40

Хан Тервел

преди 4 години

Не можеш да влезеш в Европа с крадена история от съседните държави. Нито в Белгия крадат от историята на Франция като казват че Балдуин е белгийски император, нито в Австрия твърдят че Моцарт не е немец, нито в Кипър казват че говорят на кипърски. Ако северномакедонците искат да са европейци...да се научат да не крад и да не лъжат.Това е един добър ход на новия президент.Дано не е последен

39

Анонимен

преди 4 години

до 33А вие каква мешавица сте бе крат..уно македонска като сте има няма милион и се считате за някаква нация и сте с държавица от 20 години, в която половината и повече са албанци.....

38

македонски българин

преди 4 години

Гоце се е борил за автономия на Македония и Одринско.За това и въстанието е Илинденско-Преображенско.Това са фактите.Търпението на България към С.Македония се възприема като слабост там и се прекрачват границите много често.Отстъпки за запазване на достойнството на С.Мак. са направени достатъчно и е време за твърда позиция.Ако доктрината на македонизма не може да съществува ,освен на антибългарска основа ,то наш дълг е да го смажем без милост.

37

Анонимен

преди 4 години

Защо в днешна "Северна Македония" - БЮРМ няма добри шахматисти?Отговор: Крадът на опонентите царете - за това :)) Нема по-проста *** от вас ей!! 1944г. е началото на коминтернова Македония. 'синеоки македонки'-хахгахахахахахахахахахаха ейй....чудя се как не са достигнали до извода че Марс е македонкси ...има сходно звучене...ама ще стигнат де!

36

бай Спиро

преди 4 години

Хайде кажи какви сме ние, но ми цитирай автори на преписи и летописи от онова време, а не твой хрумвания. Историята е наука, която си служи с факти и документи, а не фантастика и предложения.

35

пиринско маке

преди 4 години

Да, борил се е за автономна Македония, но защото е бил наясно, че т.нар. велики сили няма да допуснат голяма България.Само така е щяло да се запаси българското самосъзнание на хората там. Освен това са имали за пример и Съединението, което на някакъв по-късен етап би бил възможен.Но в никакъв случай не се е борил за такава Македония като днес, още повече като потомци на Аце великиот каквито се изкарват днешните макета.

34

Психо

преди 4 години

Що за безсмислица!!! Аз ще живея в съседство, но все още поробен и извън пределите на родината си, и вместо да искам да се освободи и тази част от земята ни, аз ще искам да правя съвсем друга държава, И то такава, дето преди никой не я е чувал. И това ще ти го яредставя като "безспорен факт". Е, няма думим с които да се опише подобно душевно състояние... може би в лекарската терминология има, но се съмнявам.

33

до 25

преди 4 години

За Цар Самуил вече ги казаха вълшебните думички:))

32

бай Спиро

преди 4 години

Кефиме се, че макетата са по-зомбирани от коминтерновска пропаганда отколкото ние. но чаткаме ли, колко самите ние сме в джаза. Според средностатистическия българин, ние сме славяви, роби на турци, освободени от руснаци. Три абсолютни исторически лъжи ! Способни ли сме да ги осъзнаем !? И чак след това да искаме от братята македонци да се осъзнаят "историчарски" ?!? Да кажем-е ние се светнахме, ваш ред е !

31

До19 до 9

преди 4 години

Да прав си. Ние сме смесица от българи и славяни. Славяните изглежда са били много, защото приемаме техния език, но по късно създаваме азбука към него. Прабългарския език е мъртъв език и е бил близък до тюркски и хунския на Атила. Ние говорим на славянски език. Има списък кой племена се считат за славянски, понятието славяни е като траки (група от племена).

30

Анонимен

преди 4 години

Днешните буллгарици са мешавица между аспарухови тюрки и синеоки македонки и като такива майчиният им език е македонски, който се знае и като български. Езикът на оригиналните аспарухови турци е ... хммм... звучи странно, не е турски диалект! Сега българите да твърдят че македонците са българи е нещо повече от безумно оллигофренично. Все едно дете да твърди, че родителите му са придобили неговите качества. Маллойумие неограничено буллгарско, еей!

29

Анонимен

преди 4 години

Макетатаа затреовраха да не се обърне каруцата в последния момент преди ЕС. Хахаха натискайтв ги още ще си кажат :) Питайте ги защо езика им е половин Български половин Латински... След като Кирил и Методи са македонции хахахаКакъв точно език имат те и сърбите и откъде

28

и продължение

преди 4 години

който би бил твърдо срещу българизма и който би съдържал в себе си елементи, които могат да привлекат към него народа и народните чувства, отцепвайки го от българизма. Този съюзник аз виждам в македонизма или в определени мъдро поставени граници, отразяване на македонския диалект и македонската специфика. Няма нищо по-противоположно на българските тенденции от това с никого българите не могат да се намерят в по-непримиримо положение от македонизма.Това е основата на македонизма.

27

за макетата

преди 4 години

Стоян Новакович е основоположник на Великосръбската доктрина:Тъй като българската идея, както е известно на всички, е пуснала дълбоки корени в Македония, аз мисля, че е кажи-речи невъзможно да бъде разколебана съвсем, изнасяйки срещу ѝ само сръбската идея. Тази идея, страхувам се, не би била в състояние като чиста и гола противоположност да изтласка българската идея и по тази причина на сръбската идея от помощ ще ѝ бъде някакъв съюзник,...

26

Анонимен

преди 4 години

Толкова много документи има че Гоце е бил българин че няма на къде!И да,борел се е за независима Македония защото само така тя е можела да се присъедени към България!Нещо подобно на Княжество България и Източна Румелия!

25

Анонимен

преди 4 години

На 3 май 1943 г., върху общ гроб в окрайнините на село Баница видни общественици, заедно със сестрите на Гоце Руша Чопова, Велика и Елена, както и техните потомци, поставят бяла мраморна плоча с надпис: В памет на падналите бойци в с. Баница на 4 май 1903 г. за обединението на Македония към майката родина-България и за вечен спомен на поколенията:" следват имената. Та къде е сега тази плоча? Да видят за какво се е борил Делчев???

24

Шопо

преди 4 години

Много важно !!! Признал-непризнал Гоце Делчев е чистокръвен българин !!!

23

аз-ът

преди 4 години

до македонсия президент... Имам една тайна за вас госине Президент ... шшшшт ... съ-на-род-ни-ци сте ...ама се прай че не съм ти казал.

22

Анонимен

преди 4 години

Чакаме да кажете вълшебните думички и за цар Самуил, чийто враг е известен на историята като Василий ***.

21

Анонимен

преди 4 години

Македонският президент призна: Гоце Делчев е българин!----------Още колко историческа фактология тепърва ви предстои да признаете...Е, шип...рите активно ще ви помогнат в този процес!