113

ЯкоШибавсякви

преди 5 години

Същото е България и Румъния да спорят Влад Дракула румънец ли е .... еми не е - откакто власите решиха че са римляни !Та така и за македонците !

112

Анонимен

преди 5 години

И аз ако трябва да избирам между Спартак или Александър бих избрал Спартак.

111

Анонимен

преди 5 години

Абе поредната джендърска история. Понеже не ни харесва миналото, ще си измислим ново, а ЕС ще гледа одобрително и ще се радва на прогреса.

110

А бе

преди 5 години

Няма ли в тая държава един истински мъж да прати по дяволите северомакедонците!?Защо трябва постоянно да се занимаваме с тия ид.и.оти????

109

Анонимен

преди 5 години

Няма по-*** държава от нашата . За да се направим на интересни в Европейския съюз, решихме да се откажем от земята, за която сме проляли най-много кръв. Сега ще се откажем и от част от историята си, за да може новата Северна Македония да стане член на НАТО и ЕС. Остава, само да си "признаем", че всъщност ние произлизаме от тях.

108

Анонимен

преди 5 години

До 110 Аз съм от Пиринско и не желая Скопие да ми е столица, предпочитам София. И съм потомък на Спартак който е от тракииското племе Беси, и не искам да имам нищо общо с тракииското племе на Македонците.

107

Анонимен

преди 5 години

Аре ако сее окаже, че е техен, да се отървем от статуята

106

Поручик Балканец

преди 5 години

До МакедонацЖивела Македония е на сръбски. МакедонАц е на сръбски. Македонският диалект би казал "во Пиринска", а не "у Пиринска". Формата "у" се ползва в сръбския език и в северозападна България. А сърбите не ползват руското "я". Така че ти си едно българско РЕДКО ***.

105

Анонимен

преди 5 години

Какво ще обсъжда тази комисия като Самият Самуил се е наричал български цар,а македонска нация не е имало през 10 век. Какви са тези глупости,комисии ,обсъжадне на нещо,което си е строго определно,исе знаеот всички?. Т. нар. Македонския език,който е диалект на бг,а не език кога ще го обсъдим,и те да си признаят,че говорят на диалект на бг език? И като сеотказахаот елинската история и Алекаснадър Македноски,сега пак ли ще крадат бг история,култура и идентичност?!

104

110 ме разсмя:)

преди 5 години

Забрави Египет, Персия и Пакистан:)))

103

Македонац

преди 5 години

Самуил е македонски цар имал е палат у пиринска Македония.Бугарите море да ни вратите пиринска Македония от Солун до Кавала ова сичко е македонска и нема северна македония а има ВЕЛИКА МАКЕДОНИЯ .Живела Македония.

102

Анонимен

преди 5 години

До като стоки, товари и хора целта им е Западна Европа, Скопените Македонци ще са всичко друго но не и българи. Преди 100 год. са били българи защото стоките, товарите и хората целта им е била Цариград и северо-изток.

101

Анонимен

преди 5 години

До Дядо Петър......Нации, които се занимават непрекъснато с миналото си, нямат НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩЕ..Така е, дедо Петре, но пък нации, които не познават миналото, си са обречени да повтарят едни и същи грешки за в бъдеще

100

Анонимен

преди 5 години

Пресиян (син на Иван Владислав) - титулатурата е Втори, защото е кръстен на бащата на Борис - Кан Пресиян ; една от дъщерите на Борис също е с име Персика;Гавраил Радомир - син на Самуил (първи братовчед на Иван Владислав), кръстен на Гавраил - един от братята на Цар Симеон.Виж, Иван Владислав (родоотстъпник и чужда подл0га) направо да им го отстъпим - пасва им идеално на манталитета.

99

Анонимен

преди 5 години

Давайте. Спорете за хора, които са умрели преди стотици години. А те нека си въртят схемите, докато ние плебейте се борим за трошица хляб.

98

Анонимен

преди 5 години

Самуил Шишман и Срацимир са най малодушните некадърни български царе, довели до 700 годишно робство от 1300 г съществуване на държавата. Историята не трябва да ги жали а да ги посочи като некадърници и малодушници. Позор!

97

Анонимен

преди 5 години

Нали Александър Македонски имаше македонски паспорт? Цар Самуил сигурно има акт за раждане от Скопие

96

akud

преди 5 години

България не може да спори. това си е дело на македонските мекерета изпратени от кремъл. АЗ живея днес. а македония трябва да влезне в ЕС

95

Дядо Петър

преди 5 години

Нации, които се занимават непрекъснато с миналото си, нямат НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩЕ.

94

да

преди 5 години

ти си гледай турските сериали, ***