22

Е

преди 6 години

До коментиращите по-долу, оплюващи шофьорите, че били предимно ниско интелигентни хора които не стават за друго. Да, може да не са културни и любезни, но шофирането не е само професия. Шофирането е изкуство, шофирането е мислене, предвиждане, правилно преценяване. Не съм професионален шофьор, не защитавам този млад служител на фирмата. Но защо ли са груби повечето? Грубостта може би, казвам може би, идва от не достатъчното заплащане за свършената работа и поетата отговорност.

21

Zv.

преди 6 години

А бе хора,как да се спира за кой когато пожелае????Ама аз за една година съм пътувала поне 10-11пъти точно с тази линия до София-по здравословни причини.Ами никога не съм имала проблеми или да видя лошо отношение.Как така ще спира шофьора за всеки,на който му се припикае???????Тая за сефте ли се качва в автобус???????

20

Анонимен

преди 6 години

Като няма правила така ще е. Почивка в толкова часа, никакво пушене, говорене никакво по телефон. Но бай *** си е бай ***. Простотията е потресаваща навсякъде. Иначе по ТВ беше много благ шофьора.

19

Анонимен

преди 6 години

И едно свенливо редче се мерна в "Днес" преди време за опита на въпросната дама да кара в нетрезво състояние преди време. Какво да правиш? Човещина...

18

NTZ

преди 6 години

Здравейте. Не мога да взема страна в момента.... Моите съболезнования на роднините и близките на загиналите и ранените при тази ужасна катастрофа . Но, четейки "изповедта"на водача на автобуса, че реното го удря и автобуса са изправя на десните колела !!!!!! А той като един корифей извива волана наляво ..... Е това не можах да го разбера.Наистина, аз съм активен водач 44 години, но с това действие не бих се похвалил.... Той просто е обърнал автобуса.Трябвало е да завърти волана надясно !!!

17

Анонимен

преди 6 години

Не обвинявайте шофьора, човекът често се засичаме като шофира и иска да опази рейса от побългаряване. Наистина забранява качване на ядене и напитки, защото старите модели бяха ***, а и в този модел съм бил свидетел как една жена си разсипа водата и слезе в Пловдив, а там се качи друга и почна да се кара на него, че място е мокро, отделно са залепят дъвки по масичките. Момичето като иска да си почива, да си яде има влак, където може да си нагъва сандвичите, да си пие кафето и т.н.

16

Анонимен

преди 6 години

Натрапва изразът "автобуса убиец". Днес и в комбинация с "Шофьорът нелюбезен". Това е примитивна пропаганда, доколкото авторът ни внушава образи. Един автобус няма как да бъде убиец. Дори и атомбата бомба не може да е убиец. Убиец е онзи, който натиска копчето. А в тази история копчето е натиснала една дама. копчето на уредбата за да слуша какво къде стърже из колата и. По време на изпреварване със не малка скорост, вместо да гледа накъде се движи колата в този момент.

15

Анонимен

преди 6 години

Нашият Ивкони шофьор от Бургас до Созопол се движеше непрекъснато с превишена скорост и заминаваше като лек автомобил, а щом нещо не му беше изгодно - псуваше.По средата на отсечката отби, спря и без да каже дума изчезна някъде. Едва след 10 мин. се върна със запалена цигара и отново хукна като шемет. През цялото време пушеше !

14

123

преди 6 години

Грешите. Шофьорите на Калея са много любезни професионалисти. Ивкони взе бизнеса на Калея преди няколко години. Калея бяха най-добрите, сега правят трансфери и работят с туристи. Ивкони си патят, карма.

13

Анонимен

преди 6 години

Работил съм 35 години като автобусен шофьор по бай Тошово време. По онова време пътникопотока беше огромен. Автомобилите бяха малко и хората ползваха автобусите и влаковете за да пътуват на далечни разстояния. Смените ни така бяха разпределени че недоспал и уморен водач не се качваше на автобус. За да станеш професионален водач се минаваше психотест. Курсовете за професионалист бяха 6 месеца плюс за да получиш категории се минаваше допълнителен курс. Много отпадаха защото цедката беше ситна.

12

Жо

преди 6 години

ШОФЬОРЪТ на автобуса е трябвало да държи здраво волана с две ръце, а не да е "полегнал" върху него и да си говори по телефона, както казва свидетелката. Тогава няма да позволи на движеща се успоредно кола, тежаща един тон, да измести от пътя автобус, тежащ двадесет тона.Въпросът е, щеше ли да стане всичко това, ако шофьорът на автобуса държеше здраво волана?Ако вие карате кола и държите здраво волана, може ли велосипедист да ви изхвърли от пътя, ако ви удари под ъгъл 10 градуса?

11

Анонимен

преди 6 години

Ако няма видео регистратор ...Няма да се разбере никога. Кой е виновен. Може жената да го е чукнала и той ако е бил заблян да е видял в последния момент и да е кривнал рязко и от таМ такава висока машина веднага се обръща. Реално само с удар по посока на движението, неможе да го избута от пътя. Има си физични закони.

10

Анонимен

преди 6 години

Дано от тази фирма да платят на жертвите и пострадалите

9

Анонимен

преди 6 години

в България подобно на Русия, автобусни линии и всячески лицензи се раздават на "наши хора", най-често бивши комунисти и настоящи капиталисти.Никой не се интересува от качество на услуга или обслужване, защото няма пазар, има само връзки, корупция и мръсотия.

8

мухахах

преди 6 години

*** статия, търсеща евтини сензации. Автобуса има точно регламентирани почивки на точно определено време и място. А и не знам какво общо има "любезността" на шофьора с безопасното шофиране.

7

Анонимен

преди 6 години

И аз така мисля ,шофьора на автобуса е виновен !

6

Анонимен

преди 6 години

Водачите на автобус който превозват хора трябва да минават на психо тест на невролог и при мозъчен специалист. Когато се установи а това със съвременната технология се установява за минути че кандидат водача има слабости към алкохола дрогата нервната система му е лабилна моментално се отстранява от курса за категории от професионалната сфера. Според описанието на момичето този е бил жив нервак а такива нямат място в професията. Да му се отнемат категориите и да го качат на каруца.

5

Анонимен

преди 6 години

Може и от горещината да е.Беше горещо.

4

Анонимен

преди 6 години

Не само от тази фирма са такива! Обикновено за шофьори се назначават хора с ниско образование и без каквато и да е квалификация,такива които не могат да правят ил не стават за друго професия! гладът за шофьори е голям,за това там попадат хора от коли въже!

3

Анонимен

преди 6 години

A сигурно и семки е люпил.Може да е заспал.А може да му е станало лошо.