45

Бай Иван

преди 6 години

За сметка на това плеймейтки ,манИкенки,псевдо борчета с анцузи,питбулчета и китайски татуировки по врата и псевдо ритнитопковци си имаме в изобилие ,какво не й харесвате на територията ;) ???

44

scbg

преди 6 години

Нямаме пари за учители, лекари, ама тикват@ изтегли 16 млрд заем. 3 млрд за военните, 5- млрд за КТБ, още толкова за Белене... 890 учители под 25 години за цяла държава... това не е проблем, това е бедствие.

43

Анонимен

преди 6 години

Приватизация и високи такси за да има пари за заплати. В противен случай ще се закрият и никой ученик няма да остане.

42

akud

преди 6 години

нормален процес, тя и държавата изчезва

41

realnost 2

преди 6 години

Надявам се скоро да й дойде акъла в главата и да почне по-добре платена работа. Преди като преводачка получаваше към 1000 чисто, имаше и оферта за ръководител на офис с 1200 . С отличен английски и компютърна грамотност тръгна да си пропилява младините и нервите като учител... Боже , дано й дойде акъла.

40

realnost

преди 6 години

Хайде стига сте лъгали бе , млад учител почва на 760 лева , минус 28% преки данъци върху заплатата/ ако не вярвате сметнете си го сами по фиша/ и получава чисто точно 594 лева!! Е как ***..му да е... с 594 лева да гледаш семейство а ? Дъщерята започна преди 3 месеца, заместваща на учителка излезнала в майчинство, с класно ръководство и малко допълнителни часове получава точно 632 лева !!! Е как с тези пари да гледа дете в Пловдив ? И да си плаща сметките ? Хубаво,че сме старите, та помагаме.

39

До 31

преди 6 години

За съжаление си прав. Имам приятел, който обиколи сума ти училища и не можа да започне, защото нямал стаж. На поредното място където също нямаше да стане да започне, успя да намери връзки и след едно обаждане от където трябва започна. И той много се спичаше, че има сума ти кандидати за едно място и въобще няма недостиг на учители в българските училища. Недостига на учители е за училищата със шведи.

38

соцялно слаб депутат

преди 6 години

Голям праз че даскали и лекари бягат ,нали имате 240 депутати да издържате какво повече искате?

37

наблюдател

преди 6 години

Учуден съм,че има толкова много учители под 25 години!

36

Бойко

преди 6 години

С това управление незнам как държава има още вие за учители говорите

35

veselia klas

преди 6 години

Ако веселия клас командва ни един няма да има аиде веселяци наздраве на цялата супер тумба лумба мр бомбастик дансе парти приятели

34

М, да ...

преди 6 години

Ни престиж, ни пари, а и не е удоволсвие, а постоянни проблеми от всякакъв вид ! Е що очаквате да има кандидати?пп. ББорисов да си в тази държава, да раздаваш на калпак държавните пари и да дрънкаш безотговорно глупости, а репортерки да се захласват по теб! Такива номера пред децата не минават, тъй като младежта са много по честни, безкомпромисни и жестоки към учителите си!

33

хохохоо

преди 6 години

До Анонименми отиди в частния сектор, там дават повече, за учители и без това има предостатъчно кандидати

32

Анонимен

преди 6 години

Почнах като млад учител преди седмица.Чисто 592 лв .Не ми признават предишен стаж,защото ме е по специалноста

31

Анонимен

преди 6 години

Почнах като млад учител преди седмица.Чисто 592 лв .Не ми признават предишен стаж,защото ме е по специалността

30

Анонимен

преди 6 години

Със стаж 30 години взимаш 850 лв макс

29

До 28

преди 6 години

Ами там,където преподава жената ,има 1500 ученика.Но получава смешна заплата,въпреки,че всяка година нейни ученици влизат в чужди университети.Явно зависи от директора.

28

Видин

преди 6 години

Така е и в учителската професия всичко е връзки.Няма толкова работни места колкото казват.От 7 години се опитвам да стана даскал ама не става,за едно място 40 човека връзкари.Така че кво искате ...

27

24

преди 6 години

До До 24Не работя в София, пич. Работя в провинцията, но училището ни е голямо, имаме и проекти, добавки, имам 36 г, трудов стаж. Казах ти колко вземам чисто. И в повечето големи училища заплатите са толкова, а в езиковите при нас стигат и до 1500 лв.

26

Учител

преди 6 години

Програмите не ги правим ние! До колкото до човекът с бизнеса, защо когато отидем и искаме да направим учебни практики 99% казвате: "Ама не ни занимавайте с глупости". Колкото до отпуската! Станете и вие учител и ползвайте "голямата" отпуска!