104

До: Сержант

преди 6 години

Прав си, Сержанте, това е истината!*** обича сам да налага правилата.Нещо като "Дивия Изток".Е да де, ама искаме референдуми нали?Искаме като във Швейцария нали?Е да де, ама единствената ни прилика със Швейцария е.... че имаме планини.

103

До 97

преди 6 години

А вие не българите пък сте овце, на които 3 дни медийно мозъчно промиване им е достатъчно и майка си да продадат...

102

Анонимен

преди 6 години

Всеки шофьор в България е виждал хиляди неадекватни на пътя пътни знаци, най-често за ограничаване на скоростта. Камерите обикновено са точно там - след такъв пътен знак, а не на наистина опасни места. Примерно на прав участък на Околовръстното на София при Казичене има ограничение от 40 км/час при отделно платна за движение във всяка посока, всяко от което е с 3-4 ленти и безопасната скорост там е примерно 140-160 км/час, но спазвай знака - 40 км/час. После няма знак, който да го отмени.

101

До до 90

преди 6 години

И аз съм карал. Не 15 години, но достатъчно. А искаш ли сега да дойдеш тук, в България и да покараш 2 седмици? Да направиш разликата. Да видиш как просто е невъзможно да се спазват безумни правила. Да видиш как разстояние, което може спокойно и безопасно да се вземе за час, изисква 3 часа. В Германия така ли е? А в Белгия? Хайде, моля не ни пробутвайте дървени тези!

100

Анонимен

преди 6 години

КАТ е пълен с наследниците на комунистическите милиционери!В цял свят полицията е за уважение, а у нас милиционерите се гаврят с хората, само гледат как да отмъкнат повече пари, на наши хора не се налагат санкции, на мутрите -също. В БГпроблема с престъпността са МВР, прокуратура и т.н. СЪД!!!!За да се променят нещата цялата тази *** на държавна ясла трябва да се изрита и да се замени с почтени хора, но.... това за момента е невъзможно.Метастазите на корупцията са омотали цялата държавн

99

До: 95

преди 6 години

Напълно съм съгласен! Ефективният контрол е важен, на практика! Няма значение с колко ще те глобят, важното е че ТРЯБВА да те глобят и НЕ ТРЯБВА ДА ТИ ИСКАТ РУШВЕТ!Аз им се кефя на братята сърби. Оставете го Европейския Съюз. Наясно съм, че Путин всява антиевропейски нагласи, да мразим Европа, да мразим НАТО, и да обичаме Русия.Добре, обаче сърбите, които не са част от ЕС, въвеждат средна скорост по техните магисрали - ако се движиш по-бързо, няма как да излезеш по-рано от магистралата нали?

98

Анонимен

преди 6 години

Българина си иска анархията. Или иначе казано - той сам да си създаде правилата и да си живее в тях изолирано и капсулирано от другите, щото те си имат други правила.

97

Сержант

преди 6 години

Манталитет балкански. Искаме да сме като западна Европа, а да си продължаваме по ганьовски. Както съм казвал и преди' българинът мрази да го лъжат, но още повече мрази да му казват истината'.

96

Анонимен

преди 6 години

Преселилите се в столицата селяци негодуват зверски.Това е положението уважаеми, ще се наложи да спазвате правилата или ще ви бъркат в джобовете все по-дълбоко.И понеже вие сте свикнало всичко да е без пари и го искате во веки, само по този начин ще излекуват провинциализмът ви.

95

Анонимен

преди 6 години

Според мен проблема е при обучението с 30 часа шофиране и сами да си учат правилника няма как да не ги пращат на сигурна смърт най важна основата за да бъде един шофьор качествен водач на МПС. И пр Закриха школите и ей го резултата

94

123

преди 6 години

"скоростта ли е убиец?" - да скоростта е убиец. Не напразно казват убий скоростта спаси живот.

93

аз

преди 6 години

Точно така само драконовски мерки ще повлияят на наглеците,а най добре ,като спрат някой джигит първо як кюютек до колата и след това глобата.

92

ъ

преди 6 години

Получих си ел.фиша за 50лв, платих си го като съвестен гражданин в банката и така.На 30-тият ден ме спират преди границата, извършват ми проверка и се оказва, че има не платена глоба.Казвам на полицаите, че съм платил, показвам им платежно, но те са строги не преклони.Не съм отчетен в системата и.Взеха ми СУ и ми провалиха цялата почивка.Върнах се, занимавах се и на края ми казаха, че е трябвало да не ми взимат СУ понеже съм представил платежно, но полицая не вярвал на хартийки а на таблета.....

91

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 92"Ако спазвате установените правила, не могат да ви искат рушвет, нали?"Там е равотата!!!!!!МОГАТ!!

90

До Младий

преди 6 години

Ти искаш да остане както сега - на един нарушител от десетки хиляди, да му треснат една яка глоба и ти да изкефиш. Нормалните хора искаме друго - искаме да няма нарушения по пътищата и да няма глоби. Сега един плаща примерно 5000 лева глоба за някакво нарушение, а очевдино е по-добре 100000 нарушители със същото нарушение да платят по 10 лева или 100 лева глоба, т.е. общо 1 милион или 10 милиона, но така ще е само в началото - после ще спрат да правят нарушения и глобите ще са рядкост.

89

до 90

преди 6 години

Карал съм да. Включително и днес и цели 15 години до сега.Само в БГ я има нагласата, че щом някой си мисли че е безопасно, то знака за 30 е сложен за украшение и може да кара както той си знае. В нормалния свят подобна нагласа излиза скъпо. Но българите са спецове по всичко: и политика и футбол и организация на движението и и и ...

88

11

преди 6 години

Ако си караш нормално по правилник няма за какво да се претиснявате. С 5 км отгоре няма да ви глобят. Но с повече вие нарушавате закона. Все от някъде трябва да се започне ;)

87

123

преди 6 години

Трябва да има тормоз. Не измислен тормоз, а реален тормоз за нарушителите. Когато няма елементарно самосъзнание трябва строг контрол. На магистралите камерите освен скорост да засичат и средна скорост. Знае се кой са най-опасните участъци в страната - постоянно дежурни патрулки. Трябва да се разбере, че няма как да направиш нарушение и да остане без наказано. Не може при ограничение 40 км. аз да карам със 60 и да пресветват да ме карат да карам с 90-100км. Т.е. и аз трябва да влизам в нарушение.

86

Дъртий

преди 6 години

До зззДалавера, далавера, там само кинти текат но не и ъкъл.

85

Анонимен

преди 6 години

Глупав, по-глупав, най-глупав, супер-глупав, хипер-глупав,..........българин.