67

Анонимен

преди 6 години

Дистанцията зависи от скоростта на движение и от намеренията на шофьора (дали скоро ще изпреварва). Много ясно, че в задръстване където се движиш с по една кола напред на тръгване, не ти трябва дистанция. Дистанция трябва най-вече когато си в по-бързо движеща се колона и най-вече по наклон. А пък при две ленти за движение по магистралите, Ганьото е този който се влачи със 110 в лявата и не пуска колите зад себе си, когато има място да се престрои в дясно.

66

Анонимен

преди 6 години

До MON 74Колко дядовци си виждал на магистралата да пъплят, ти като си се засили. с 200 твоето място не е на магистрала Магистралата не е писта за състезатели ама като няма кой да ти тресне една глоба 20 000 бона и да ти вземе книжката за 5 год ще видиш как ще се научиш.

65

Анонимен

преди 6 години

вчера взех минах дестинацията София-Русе-София. за 645 км точно 11 пъти щяха да ме ударят /броих ги/. нито веднъж не беше заради дистанция - неправилно изпреварване - в насрещното, в завой, неправилна преценка и прочие. единия път даже отнесох среден пръст, защото едно деденце ме засече, тъй като ме изпреварваше на забранено място и изскочи камион пред него.никакви мерки няма да имат полза, само естествен подбор и някои да спрат да раздават СУМПС като лукчета...

64

Анонимен

преди 6 години

Забранете магистралите. Какво си играете на дребно?! Вземете пример от "Край".

63

MON

преди 6 години

До До 25И щом дядото кара с 80 км/ч, не му е мястото на магистралата. Хваща си стария път и си се влачи колкото си иска! Не е нормално на магистралата (малкото хубави участъци) да се движиш с 50км/ч, защото не си уверен в колата или уменията си. Заради това на магистралите има специални правила за движение. Очаквам скоро велосипедистите да протестират за допълнителна велоалея по магистралите, защото пак ще са репресирани! :D :D :D

62

Оруел

преди 6 години

Закони трябват накъдето и да се обърнат да са в нарушение и да бъдат глобявани да живей милиционерщината и простотията в Байганистан.

61

Анонимен

преди 6 години

Само не разбирам защо търсят мнението на доказани плиткоумници като този на снимката и Дунев....Иначе комплексарската култура на *** е да те настигне на магистралата, докато ти самият изпреварваш, да ти се залепи за бронята и да започне да светка. Това е проява на ниска интелигентност и самочувствие, произтичащи от меките пишшки и малките топки на тези неандерталци, но за съжаление е и предпоставка за ПТП.Да не говорим за комплексарите, които си "разчистват" пътя от 3км, светкайки в несвяст

60

Край

преди 6 години

Забранете присветкането по магистралите. Да светкаш на хора които си спазват правилата за движение а ти искаш да караш с 200-250 щото си гепил едни кинти и си си купил баварец е върховна арогантна простащина.Забранете и копчето на аварииките щото българите решиха че това копче отменя закона за движение по пътищата и си спират и паркират с него където си решат.

59

Анонимен

преди 6 години

Uато тръгнеш да изпреварваш веднага си в нарушение. При изпреварване от 70 метрова дистанция ще се гонят 10-15 минути.

58

Анонимен

преди 6 години

София-Бургас два дена път с тази дистанция.Това някой от бдж-то го е измислил най вероятно.

57

Анонимен

преди 6 години

Сериозен е проблемът с неспазването на дистанция по българските пътища. Има все повече о-л-игофрени с книжки, без елементарна преценка за опасностите. Дистанцията се намалява само когато се готвиш да изпревариш и отпред има видимост, а не да караш така зад някой половин час, в дълга колона. Някой след завоя бутва спирачките заради препятствие и всички се накачулват отзад.

56

Анонимен

преди 6 години

След завоя намаляш и другия не те вижда естествено и наБлижава щото се е засилил и иде куката от храсталака да го глоби кееееф като бърза за майната си какви чакмаци ще им правя. Да живее народната милиция.

55

Анонимен

преди 6 години

За да може да се приложи подобна дистанция на магистралите в България, те трябва от двулентови, да станат шест-седем лентови.

54

До 55 Сократис

преди 6 години

Дали са 15-20 минути и кога са по-големи рисковете?Магистрала Тракия е 360 км. С 140 км/час я минаваш за 2 часа и 34 минути, а с 90 км/час я минаваш за 4 часа, т.е. разликата е почто час и половина. Кога е по-голям риска? Когато си 4 часа в движението и се движиш доста по-бавно от останалите или когато си 2 часа и 34 минути на магистралата и се движиш със скорост бликза до тази на останалите коли? Отговор не чакам. Скорост по-ниска от безопасната за пътя води до повече катастрофи - това се знае

53

88

преди 6 години

То е измислено в нормалните държави как да се спазва дистанцията. Само че повечето коментиращи явно са пенсионери русофили, които освен Русия друго не знаят.

52

Стефанов

преди 6 години

Пак ще кажа: Няма такава държава - с толкова много корупция, мафия, наглост и беззаконие. Зарлем ни бутат към радикализъм, за съжаление.

51

Анонимен

преди 6 години

Трябва да се връща заема, най-отпред сабахлям рано пущат няколко ушеви цивилни да карат бавно и който не е на 70 метра една яка глоба хак да им е.

50

Анонимен

преди 6 години

Ще правя десен завой в една малка уличка ,ама тясна и с високи бордюри.Отделно от нея ще излиза друг автомобил. Намалям много защото няма как иначе да вляза, без да си пукна гумите в бордюра, а отзад засилени пикльовци яко дънят клаксона,въпреки че съм дал мигач и лявата лента е свободна.Просто класика.

49

Анонимен

преди 6 години

До СократисИди и карай в Германия по магистралата в дясната лента с 80км/ч, да видиш какъв акт ще отнесеш.

48

Анонимен

преди 6 години

По двулентовата козя пътека от Видин до Монтана като се наредят ония колони от тирове с по 50 км/ч и с тая дистанция Видин - София ще се пътува по 5- 6 часа. Тоя закон да си го заврат в тиквените кратуни. А с тия трапове и дупки по пътя няма как да се развие каквато и да била минимална скорост, освен ако не си с танк или БТР