29

Анонимен

преди 5 години

Търсят се "кадри" на 20 години с 30 годишен стаж, суперпрофесионалисти във всички възможни сфери, знаещи 3-4 езика, работно време 25 часа на ден ако може без заплащане.

28

Анонимен

преди 5 години

До анонимен 25Щом има обяви за технически секретар вероятно е и да се намират такива хора, но трудно. Проблема на бг работодателя е че в една длъжност съчетава още няколко и на всичкото отгоре дава една заплата.

27

Анонимен

преди 5 години

Едно е да търсиш Кадри, друго е да търсиш баламурници. Та да уточним какво търси "бизнесът"?

26

Анонимен

преди 5 години

Как да не работи плановата икономика?Всичките тия регулации в ЕС каква икономика са?Нали знаеш, че дори нотариусите са бройка, която трябва да обслужва минимален брой население в определен район.

25

Анонимен

преди 5 години

И още нещо - планирането на кадри може да се избегне, ако фирмите имат гъвкави обучителни програми.И на Запад имат, ама нашите шефчета се стискат и искат да наемат готови хора на ниски заплати - хем пестят от обучение, хем от заплати, хем от време. Е, няма как да стане :)

24

Друг анонимен

преди 5 години

До Анонимен. За инженер пак е необходимо да си се родил със съответната нагласа. Ако си мислиш че всеки става си в дълбока заблуда. Учи се 5 години, практикува се минимум още толкова и след това един от пет или десет се оказва пригоден. Останалите 90% са пълнеж....

23

Анонимен

преди 5 години

Планирането на необходимите кадри е едно, а плановата икономика е съвсем друго нещо. При това доказано не работи - дори при соца нямаше как да предвидиш след 5 години какво ще ти трябва.

22

Анонимен

преди 5 години

До IvaА моля моля без скрити реклами за кредити! Благодаря!

21

анонимен

преди 5 години

Като гледам обявите за работа, много често се натъквам на длъжността "технически секретар" или "технически сътрудник"! Изискванията за тази длъжност са: техническо или икономическо образование, компютърна грамотност, английйски език, познания в сферата на обществените поръчки, изготвяне на документи за кандидатстване по европейски програми, шофьорска книжка и т.н. Такива са изискванията на нашите работодатели! Длъжност 5 в 1!

20

бивш

преди 5 години

поздрави от Дойчланд , бъдете живи и здрави :)

19

Анонимен

преди 5 години

До бял р0б 8нужда от р0би винаги ще има.....а дали винаги ще има нужда от робовладелци?

18

ПринцътНаХаритата

преди 5 години

За какъв " бизнес " и за какви " работодатели " пишете ? Робовладелци наемащи роби за ниски заплати които не стигат за текущите нужди и затова работещите наричам роби .Робонаемащи е по - правилно да ги наричате .Убийци !А ние сме " мързеливи " нали ?

17

Анонимен

преди 5 години

как да изплатиш инвестицията "образование", която никак не е малка с минимлна работна заплата 510 бруто и 400 лв. нето?Тия ни се подиграват в очите и не им пука!

16

Fallschirmspringer

преди 5 години

От неолибералните мантри разбрахме ,че плановата икономика е нещо отвратително.Но когато имаш намерение да развиваш нещо значимо /може и отрасъл/,първо ще възникне проблема с техническите кадри,а това значи ,че поне 7-8 години предварително тези кадри трябва да са планирани,съответните специалности да реализират прием качествени студенти и чак след този период ще ги има кадрите.Инженерите не са компоти и да се намират на рафта,и събират прах,в магазина и да влезне някой,и да си ги напазарува.

15

инженер

преди 5 години

тражат се за 5-600лв

14

Логика

преди 5 години

- Добър ден, идвам по обявата . Чух , че търсите нов касиер ! - Да , ама аз и стария търся!

13

lol

преди 5 години

мите очите винаги наема. ни диплома иска. дали си готвач или инжинер, има нужда от теб. конкурентно заплащане, безплатни ваканции в турция.

12

Манолски

преди 5 години

Проблема на чорбаджиите им е, че не искат да кихат кинти

11

Анонимен

преди 5 години

Вече даже не разбирам защо се пускат такива статии.Ясно е къде са проблемите, ясно е и как да се решат. Няма смисъл да се открива топлата вода.Там е работата, че тези, от които зависят решенията (бизнес и политици), не искат да ги вземат.Междувременно на хората им е писнало и се спасяват поединично.

10

Ванката

преди 5 години

И да се допълня - като готвач и всяка домакиня може да работи:)