53

Анонимен

преди 5 години

Проблемът с жилищата в София идва от нарушения баланс.Почти всички селяни от цяла България се изсипаха в София.Естествено е жилищата да не стигат.Все пак София е проектирана за около 400 хил жители, а не за 2.5 милиона.Пътищата също не стигат.

52

Анонимен

преди 5 години

До до 49Няма да вляза в глупав спор столичани/софиянци. Само ще кажа че нашия град, а съм убеден че не е само той, на мястото на завод направиха Кауфланд.Аз лично съм в "провинцията"

51

Боко

преди 5 години

До Анонимен така е на много места, собствениците или са чужденци, или са българи работещи в чужбина които са закупили при предния имотен балон и сега не им се продава под закупеното.Трябва да има по високи данъци за "не обитаеми" жилища.Ама Цецко със седемте апартамента не дава, много ще му се вдигнат данъците така

50

до 49

преди 5 години

Ами хората от провинцията да си бяха живяли в провинцията.Кой ги е викал в София. Оттам дойдоха основните проблеми на софиянци - София се пренасели и заприлича на кло а ка.Нито можеш нормално да караш, нито да ходиш по тротоарите, нито да отидеш нормално на заведение (там всичко живо мяка)... абе отврат.Не се издържа вече.

49

Анонимен

преди 5 години

90% от жилищата в страната са необитаеми, не заради демографската криза, тя е следствие, а заради липсата на икономика и средства за препитание.София стана България, другите не ви интересуват. Масово хората в провинцията живят с 500-600 лв.

48

Анонимен

преди 5 години

А може ли и останалите търговци да продават без ддс на "млади семейства"???

47

Анонимен

преди 5 години

Чудно ми е, как е възможно трикът с паркомястото още да минава? Явно народът не е особено умен...

46

Жоре от Младост 5

преди 5 години

Навсякъде по белия свят (вкл. Турция) жилищата се предлагат завършени- с настилки, санитарни помещения, че даже и кухни, а тук е една тухла със стърчащи кабели...при сходни цени. Да не говорим за безумните пакоместа и гаражи на цени като едностайни апартаменти. Но докато има балами ще има и тарикати....

45

Анонимен

преди 5 години

ААпартамент винаги се е постигал трудно, затова първо да обяснят на младите как баба им , през светлия соц е събирала , работейки 6 дена седмично, как дядо ми излал 5 часа от работа и е отивал да работи зеленчуковата градина, как на масата се отваряха 2 бири без етикет за 6 човека , а за нас 2 малки лимонади. ... После да ми обясняват че ддс-то им е проблема да зачукат едно дете

44

Анонимен

преди 5 години

Лобистка мярка, облечена в благовидни аргументи! Ддс има единствено на НОВИТЕ жилища. Така "нашите" фирми ще имат начин да свалят цената, без тяхната печалба да пострада.

43

хх

преди 5 години

като те одрусат 20-30 000 евро за общи части, МЕРСИ за ДДС-то .....

42

Анонимен

преди 5 години

Първо да си оправят цените и обявите, пишат ти 3 -стаен и се оказва , че ако търсиш апартамент с РЕАЛНИ 3 стаи ти е на цена като в чужбина.

41

Анонимен

преди 5 години

и ко ся? Ще уреждаме младите семейства с 40 г. апартаменти которници? евалла ашколсун гении мамака ви... Ще оправиме демографската катастрофа с такива ***...

40

Анонимен

преди 5 години

ООт сега да им го кажа че невърши работа, в испания го премахнаха преди 5 години, защото си дадоха сметка, че ДДС-то ти е най-малкия проблем и че гражданите трябва да са равни и точка по въпроса

39

Анонимен

преди 5 години

Тази "военна хитрост" за младите семеийства е измислена от времето на соца при Т. Живков ни от Сърбия. Тога те живееха като западняци ние се бутахме в гарсониери. Тия строители не знаят соца.Комунизма си отиде и ни остави инвалиди в гарсониерки.

38

Анонимен

преди 5 години

И Цветанов горкия се чуди как да купи апартаменти на дъщерите си.Нищо че ги е пратил да учат в Англи с държавни пари, а те горките много се мъчат - генетично са тъ пи.Но един ден ще се върнат в БГ да управляват овцете.И все трябва да живеят някъде.Бойко горкият пък сега събира пари за Остров и на втоото внуче.Хич не им е лесно на тия хора.

37

Анонимен

преди 5 години

Какви са тези безумия - да се строят и предлагат все по-малки апартаменти за обитаване. Ако може да са 15 кв.м и всичко да е в една стая само санитарния възел да е отделно. Пълен абсурд на съвременната цивилизация. И само да ти говорят - идеален е за инвестиция. А стига бе.

36

sante_dog

преди 5 години

Това може да помогне за ограничен период от време. Като махнат ДДС-то евентуално повече хора ще могат да си позволят жилище - по сивоко търсене- увеличение на цената и в крайна сметка едни пари от държавата отиват в строителите.Искането е от строителите и е добре обмислен бизнес план, а не загриженост за младите семейства. Сега цените се задържат с тенденция за евентуален лек спад. Желанието е да се побутне пазара за да се обърне тенденцията и ръста на цените да продължи.

35

Анонимен

преди 5 години

Трябва да си луд за да останеш в БГ. Е, освен ако мама и тате не са гербераски активисти и крадци.

34

Анонимен

преди 5 години

31, наскоро мой познат си купи апартамент в прицентрален квартал.От два входа, всеки с по примерно 10 апартамента, почти половината са или празни, или пенсионери. Те са единственото съвсем младо семейство. Други деца, освен техните, в блока няма. Празните апартаменти ни се продават, ни се наемат. Седят ей-така.И като примерно дойде ден за ремонт на покрива - сещай се. Собствениците неоткриваеми и те трябва и за тях да плащат.