18

Анонимен

преди 6 години

Ако жена ти те бие с чехъла си, това законно ли е?

17

учуден

преди 6 години

Тежконаказуемо убийствоЧл. 110. (1) За убийство: 1. на длъжностно лице или на военно лице, включително от съюзнаили приятелска държава или войска, при или по повод изпълнение наслужбата или на функцията му; 2. на лице, защитено по установен от закон ред; 3. на баща или на майка, на син или на дъщеря; 4. на повече от едно лице или на бременна жена; 5. на лице, ненавършило 18-годинишна възраст или на лице, коетосе намира в безпомощно състояние; 6. по начин или със средства, опасни за живота на мнозина, поособено мъчителен начин за пострадалия или с особена жестокост; 7. о

16

Анонимен

преди 6 години

11, и с какво ще кажат мъж, пребил жена си? Не съм чула някой да лежи в затвора години за това! Знаеш ли после какво ще й се случи на тази жена за това, че е посмяла да се оплаче? Видяхме една как я убиха публично, а мъжът беше със заповед да не я доближава.

15

учуден

преди 6 години

13. с цел отнемане на орган, тъкан, телесна течност или клетка отпострадалия; 14. по хулигански подбуди; 15. поради защитен признак на пострадалия, наказанието е: при тежка телесна повреда лишаване от свобода от три додванадесет години; при средна телесна повреда лишаване от свобода от две до осемгодини; при лека телесна повреда лишаване от свобода до три години илипробация. (2) В случаите по ал. 1, т. 7 или 13 съдът налага и лишаване от правопо чл. 60, ал. 1.

14

учуден

преди 6 години

6. по начин или със средства, опасни за живота на мнозина, поособено мъчителен начин за пострадалия или с особена жестокост; 7. от длъжностно лице при или по повод изпълнението на службатаили на функцията му; 8. от лице, причинило друга телесна повреда по чл. 122, 123 или потози член, за която не е осъдено; 9. от лице, което действа по поръчение или в изпълнение нарешение на престъпно сдружение; 10. предумишлено; 11. с користна цел; 12. с цел да бъде улеснено или прикрито друго престъпление; 13. с цел отнемане на орган, тъкан, телесна течност или клетка отпострадалия;

13

Fallschirmspringer

преди 6 години

За да удари жена ,някой трябва да е завършен *** и низък човек,като "човек" е за благозвучие ,защото точната дума е скот.Тогава би трябвало да има клауза ,в която пребита жена , да има право да пререже гърлото на насилника докато той спи дълбок сън след чутовния си подвиг ,като е пребил жена и това не трябва да е насилие, и престъпление

12

учуден

преди 6 години

Ето текст от НК:Тежконаказуема телесна повредаЧл. 125. (1) За причиняване на телесна повреда: 1. на длъжностно лице или на военно лице, включително от съюзнаили приятелска държава или войска, при или по повод изпълнение наслужбата или на функцията му; 2. на лице, защитено по установен от закон ред; 3. на баща или на майка, на син или на дъщеря; 4. на повече от едно лице или на бременна жена; 5. на малолетно лице или на лице, което се намира в безпомощносъстояние; 6. по

11

учуден до 8

преди 6 години

Точно равенството и домашното насилие са извинението за прокарване на джендър обучението на запад. Забравих дас спомена, че в НК са описани наказанията за убийство и видовете телесни повреди. Тоест, ако мъж набие жена си, той ще бъде наказан независимо, че дом. насилие не е обособено като отделна глава в НК.

10

Анонимен

преди 6 години

Джендърите са си активизирали медиите да си прокарат скапаната конвенция. Сега е времето, все пак хората гледат към кметицата на Младост.

9

Анонимен

преди 6 години

Зеления чорапогащник като толкова знае законите да ми посочи точно в кой закон,алинея и точка пише ,че мога свободно да бия жена си !Това си е само оправдание за бездействието на МВР ту ! Аман от жендъри и напиращи за анадолската конвенция!

8

ДабеДа

преди 6 години

https://lex.bg/mobile/ldoc/2135501151Четете ги тези закони и опровергавате институциите, които не искат да ги спазват, лъжейки ви, че ги няма

7

Анонимен

преди 6 години

Номер 6, какъв джендър те гони? Образование трябва да има на тема равенство, защото в България много мъже смятат жената за по-нисше същество. За протокола - против ИК съм заради въпросния джендър.

6

учуден до 5

преди 6 години

Тоест НПО кадрите искате джендър обучение в училищата.ПС едни и същи хора тpoлитe под статиите.

5

Анонимен

преди 6 години

Имало закон - добре, но аз не виждам той да дава резултати, честно казано! Държавата не дава адекватна защита на жените от превъртелите им партньори. Фактът, че убийства на жени (дори публични) продължават е показателен. Има нужда не само от по-строги закони, които да се спазват, но и от образование в училище по темата, защото много момчета още от малки виждат примера вкъщи как бащата бие и унижава майката без последствия и после правят същото като пораснат.

4

Анонимен

преди 6 години

Имаха неблагоразумието да дадат гласност относно ИК като не очакваха,че хората ще усетят подводните камъни,но явно народа не е толкова *** колкото го мислеха и ядец....Сега ще промиват мозъци с подобни манипулации

3

учуден

преди 6 години

Как домашното насилие е законно, като има Закон за защита от домашното насилие? Егати пропагандата! Заглавието на статията си противоречи със съдържанието ѝ.

2

отказ

преди 6 години

Не на ИК. Не разбрахте ли, че ИК няма да се подпише. Продължавате с промивките на мозъка, нали? Внимавайте, да не вкарате завоалирано ИК в действие.

1

Анонимен

преди 6 години

Всяко едно насилие е престъпление, не знам кое му е по-специалното на домашното.