74

юбералес

преди 5 години

До Какво умувате!Вместо Вазов, прочети Раихщатското споразумение между Русия и Австро-Унгария месец след Априлското въстание. Там дори не се предвижда създаването на държава с име България, а Румелия. Целта е убиването на всякакъв български национализъм и подготовка на територията към нечие присъединване.

73

Тракиец

преди 5 години

Има по добри интелигентни начини от *** Бунт и чупене и палене на парламента в желанието ни да сменим управленския КГБ Елит на България. Българите сме велики хора и такива ще си останем не Русия не Турция, Не Гей Щатите а който и да иска да ни затрие като жар птица ще излизаме от Пепелта!!!! ЯСНО ЛИ ВИЕ!!!

72

Анонимен

преди 5 години

Повтаряш демагогията на комунистите, никъде в предварителните договори, както и в предварителното мирно споразумение от Сан Стефано не се споменава държава България, а окупирани територии. Такава държава се обособява с Берлинския договор и не благодарение на Русия, а на Германия и Великобритания. Не забравяйте думите на Левски - Който ни освободи, той ще ни пороби !, както и думите на Антим I към руските представители - А от Вас кой ще ни освободи ?

71

Какво умувате!

преди 5 години

Вазов го е написал най точно, показал е какви са били "великите" сили по онова време. Били са такива каквито и днес, не им е пукало за България, келепира са гонили!!! "Немци, френци, англичани наши са враждебници, дружни с нашите тирани, с нашите изедници." Какво по ясно определение искате, днес същите ни скапват живота!

70

Анонимен

преди 5 години

МНОГО ЛЕСНО МОЖЕТЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ КАКВА Е БИЛА ЦЕЛТА НА РУСКО-ТУРСКАТА ВОЙНА И ИЗОБЩО НА ВЕЛИКИТЕ СИЛИ ПО ОНОВА ВРЕМЕ КАТО ОТВОРИТЕ В ГУГЪЛ КАРТА НА НА САН СТЕФАНСКА БЪЛГАРИЯ И КАРТАТА НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД БЕРЛИНСКИЯ ДОГОВОР.ИСТИНАТА Е,ЧЕ РУСИЯ СЪС САНСТЕФАНСКИЯ ДОГОВОР ПРАВИ БЪЛГАРИЯ НАЙ ГОЛЯМАТА ДЪРЖАВА НА БАЛКАНСКИЯ П-ОВ И ИЗПЪЛНЯВА БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА ИДЕЯ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ДА ЖИВЕЯТ В ЕДНА ДЪРЖАВА,НО ЗАПАДНИТЕ СИЛИ ЧРЕЗ БЕРЛИНСКИЯ ДОГОВОР ЖЕСТОКО РАЗПОКЪСВАТ БЪЛГАРИЯ.

69

авс

преди 5 години

българите от волжска българия те са муслюмани.това гр.казан.парите са събрани от бг народ да се строи шипка а трудът беше без платен благодарност на братята руснаци освободители

68

Deliormanli

преди 5 години

Всички договори на Великите сили вече не са актуални,защото светът се промени има нови сили и съдбата на България е да бъде разделена няма друго решение!

67

справка

преди 5 години

До Георги ГеоргиевИнтелигенцията е смърт за властта!!!Затова Димитров и Сталин са унищожавали средната класа и аристокрацията!

66

Анонимен

преди 5 години

До майка ТурцияКъде беше турския аскер в Румелия да потуши съединението? Имахме автономия вътрешно! Аскера ни защитаваше отвън съгласно правилата на автономията!

65

Анонимен

преди 5 години

До ВУЗ-куркапанТриклети да са Европа и Русия дето ни разделиха!

64

P.

преди 5 години

До АнонименПросия това, Просия онова.===Най-после искам да кажа на тия, които използват похвати несвойствени на една интелигентна личност като цитираните по-горе от мен названия. Чудя се дали тези лица имат необходимата квалификация да участват в сериозни диспути и форуми, или просто са наети на принципа Драгой че няма кой.Моля ви, не занижавайте нивото на Днес.бг.

63

ВУЗ-куркапан

преди 5 години

До Георги ГеоргиевЗа какво ни са тези толкова много ВУЗ-ове? - За да изтрепват интелигенцията?

62

майка Турция

преди 5 години

До Георги ГеоргиевТурция съществува от 1928г. насам Преди е било Османска държава а не Турция.*** надминаха турците! СССР окончателно ни погуби!В момента всичко е КГБ-ДС 99%

61

Георги Георгиев

преди 5 години

Защо сме това което сме? През цялото време което Турците са били господари по нашите земи, те последователно са изтребвали всеки който изяви повече от нормалната интелигентност! По този начин те на генетично ниво са създали народ с робско съзнание! Оскотили са ни до такава степен, че дори и днес не смеем да се противопоставим на нашите собствени избраници!

60

Анонимен

преди 5 години

Тая статия е пълна с лъжи и манипулации, примесени с няколко истински факта, за да изглежда достоверно.

59

Анонимен

преди 5 години

И аз съм потресен от глупостите и фантасмагориите , които дрънкаш в сайта, едно е да знаеш, друго е да си многознайко, който си мисли, че знае повече от професорите

58

Потресен съм

преди 5 години

До Анонимен"Професор Любенова говори за различни войни ..."мисля че сванах идеята, сега ще и спукаме пропагандното балонче на Професорката !Запада прави доста усилия да свали от Руския трон руските царе и накрая успява с Пруската еврейката (родена и отраснала в Прусия от клана Голдщаин) станала известна като Екатерина Втора Така наречената Руско-Турска война която води за завършва с тоталното изколване на Волжките Българи, Донските казаци и Татарите - всички те кръвни наследници на Баян

57

Анонимен

преди 5 години

Англия участва във войната колкото да прекара със своите кораби корпуса на Сюлейман паша от Албания в Тракия, а Крит е анексиран от нея 2-3 години по-късно. А през 1878 г. инспирира въстанието на Сенклер в Родопите потушено от капитан Петко Войвода.

56

анонимен

преди 5 години

"велики сили" хаха. Крадци, пирати, ***, каниб. , робовладелци и антихристи.. Защо държавиците им са от 200- 250 г. ??? След като Атила от царски род Дуло учил в рим и константинопол ги е подредил да живеят цивилизовано те не са искали цели 1 500 г. За това го изкарват хун , а нас затриват. Историците/ продажни да си приберат сребърниците за оня свят!!!

55

Анонимен

преди 5 години

Който няма собствени герои кръщава улици и площади на чужди....