61

iceblast88

преди 5 години

До До 62 ...88Ти явно нямаш грам понятия от това как работи държавата.*** пример е градския транспорт-хем се води АД, но е на дотация от общинските бюджети, получава пари от програми и тн. с пари от общинските бюджети се купуват автобуси и тролей.Друг пример са фирмите които събират пари за общинските паркинги и репатрират паркиралите без да платят-ползват общински терени, за да събират пари, на издръжка са към общината защото от бюджета на общините се купуват паяците и според теб са частни?

60

дискриминация

преди 5 години

А защо никой не говори за държавните служители който не плащат данъци и осигуровки а получават големи привилегии,ползват всички здравни и социални придобивки без да плащат за тях,който са платени от обикновения народ е как искате да се увеличат пенсиите и помощите като се изяждат от една каста търтей?!

59

Анонимен

преди 5 години

Според данните на НСИ за 2017 (последните, които намерих), в държавното управление работят 111 хиляди човека. от общо 2 милиона и 308 хиляди наети. Предполагам, че в тези 111 хиляди се включват военните, МВР, ДАНС и т.н. Много ли са, малко ли са....

58

До 62 ...88

преди 5 години

Точно обратното е на това, което внушаваш. От общественият сектор трябва да се извадят държавните и общински фирми и да се прибавят към частния сектор. Какви държавни фирми в частния сектор сънуваш?! Примерно работещите в ТЕЦ Марица Изток 2 са в обществения сектор, но частния сектор храни ли ги или те хранят останалите в България, както обичат да се изразяват такива като теб.

57

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 37Не бъркай мед. сестрите с толупите от администрацията.

56

iceblast88

преди 5 години

Има огромен дисбаланс в цялата система. По принцип на всеки 10 работещи трябва да се пада 1 в администрация за да работи една система или фирма. Същото важи и за държавата, а в момента този баланс е нарушен. Затова заплатите и в частния и държавния сектор са толкова ниски. Просто много от държавните служители могат да бъдат заменени от компютърни системи и тези хора да влязат в частния сектор и да генерират пари, а не да са пасив. Така и приходите в държавата ще нараснат и данъците ще се намалят

55

Анонимен

преди 5 години

До Съкращения ли? 11Не че няма кандидати. Те не обявявят местата и назначават на граждански договори тчхни калинки -"големи специалисти" без които на може да се построи нищо, извинете не може да крадат спокойно и да замитат далаверите си.

54

iceblast88

преди 5 години

на всеки на държавна заплата. С други думи на всеки в частния сектор се пада по 0.65 държавен служител + 1.70 пенсионера + 1 ром и това е само от данъците, отделно, че този човек трябва да живее и да храни семейството си. И после защо заплатите са ниски? Ниски са защото на гърбът на всеки реално работещ и плащащ данъци работник се падат по почти 3 човека на гърбът му които живеят от труда му. Пенсионерите заслужават това, защото те са изработили каквото се е искало от тях.Но с другите не е така

53

До 57

преди 5 години

Защо си мислиш, че младите няма къде да работят. При мен от години непрекъснато има обяви за работа, но млади не идват. 30% са свободните места от общия им брой, а сега стават 50%, защото ще изгонят още няколко човека, които се пенсионираха миналата година. Не са пенсионерите проблема, но явно си прекалено млад и наивен, за да го схванеш.

52

iceblast88

преди 5 години

По данни на НСИ за 2018:545587 са в държавния сектор1771886 са в частния сектор, но в това число влизат и държавни служби водещи се АД (ВИК са 36 746, а те са държавни и общински, 144 547 доктора (частично издържани от НЗОК, но се водят в частен сектор защото болниците са АД, 143876 са в транспорт - а градски транспорт пак са АД, но на общински дотации или собственост на общините, 80787 научни изследвания (БАН и тн.) и като се извадят от частния сектор държавните фирми излиза по 1.87 частник

51

Анонимен

преди 5 години

До хахоДа, ако ти отидеш там навън. Всички само това правят - мият чинии и тоалетни. Я излез извън злобата си и комплексите си. Отиди да видш, че много хора работят нормална работа, имат семейства и къщи. И няма как всички да са програмисти, финансови гении и т.н., но живеят нормално. А ти да не си дирекнор на БНБ или си комплексиран клавиатурен плъх за 600 лв на месец, който драпа от сметка до сметка за ток, вода, телефон. Българска злоба и простотия.

