55

да бе

преди 4 години

О, УжасТ, това е поредната "агресия" от страна на Русия!Я веднага нови санкции и задължително да се разположат ракети във васалните територии!

54

До 58

преди 4 години

Не няма да я види, но всички ще видят колко ти е акъла, което личи от поста ти.

53

Анонимен

преди 4 години

За любителите на Стелса - малко да се образоват.Така наречената "стелс" технология е разработена от руски учен. След като са тествали неговото изобретение на модели, е имало подробно обсъждане от най-големите специалисти и учени в Русия, след което са взели решение, че тази технология не е переспсективна и е отчасти полезна, но лесно се преодолява атзи "невидимост". Затова вземат генерално решение да не развиват стелс в руските бойни самолети като основна цел за разработка, а като съпътстваща.

52

До 59

преди 4 години

Абе умнико надъхан от американската пропаганда. Освен ако не излизаш от някоя дупка, щеше да си рацзбрал, че метровите радари перфектно "виждат" стелс самолетите, без значение дали са отворили или затворили нещо и т.н. ... каквито си ги наредил там, с американските си хвалебствия. Просто метровите радали по онова време са си виждали "невидимите" самолети, само че не са могли да насочват точно към тях ракетите. Обаче сръбската ракета е била с телевизионан глава за насочване и така са го свалили.

51

Анонимен

преди 4 години

до 40Прочети тук за това колко не им е стискало : https://militarytimes/off-duty/military-culture/2018/01/09/the-f-117-nighthawks-near-perfect-combat-record/И на твоето приятелче му пропоръчвам да прочете как в момента в който самолета изпълнява мисия (хвърля бомби) става различим, и как след като затвори бомбения отсек го преследват с въпросния обстрел на сляпо, за който говорих преди малко. Аман от русофили фантазьори

50

Анонимен

преди 4 години

Вместо Ниобий да вземат да докарат Кузя. Ше опуши стелтовете със сажди и ше ги виждат по-лесно на фона на небето!

49

Анонимен

преди 4 години

До АнонименНе, гледам холиудски филми за Виетнам, как черния пилот Томсън прави виетнамците на луди и им вика: "ЕЙ, комууняги, хванете ме!" Детски приказки за черни неегърчета.Над 1000 щатски кръстачки свалиха виетнамците с С-75 двина. Чичо Сам беше толкова позорно набит, бягаха от Сайгон като дявол от тамян.

48

сладур

преди 4 години

Ми той един германски младеж им показа през 80-те години какви са им радарите на братушките.Кацна със самолетче в Москва.

47

Анонимен

преди 4 години

До Селски антигейа ние от провинцията ще гледаме шоуто на маса с ракийка и мезеселския сидераст ти това сам ли успя да го измислиш или така ти го написаха на листчето от руското посолство?

46

До 6

преди 4 години

Соросе, това е запазена марка за американските генерали.Ако погледнеш историята, ще видиш министъра им на отбраната да се хвърля от прозореца на лудницата с вик "Руснаците идват!"Царе сте това троловете да обръщате черното в бяло и обратно.

45

Анонимен

преди 4 години

До 45Не е нужен, Москвич бе, ........ Хвърля се ракетката от Камчатка или Калининград, лети 9000 км и събаря небостъргачи, Федерални Резерви, Пентагони, Капитолии и всичко е пепел за 300 години напред.

44

До 8

преди 4 години

Генерал Леонид Ивашов години наред беше шеф на руското военно разузнаване. Ако той не знае какво говори, не виждам друг, който да знае повече.Почти всички информации за въоръжените сили на САЩ са били в ръцете му от първа ръка.

43

Анонимен

преди 4 години

F117 е свален над Сърбия с помощта на класическа шпонска дейност, сърбите са имали наблюдатели при летищата на НАТО и са знаели много точно кога какъв самолет идва.

42

Анонимен

преди 4 години

До АнонименРусия не е Ирак, нито Либия. Никой не иска ядрена гъба над Уошингтън!с москвич ли ше я закарат до Уошингтън бе каскет? Или ше пуснат клипче у фейса?

41

Анонимен

преди 4 години

До София са 850 километра от Крим

40

Анонимен

преди 4 години

до 36"Видели са го по някаква причина". През ноща? Вие се оляхте. Сигурно са го осветели в тъмното по погрешка с прожектора дето викат Батман

39

Анонимен

преди 4 години

Много ги разбираме тия неща ние обикновените хора

38

Анонимен

преди 4 години

Ако говорим са свърмощни радари, трябва да се прецени в коя обаласт са свръхмощни. Примерно, радарите на русаците за противоракетна отбрана са свръх мощни спрямо радарите за ПВО, но са си с нормален обсег за ПРО.От гледна точка на ПВО, може да се каже, че свръхмощни ще са радарите на новата ПВО система на руснаците - "Прометей" (С-500), която ще застъпи на дежурство от следващата година. Радарът и "вижда" на 700 км и може да сваля противника на 600 км. Тоест, от Крим ще покрива всичко до София.

37

Анонимен

преди 4 години

Грешно! Ф-117 не е масово използвам в Сърбия, почти с него не са осъществявани полети. А е толкова "стелт", че е самолет от 4-то поколение, разработен в края на 70-те, първият му полет е през 81-ва година. При максимална скорост от 1100 км/ч, (колкото един пътнически самолет) и допотопната стелт технология, не е никакъв проблем за С-125 Нева да го свали. А защо не са свалени повече - защото на американците просто не им е стискало да го използват масово.

36

Анонимен

преди 4 години

Ниобий не са свръхмощни радари. Това просто са радари за дежурен режим. Тоест, такива, които да работят постоянно и да наблюдават постоянно близката зона.Свръхмощните радари на руснаците "виждат" топче с диаметър 10 см на повече от 6000 км. С такива радари се наблюдава целия периметър на Русия.Преди "Ниобий" имаше ред други подобни радари, като най-старите от тази поредица ги имахме и ние в България (примерно пазеха София). Ниобий просто е специално подобрена версия против стелтс самолетите