18

:)

преди 4 години

Някакъв тъ-па-нар по-долу е написал, че след 9-ти сме спечелили индустриализация...Първо: България е била най-развитата държава на Балканите преди 9-ти ! Второ, Германия е била най-развитата държава по това време, така че не се знае къде щяхме да сме при немска индустриалиация...Така или иначе по това време всяка държава в Европа е минавала от селскостопанска към индустриална икономика.

17

маке

преди 4 години

До ШопПо-кротко шопе, тия думички само в къщи на вечеря може да ги говорите, тук не им е мястото.Иначе разсъжденията ти (ако има такива де) са по дефиниция погрешни.Ние имаме 200 хил армия, Англия ще стоварва 100 хил армия. Мерим си ...Абе човек, хората по-горе са го казали, че сме прекалено малки, за да е зависело нещо от нас. След ВСВ сме в сферата на влияние на СССР. За тях е било изгодно да запазим територията си вкл. и излаз на беломоерието. Политика и интереси, ок?

16

до Шоп

преди 4 години

Абе, Кас...ет!!!!!!Малко преди края на ВСВ така наречените "велики сили" в лицето на САЩ, Британия и СССР бяха Разпределили сферите си на влияние!!!Ти наистина ли си мислиш, че без мълчаливото съгласие на САЩ и Британия комунистите в Царство България щяха да узурпират власта??? Лично Чърчил при срещата му със Сталин и Рузвелт е начертал на "салфетка" (която още се пази) какви ще са сферите на влияние на следвоена Европа!!!А, да ти напомня, че " Историята не търпи условно наклонение"

15

Анонимен

преди 4 години

шопе, ***!Ако искаш да ти разтълкувам какво е ***?

14

Анонимен

преди 4 години

Ако Хитлер спечелил печелехме беломорието и Македония .След 9 пък спечелихме индустриализация образование наука и тн .Днес не е ясно какво печелим !Свобода казват и свободно движение !

13

Анонимен

преди 4 години

Опааа, и да не забравяте да сте благодарни на Георги Димитров, че се е застъпил пред Сталин, да опази България цяла след войната, когато на победените са им отрязани значителни територии...

12

Егати историка...

преди 4 години

Втората Световна война е продукт и следствие на Първата ! Германия е можела да излезе победител чрез преговори ( нямаше да има Втора при този сценарии ), но не го е направила и впоследствие я губи и то губи много , дори я унижават. Това води до ВСВ, защото много германци споделят идеята да си върнат за унижението. Тук сме и ние, понеже също страдаме от Първата Световна, а и единствената сила, която защитава нашия идеал за обединение на всички български територии е Германия !

11

Анонимен

преди 4 години

Добре, че сме попаднали в руската зона на интереси, защото иначе Бг щеше да си остане пълен к.енеф, какъвто е била до 09.09.1944г.

10

маке

преди 4 години

До ШопС право се употребява за вас описанието дъpвeн.И какво като сме имали такава армия, след като сме на страната на загубилите войната?Ако не е била СССР са щели да ни орежат здраво. Имало е шанс да запазим излаз на Беломорието, но нашите изтеглят войската на своя глава.СССР даже са се ядосали, че сме ги изтеглили, защото е можело да наистина да го задържим. Да, Чирчил е бил доста против това, защото де факто СССР чрез България щял да има излаз на морето, но САЩ са нямали против.

9

Георгиев

преди 4 години

До АнонименКапитан Петко войвода, който е спасил буквално живота на хиляди българи от клане, от кои е - от руските шпиони или от метежниците?

8

R

преди 4 години

Хубаво го каза този историк! Най-после един да се престраши и да каже истината откога е разделен народа и защо! Да,и сега сме разделени по същите причини......а сега кажете какво следва след 30 години американско робство и 3 милиона бежанци българи зад граница!!! Чака ви втори 9.IX ,господа!!! Ха наздраве!

7

Анонимен

преди 4 години

Границите на държавата са определени не заради тъмните ни очи, по времето на разпределението, ние вече сме руски васали и те просто са отстоявали заддунаските си интереси. В резултат на послушните ОФ се намаляват и репарациите, които дължим на гърция след войната, факт.Руснаците са искали стабилна буферна зона, федерална югославска република на балканите, като ние по план сме били 6-тата република, но тито и сталин се скарват и плана не се реализира.

6

Анонимен

преди 4 години

може би по- добре е така от колкото бай *** да строи грозотии и да си налага чалгакултурата и на други морета иначе нямаше да ходим сега и където е гръцкото море

5

АНТИ

преди 4 години

"Войната - еврейската жътва" --Х.ФордДа ви е ясно, откъде се пръкна 9-ти септември.

4

Георгиев

преди 4 години

Прав е историка, това разделение ясно се вижда особено след войните и двете национални катастрофи. Дори разделението започва доста преди това, но в по-малки размери, по времето на диктатора Стамболов, който избива и хвърля в тъмниците своите политически опоненти. Този пример на действие прилагат и други след него.

3

до така е

преди 4 години

Британците искат Гърция, Гърция иска границата с България да е на Стара планина ...-----------Да не говорим за Южна Добруджа...

2

Анонимен

преди 4 години

Нас Червеното знаме роди ни, нас не ще ни уплаши смъртта,ние сме във всеки парламент и така до края на светаааааааа....

1

така е

преди 4 години

Британците искат Гърция, Гърция иска границата с България да е на Стара планина ... и ако не беше СССР, нашият "окупатор" щеше да сме с територия от две сегашни области в Североизточна България!