50

Анонимен

преди 5 години

Всички знаят, че в администрацията работят много пенсионери и там ще са до гроб. Новите назначения на добри позиции на млади хора са за "наши" хора. Няма значение, че са с неподходящи дипломи, без необходимите компютърни умения и добро владеене на 1-2 чужди езика.

49

Реалист

преди 5 години

До 52Ти не се коркай. Аз не съм пенсионер, както внушаваш, но имам доста години бачкане. Проблемът е, че доста народ е убеден, че младите хей така, веднага ще започнат да работят повече от своите опитни по-възрастни колеги. Не съм виждал възрастните да гонят младите, а точно обратното - опитват се да ги научат на работа. В един момент младите започват да осъзнават колко малко знаят и могат и тогава бягат някъде другаде, където си мислят, че по-добре ще се справят и там се повтаря същото.

48

Анонимен

преди 5 години

Нали има закон, щом си пенсионер хайде аут. Единствено допустимо е ако е към края на годината да си я изкарат докрай и довиждане. Не може да седят с години, а младите хора да няма къде да работят. Няма наказани, че не са си свършили работата, нали има човешки ресурси, те са длъжни да спазват закона.

47

Анонимен

преди 5 години

Как няма да се вдигнат са 16.. и за година, като МВР направи същата бройка от закона по МВР- полицаи - държавни служители. И другата простотия- да съкратим едни 1600 и после ще правим анализ дали правилно сме ги махнали- Т.е. да назначат отново други хора, ама по техни. Вярно има много излишни служби и службици, но вместо да се увеличи капацитета към местата, които обслужват граждани- ще се махнат на сляпо едни хора, които са по чужди, за да сложим после по наши...

46

Чиновник

преди 5 години

До 123Щом завиждаш на хората за 1000 лв. заплата , ясно е що за oтpeпкa си. Пък и като гледам си и неграмотен, та нищо чудно, че такава заплата е мираж за теб. Неграмотниците навсякъде по света сте с ниски заплати.

45

хахо

преди 5 години

Могат,могат,да мият чинии и продават fish&chips.

44

Анонимен

преди 5 години

До РеалистВиноги младите не знаят, не могат и са некъдърни. А такива като теб нарочно го насаждат, за да могат вече изкуфели пинсионери и такива като теб да се чувстват значими и да нямат конкуренция. Виждам го и при мен как такива стари и уж опитни, гонят и гормазят младите, отказват да им помогнат и научат. И не съм млад - имам 25 години стаж и мога да ти кажа, че много от младите са кадърни и можеши, но проклетии и комплексари, като теб ги гонят. И как така навън могат, а при вас...

43

334

преди 5 години

На много високи позиции работят пенсионери, които биха могли да бъдат заменени от млади хора, това се отнася най-вече за силовите структури. И те остават не защото умеят да "крепят положението", а защото са здраво свързани с управлението и неговите схеми.

42

Анонимен

преди 5 години

Млади в администрацията няма, защото заплатите са много ниски. Пенсионерите ще работят докато могат и ще крепят положението, но това ще е до време, примерно още най-много 5-10 години. Много хора доста навино си мсилят, че администрацията нищо не прави и е излишна, но защо ли няма нито една държава по света без такава администрация. Явно без администрация не може. Всяко съкращаване на администрацията по принцип влошава работата на администрацията и колкото и да не ви харесва, това са фактите.