38

Анонимен

преди 4 години

От статията може да разберете поне малка част от морала на морските хора. Когато се случи морска катастрофа по високият ранг те задължава да се погрижиш за тези с по ниския. Капитанът няма право на спасение, докато всички не са в безопасност. Тук капитанът на Коста Конкордия наруши грубо етичния кодекс като напусна кораба. Голям срам.

37

Боби

преди 4 години

До Анонимен"а според мен са загинали като мишки защото е бил затворен обсега в който са се намирали отвън за да не се разпростре огъня извън засегнатия сектор. Вероятно са драскали по вратата за да им отворят и да ги спасят"От казаното от теб разбирам само едно думи като: ДОБЛЕСТ, САМОПОЖЕРТВАНЕ, МЪЖЕСТВО нищо не значат за тебЩе си излезнеш от горящия сектор а другите да УМИРАТ борейки се с пожара/аварията!Ти си мишкаАко един отсек на подводница се наводни много често това е равно на гибел

36

Анонимен

преди 4 години

Като има риски изкл. Икономическа зона, има ли и бългсрска такава? Или пу т кин си обявява всичко за негово?

35

Анонимен

преди 4 години

Боби, това наистина важи за всички милитаристи по света. С едно уточнение - евреите и мюсулманите НЕ са наши братя, а врагове до последния от тях. Това са дефектни, фанатизирани мозъци. Евреите направиха света милитаризиран. Те управляват САЩ и Русия. Те противопоставят християните един на друг. Дори съм чел, че хазарите са писали Корана, а не слабоумнуя Мохамед. За да отмъстят на християните, които Бог обича повече! Абсолютни сатанисти. Най-милитаризираната държава на света!!!!

34

Анонимен

преди 4 години

Съболезнования, почивайте в мир, братя моряци. Морето е за истинските мъже и само ние разбираме неговата магия. Далеч зад хоризонта, дълбоко под водата, едновременно усещане за любов и страхопочитание. Лека да е пръстта.

33

Боби

преди 4 години

До Анонимен"Странна работа. Уж аварията е станала в руски териториални води, а Русия е поискала разрешение от Норвегия за провеждане на спасителна операция и то 20 часа преди официалното съобщение за аварията."Грешка в Превода е вероятноМоже да са Руски Тер води може да е Руска изкл икономическа зонаА Уведомяване за спасителна операция се прави защото всеки кораб които има сонари от еди какъв си клас излиза в морето и почва активно да сканират дъното - а това може да се приеме нееднозначно

32

Боби

преди 4 години

До АнонименНека направим разлика. Обикновенния руснак е бял човек, християнин и брат. Такива руснаци аз ценя и обичам като братя и страдам ако някой пострада. Другия "руснак", милитарист и болен за величие мозък тип Путин, Шойгу и т.н., комсндир на ядрена подводниьа,който е готов да стреля по мен НЕНАВУЖДАМ! Е, аз рософил ли съм или русофоб?СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА АМЕРИКАНЦИ, АНГЛИЧАНИ, ФРАНЦУЗИ, ЕВРЕИ, КИТАЙЦИ, ПАКИСТАНЦИ, ИНДИЙЦИ

31

Боби

преди 4 години

До Анонимен"От кога ГРУ се занимава с важни научни изследвания? Откога капитаните на ядрени подводници се обучават на подводница която изучава земната хидросфера?"СценарийЕдна подводница ляга на дъното на място където има концентрация на метални руди(не се открива от магнитомер). Понеже не се движи е почти напълно безшумнаКАК ЩЕ ОТКРИЕШ ПОДВОДНИЦАТА?Един единствен начин да имаш АКТУАЛНА СОНАРНА КАРТА НА МОРСКОТО ДЪНО(а то се променя заради подводни течения) и отново да сканираш района.

30

До: 27

преди 4 години

Знаеш ли защо децата у нас тръгват на 15 септември на училище? Ако знаеше нямаше да пишеш такива глупости!!!Не разчитам, че ще направиш връзката...!!!

29

Анонимен

преди 4 години

Нека направим разлика. Обикновенния руснак е бял човек, християнин и брат. Такива руснаци аз ценя и обичам като братя и страдам ако някой пострада. Другия "руснак", милитарист и болен за величие мозък тип Путин, Шойгу и т.н., комсндир на ядрена подводниьа,който е готов да стреля по мен НЕНАВУЖДАМ! Е, аз рософил ли съм или русофоб?

28

Подводничар

преди 4 години

Гнус, интересно ми е къде си прочел, че Бойчето е плюл по Русия ? А за избягалите хора,да но причината са слугите на Кремъл и българските им слуги. Интересно, защо все бягат по Европата и Америка, как па един не се обърка да духне в Московията :)))))

27

анонимен

преди 4 години

До в Русия е зле ДА НЕ СЪДИМ РУСИЯ А ДА ПОГЛЕДНЕМ В БЪЛГАРИЯ КОЛКО ЗАГИВАТ ВСЕКИ ДЕН И ТО НЕ В ПОДВОДНИЦИ И КОЛКО СТРУВА В МИЛАТА НИ РОДИНА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ. ДЪРЖИМ ЕДНО ОТ ПЪРВИТЕ МЕСТА В СВЕТА ПО СМЪРТНОСТ. ЩЕ ПЕРЕФРАЗИРАМ "ПРИСМЯЛ СЕ ХЪРБЕЛ НА ЩЪРБЕЛ". ДА СИ ГЛЕДАМЕ В НАШАТА *** Е НАЙ ДОБРЕ.

26

Анонимен

преди 4 години

Провал след провал. Русия да поеме курс към пазарна икономика . Видя св за 100 год, че не я бива военно. Нито на техника , нито на акъл. Да отвори пазара и да печели заедно с християнските свят. Та те даже немогат да платят на семействата на тея хора ? За каква държава говорим.

25

Анонимен

преди 4 години

Да,да.... Хидросферата... Колко са милички командирите на руските подводници. Каквото са търсили, това са намерили. Ако бяха обикновенни моряци щеше да ми е мъчно. За тези убийци - горете в ада!

24

Анонимен

преди 4 години

в Русия е злеА твоя живот какво струва бе, ***? Нямаш пари и за въже!

23

Българин

преди 4 години

Лека им пръст на героите!

22

Анонимен

преди 4 години

Загиналите са уникални специалисти на служба в ГРУ на РФ, провеждали важни изследвания за изучаване на хидросферата на Земята. От кога ГРУ се занимава с важни научни изследвания? Откога капитаните на ядрени подводници се обучават на подводница която изучава земната хидросфера?

21

в Русия е зле

преди 4 години

Как загинали, какво значение, там в оная територия наречена Русия гинат всеки ден, човешкия живот не струва и пукната копейка. Важното че на Путин и Шойгу им е добре.

20

Анонимен

преди 4 години

Странна работа. Уж аварията е станала в руски териториални води, а Русия е поискала разрешение от Норвегия за провеждане на спасителна операция и то 20 часа преди официалното съобщение за аварията. Ако не бяха уведомили Норвегия най-вероятно никога нямаше да разберем че супер секретната руска атомна подводница е дала фира заедно с 14 офицери 7 от които капитан първи ранг т.е. командири на подводници плюс двама герои на Русия намерили вражеските кабели по дъното на атлантика.

19

34567

преди 4 години

Коли и компютри няма да се научат да правят, но в производството на герои са безаналогови.