156

До 164

преди 5 години

Живял съм в блок с такъв като теб дето изливаше вода с кофи към съседите под него, за да се почувства по-добре. Резултатът беше, че всички съседи, категорично отказаха да дават пари за ремонт на покрива, а и му се случи нещо ... случайно. Накрая си плати като поп за гяволъка, че и втори път си плати, защото се опита да мине тънко с ремонта на покрива.

155

Анонимен

преди 5 години

Отмъстителен, така както си оставяш прозорците няма ли да влезе някой, или имаш само едно легло у вас. Аз живея в неизолиран покрив без топлофикация и не пада много под 10-15, при което перфектно се спи с едно родопско одеяло и една покривка, само си мятам и на краката локално една лента одеяло сгънато на две че не ми трябва на останалата част на тялото да се сваря от жега. За вода плащам 5, за ток 15 лв.

154

Мен

преди 5 години

До Iceblast88Много си умен, тръбите са обща собственост на жилищната кооперация. Като не искате тръби-събирате се, късате договора с топлофЕкация и приключвате.

153

Еспаня

преди 5 години

Сигурно 10 години не живея в жилището си. То бива, бива, ама тия сметки ми идват в повече. Бе, май има логика да застопоря един отворен прозорец. Като ще плащам загуби, поне да знам че топля въздуха около блока.

152

До 159 Мен

преди 5 години

Не си наясно с тези инсталации. Аз живея в блок с хоризонтални инсталации, но има двама, които са си манипулирали единия от топломерите (имат по два) и нищо не отчитат. Тяхното потребление отива към потреблението от сградната инсталация и пак плащаш за съседи, които крадат. Да, по-малко е частта за потреблението на сградната инсталация при хоризонтална инсталация, но пак е значима част. Когато съм спрял парното за няколко дни, когато се върна, вътре пак е 19-20 градуса, т.е. парното пак ме топли

151

Iceblast88

преди 5 години

Мобилните оператори плащат наем за това, че има клетка на блока с която те доставят договореното с потребителите си. То по логиката на топлофикацийте, ние трябва да плащаме и задължително да сме потребители на точно този мобилен оператор които има клетка на блока и ние да му плащаме за клетката. След като топлофикация е фирма - то тя трябва да плаща наем за тръбите с които доставя стоката която продава на клиентите си. Ако си клиент ползваш, ако не си то топлофикация да ти плаща наем!

150

Iceblast88

преди 5 години

Първо на климатик 28 градуса забрави при външна под -5/10C; Второ такса мощност не е това което от теб е отишло при съседа в следствие температурна разлика, а останалата енергия след разпределението и спрямо едениците. Проблема е , че топлофикация не прави фактурите разбираеми за хората, проблема е че имаме за съседи кат русенската перла по надолу или отмъстителния ид**т, проблем е и манталитета ни, и не на последно място -проблем са и ниските доходи на хората.

149

до 155

преди 5 години

Хихи, имах подобен проблем. Не искат да плащат за покрива над мен :) Чудесно. Точно покрай щранговете методично изливах по кофа вода. Стигна до 2-рия етаж /аз съм на 12-тия/. Ще си счупят краката да ремонтират :)

148

Богомил

преди 5 години

До До 135 ...88Говорите пълни глупости. За 3000 лв. могат да се купят 4 климатика с добро качество, но без някои екстри,у които радиаторите на водното отопление и без това нямат и не могат да имат! Физиката, топлотехниката и термодинамиката са моя професия и хоби. Отоплявам се с климатици/по 600лв./ вече 8-*** година, даже и при -20 градуса външна температура. Топлата вода си правя с термопомпа, моя конструкция и плащам 3 пъти по-малко отколкото за водата от топлофикация, а водата идва веднага.

147

asd

преди 5 години

Като си купуваш си информиран, че купуваш с тец, ама не си информиран, че като инвестираш 30 000 в тоя апартамент за ремонти и обзавеждане през 2000 година, след 18 години ще плащаш Сградна инсталация все едно лееш стомана в тоя апартамент, а се топлиш с климатик. Така че не ме пращай в друг апартамент, ами искам като бял човек да плащам каквото ползвам и да не ме рекетират.

146

Не искам, не искам,

преди 5 години

Какво ли още не искам като услуга и не искам да плащам за него? Това са всички разходи по сградата - текущи - не ги искам, те са непоискана услуга, а за непоискана услуга не се плаща, нали. За чистене, за осветление на стълбище, за поддръжка на асансьор, какво още? Непосикана от мен услуга са и всички разходи, които се правят за ремонт на сградата, а щом не ги искам, не трябва да плащам за тях - ремонт на покрив, на стълбище, на асансьор, какво още - не ги искам и няма да плащам.

145

Iceblast88

преди 5 години

До А кой ще плаща?Аз си плащам на този чийто услуги потребявам и съм избрал да ползвам. А не да плащам за нещо което изрично отказвам да ползвам. То по същата логика и за изолацията трябва да си плащаме един на друг. Ами ако засея 1 дърво пред блока трябва ли всички от блока да ми плащат за това, че дишат от кислорода които дървото ми произвежда? Това е абсурд също като такса за това, че през твоя имот минават тръби с които фирма доставя услуга.

144

Мен

преди 5 години

До Стар софиянецЗатова във сграда с вертикални щрангове не трябва да има отказ от парно. Плаща се на площ като се дели това което е по топломера на входа. На който не му харесва има достатъчно жилища с хоризонтална система - продават и отиват там. Старите апартаменти не са проектирани за да може да се изключиш и толкова. Просто ясно и точно.

143

Отмъстителен

преди 5 години

Хайде цял ден прегръщащите парното да не ми скачат. На мен ми е нужда една духалка на час вечер да отвърне температурата. Щото през другото време работя и няма нужда да плащам за топло на тия, които нищо не допринасят за обществото. Подчертах - топлете се на каквото искате, не искайте пари от мен за вашето топло! Ама вие продължавате да ги искате ?! Е, загубите ви са гарантирани!

142

Неплащач

преди 5 години

Искам да не плащам парно, когато ме няма в къщи.Искам да не плащам парно, ако ми е студено на краката.Искам не плащам парно докато проветрявам.Въпрос:Парното помещения ли отоплява или г.з?

141

Анонимен

преди 5 години

Един котел на пелети във всеки блок и на "тариката" дето не си плаща сметката му се спира крана в края на месеца и ето ви енергийна независимост

140

Не искам, не искам,

преди 5 години

Излиза, че аз понеже не съм на последен етаж, а има пет етажа над мен, не искам услугата "покрив" и съответно не искам да плащам за непоисканата от мен услуга "покрив". Нали така... То и такса смет като услуга може да не искам, ама ме карат да я плащам. И разбира се забравих за асаньора и чистенето на стълбите - това също са непоискани от мен услуги, а за непоискана услуга не искам да плащам, нали така бе хубавци?

139

А кой ще плаща?

преди 5 години

До Iceblast88Аз живея в къща и в най-студените месеци, сметката за отоплението с климатиците е около 400 лв. И това е за неголяма къща, отлично строителство. Така че не може да се сравни апартамент, през който минава и сградна инсталация, и облекчава сметките. Затова е редно да плащаш.

138

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 145Алоооо! Забрави Фронтиер, РОвч/докарал *** начело на БСП/, Валю Топлото и накрая Кадиев бе шеф на Топлофикация София по време на Тройната. Хайде леко с шайките. Не се вдъхновявай толкова!

137

до 147

преди 5 години

Когато си купувах жилището, условията на топлофикацията бяха едни. После ги промениха. Е, вече не им искам услугите! Или какво, доживотен договор ли имам ?