100

Анонимен

преди 5 години

До ЦонкоКое е компромис за работодателите? Да спазват работното време ли? По закон трябва да го спазват. Длъжни са. Защо мълчите, когато работодателите не спазват законите? Системно.

99

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 97Допускаш ли, че може да е трезвомислещ човек, който ти казва, че държавата не е длъжна безплатно да ти гледа детето по 24 часа в денонощието.

98

Анонимен

преди 5 години

До Топлата вода 99Наеми си студент и да се грижи за детето ти след 18 часа!Защо друг ще ти върши твоята работа?! Това е твой ангажимент.Ти не само си някакъв тарикат на дребно, но си и агресивен спрямо другите.

97

az

преди 5 години

Изходът е намалено работно време за работещите родители с деца.

96

Топлата вода

преди 5 години

До АнонименГ-н Анонимен виждам че мисленето не Ви се отдава.Ако на всяко закъсняло дете след 18:00 се взема по 20лв. на час обикновено не остава само едно, а няколко. Всеки студент по педагогика би се цанил да работи от 18:00 до 20:00 часа и да си тръгне с 20-100лв. а дори и повече.Просто смятам че 20лв. на час е справедливо за хората които ще останат след 18:00 часа!

95

Анонимен

преди 5 години

В тази държава все повече и повече важи максимата "Имаш деца имаш проблем. Нямаш деца нямаш проблем".

94

Анонимен

преди 5 години

До SsНека предполоцим - вие нямате деца и сте подръжници на онези нови и иновативни билбордове?!? Познах ли? Или сте от онези префърцунени лелки придаващи си важност търсейки идеалния мъж, с който съдбата и така не ви е срещнала и за това сега проклетите деца ви пречат за да си разхождате кученцето прибрано от улицата, което е едиснтвеното живо същество, което все пак ви обръща внимание? - познах ли? Да се обазаложим, че да!

93

Татко

преди 5 години

Много ми е интересно точно как ще дойда да си взема детето преди 18:00 при положение, че масово се работи до 18:00 ? И да никой не ми е длъжен, но в крайна сметка, ако закъснявам да ми го начислят в таксата аз нямам нищо против. Обаче само да кажа на хейтърите от предишните коментари, че ако един ден изпаднат в беда и няма кой да им помогне да не се учудват, защото тези, които не знаят какво човещината, не я заслужават !

92

чалгафендеветнула

преди 5 години

Оставете детето да св почувства генгста шит за ден-два.

91

Цонко

преди 5 години

До Анонимен 80Моите деца ги гледа частен възпитател, въпреки 2000 лева, които внасям всеки месец в държавния бюджет! Тук не става на въпрос за това, че аз съм се "оправил" и не ме интересуват другите, а за това, че има хиляди хора, които нямат възможност да си предоговарят работните условия! Болшинстовото работодатели не спазват дори това, което се изисква от тях по закон като отношение към работещите родители, та компромиси ли ще правят!!!

90

jonsy

преди 5 години

Точно така!!! Да ги вкарват в панделата малките неханимайковци!

89

Анонимен

преди 5 години

До азГледай си ги тогава и не се чуди как да товариш чужди хора с гледането на собствените ти деца. Чудите се коя държавна институция безплатно да гледа децата ви и после ревете по форумите, че сте искали да си гледате децата. Как гледате деца, които от тъмно до тъмно са в училище или детска градина?Прибират се в 18 часа, в 20-21 часа ги слагате да спят. Кога ги гледате?!

88

Ало

преди 5 години

Госпожо Фандъкова, как ме чуваш? Приемам. Какво казах ли,цитирам:Оставяш детето в районното и отиваш на работа. Вечерта отиваш и си го прибираш".Дотам ли го докарахте с местата за ясли и детски градини?

87

Децата са проблем!

преди 5 години

Децата са проблем на родителите си! От къде на къде като имаш дете, някой ще е длъжен да стои до 8-9, за да си го прибереш? Като си станал родител, ще си поемеш отговорността и ще си уредуш служебния живот според нуждите на семейството си. Защо някой да е длъжен да остава след работно време без затова да му се заплаща, да не говорим колко мизерно е заплащането на учителите, за да ти закъснява някой. Като не може баба/дядо/стринка и т.н... родителят да си намери гувернантка!

86

Анонимен

преди 5 години

До Топлата водаИма частни забавачки, запиши си детето там и правете овъртайм.В някои страни има и таксита с цел придвижване на децата от точка А до Б.В Бг има училищни автобуси. Що пари изливат в тия автобуси, поддръжка, шофьори о пр.

85

Анонимен

преди 5 години

Когато днешните родители бяха деца от дет.град.трябваше да ги вземем до 16.00ч.,бабите се пенсионираха на 55/6 г.и не живееха на другия край на България и всичко беше точно.Ако отидехме в 16,30-40 ч.за детето ни гледаха на кръв и революция.Така днес обаче всичко е различно.Тук.В Италия трябва да си вземеш детето в 16.00,ако го вземеш в 16,05 имаш забележка,а ако го вземеш в 16,15 пишеш обяснение,после си търсиш друга детска градина,хората не работят близо до дома-извода-въпрос на организация!

84

аз

преди 5 години

До АнонименТук основно пилегарчета неизтрезняли още от поредното препиване в Ст. Град ли пишат? Не искам пансиони или някой друг да ми гледа децата. Искам нормална държава!После не ревете, че ония тъмните скоро ще станат повече от нас. Ще станат, в тази държава друго не вирее, даже и деца.

83

опа

преди 5 години

До 1По кой закон е тва?

82

Анонимен

преди 5 години

До Аз мисля,Децата не трябва да гледат сцени с наркомани, алкохолици, престъпници и пр.Минава ли ти през ума, че могат да копират поведение, което не трябва да копират?!

81

Топлата вода

преди 5 години

В едни държави към които се стремим до 18.00 часа е безплатно, а след това става платен престоя на детето.Какво ни пречи и тук да е така? Тогава и родителите ще са спокойни и лелките с пари за овъртайма. Да видите тогава как видите тогава как ще тръгнат нещата!