121

До 116 sid

преди 5 години

Съдейки по това, как ти си разбрал написаното, то може би наистина е така, както си го разбрал. Истината е, че в София има много места за работа, където изискванията към квалификацията са високи, а подобни места за работа в провинцията просто няма или са много малко. Това води до много по-голям процент на по-висококвалифициран труд в София в сравнение с провинцията.

120

Анонимен

преди 5 години

Защо в София взимали повеке пари много просто - СУ е в топ 800 , ТУ-София е 1025 място.. А следващия провинциален университет в чак топ-3000 .. Трябва да видите колко смешни и лесни програмите ФМИ Пловдив или във Физичския факултет на ПУ - и кой будала работодател за тези смешни и лесни специалисти.. За лесно пари никъде не дават..

119

Данев

преди 5 години

В София заплатата е 1500 лв обаче 1000 отиват за квартира. Ха ха. Овча купел, голямата кал. Носете си кокили!

118

Анонимен

преди 5 години

Ако всеки българин беше с мозък на робот т и тнт всички щяха да са милионери и тнт .Сега само мутрите и техните роднидни и капиталисти олигарси взимат заплати ,младите висшисти емигрират за европески заплати .Лесно е някой да напише учете за инжинери или за ит математика малко народ я разбира ако всеки я разбираше друго щеше да е

117

Анонимен

преди 5 години

до111. За ва оцелее България спешно трябва да се смени модела особенно в земеделието. Мафиотската номенклатура на властга, да се спре. Трябва населението да приватизира държавната собственост по места. ПЪЛНА ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ.

116

Анонимен

преди 5 години

тази централизация към "столицата" е още от комунизма,сега се доразвива в различни форми

115

Жеко

преди 5 години

Законодателството е много сбъркано и насърчава хората да НЕ работят. Всичката пАра в свирката!

114

До 100

преди 5 години

Пишеш за морската администрация без да знаеш нищо за нея. В нета пише, че Агенция Морска администрация е към Министерството на транспорта, а не както си написал ти, но и всички министерства са в София. Агенцията има клонове в Варна, Бургас, Русе и Лом. Защо има и в София ли, ами примерно защото има неща, за които не е нужно да си в град на морето, примерно както сега има две обяви за работа за дирекция Международни и национални регулации на корабоплаването. Двама юристи, моряци ли да бъдат?

113

V

преди 5 години

В София са обществените хранилки и обществените поръчки ;) Това означава че властта е най големия бизнес в бг ;) Освен това става въпрос за брутни заплати .Има го и елемента на риболова .Март месец се активира икономиката и тогава започват лъжите за заплати .третото тримесечие вече е края на сезона и може да не плащаш договореното .Това го гласуваха герб и бсп .Поправимо е с борба с трудовата престъпност и чорбаджизма ;)

112

sid

преди 5 години

"По-високо квалифицирани в София"???Чува ли се какво говори този?Вярно е ,че издърпахте от всички градове добрите специалисти заради по-високи заплати,но е глупаво да правиш заключение,че в провинцията са останали едва ли не само глупаците.Тези същите *** ще си стегнат куфарите и ще заминат в чужбина.Тогава и в София няма да идват нови постълнения от провинцията.Ще трябва сами да си ги произвеждате.Въпросът е ,че не всички са високо квалифицирани в София.

111

Чак пък

преди 5 години

40% от БВП, айде моля....глупости....София е консуматорски град...почти всичко се произвежда в провинцията, да не говорим за земеделските култури.

110

Анонимен

преди 5 години

Учете за инженери и програмисти защото ще умрете от глад , мизерия.. Или това което никой не иска да учи защото е трудно като физика или математика..

109

Анонимен

преди 5 години

Основната работа на поддръжката в БНБ е да подържат ц ии ци

108

Анонимен

преди 5 години

200 партийни кадри с 5000 лева заплата и 1000 обикновени бачкатори със 700 лева заплата = средна заплата за София - 1416 лв. Ето така се прави стъкмистика.

107

До 108

преди 5 години

ТОВА Е НАЙ ПРАВИЛНИЯ ОТГОВОР ДО ТУК, по високи са за да няма протести, дефакто само софиянци могат да сменят властта провинцията е само батериика която обаче вече свърши... За това бавно и полека за 30 г емигрираха 3 млн, но не за сметка на софийското население, софия порасна още с хора от провинцията. София уби България но до още 30 г нея я чака съшото, нито ще е столица нито ще е част от България

106

живеещ в северозапад

преди 5 години

Не знам колко% в София вземат тези 1500 лв но при нас в северозападна България като ти потрябва някой да типомогне свърши някоя работа "бетон,мазне,ограда,градина да ти прекопае и др общи неща" ти иска над 50=60лв. и обяд с ракиика.Така,че и в провинцията вземат скъпо в София като одиде на работа най малко 5=6лв струва градския превоз няма обяд и се работи най малко 8h а на село не повече от 5=6h.

105

До 104

преди 5 години

Млад човек с висше образование никога не би се хванал на работа за под 2000 нето в момента а ти си мисли,че младите се съгласяват на 500 лв заплата

104

Анонимен

преди 5 години

Заплатите в София са по-високи, за да не протестират, останалите никой не ги смята за хора.

103

Анонимен

преди 5 години

Почти цялата държавна администрация е в София и затова статистиката е такава. Министерства, комисии, банки... Иначе в частния сектор разликата между заплатите в столицата и провинцията е минимална.

102

До гражданка

преди 5 години

Едно време, както и сега имаше надбавки според средната цена на квартира за населеното място, но това е за военни и т.н.