разберем какво сме изпуснали с Южен поток. Изключвам атлантиците, разбира се - те са непоколебимо-непоправими.

74

Русия

преди 4 години

Защо завода на ФВ няма да е в БГ!Защото премиЯрът ни е обоснова агент на Турция. БОКО предлага нищо не предлагащото село Фелибе(Пловдив), дето няма нищо- летище, пристанище и т.н. Спря АЕЦ БЕЛЕНЕ(в полза на АЕЦ Акую) ,Ю поток(за да купуваме газ от ТР), Нефтопровода Бургас-Александруполис(за да може ТР да обира такси от танкерите), "Магистралите" те всички водят към Анадола сега завода на Вагена. Герберастите и сините из ме кяри са ОРИЕНТАЛЦИ и Духачи на Анадола, те никога не говорят против ТУР. Прочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2019/10/03/germanci-obiasniavat-zashto-vw-predpochete

73

моля..моля....

преди 4 години

До Анонимен 74ХАХАХАХХАХАХХАХХАХАХХАХАХАХАХАХААААААААААААА....

72

Анонимен

преди 4 години

До 77Ми то и Турция и Гърция са на руски газ бре *** , с тази разлика , че ще ни излиза по- скъпа от до сега .

71

Скептик

преди 4 години

СП2 и ТП ще сложат кръст на бившата комуналка Украйна и тя ще се разцепи на 4 .

70

газ без пари

преди 4 години

До Анонимен 77мечти.мечти.

69

Анонимен

преди 4 години

Ще си внасяме през Гърция и Турция. Путин може да врътка кранчето.