101

Цонко

преди 6 години

Моя приятелка от Япония ми дойде на гости преди време. Още на летището започна да гледа малко странно, а след като пообиколихме страната изцъкления й поглед стана перманентен. Накрая си презавери полета и си тръгна седмица по-рано от плануваното. На летището ми каза "Разбери ме не мога. Била съм в страни като Уганда и Етиопия и съм видяла какво ли не, но те там нямат нищо. А вие...вие имате всичко и живеете по този начин?!! Защо?!! Така ли ви харесва? Не го разбирам!". Културни различия :)

100

Социолог

преди 6 години

Инстинкт за самосъхранение,бате! Все пак имаме 500 -годишен опит!

99

Анонимен

преди 6 години

Колега, българинът не умее да се весели. Той е агресивен и се налива, защото го е страх. Страх от утрешния ден, от заемите, дето е взел, от мутрата, дето му е шеф, от ***, имигранти, илюминати... Страх, баце, седнете на маса и само говори колко е ужасно всичко и как няма пари и жули ракиите, за да забрави колко го е страх.А прадедите ни са гонили турците като пилци из цяла Тракия. Много сме далеч от тях като храброст. Тъжно.

98

Анонимен

преди 6 години

Няма как да се съглася аз да получавам 400-500лв. заплатаТи, ако се съгласяваш на такава заплата... Сам си си виновен.

97

Анонимен

преди 6 години

Кви мигранти бе !?Задържаха се за кратко в началото,не им трябваше много време ,за да разгадаят ,че са хванали потъващ кораб.Напуснаха го ! Мигранти в Бг -НЯМА !Просто избягаха....А относно омразата ?Ние сме същите гашници на запад !Мразим ама като им ходим в държавите се надяваме да ни уважават.Да ама няма как да стане ! Вече почти няма род,от който да няма член на гурбет ! Затова бъдете по-толерантни към преминаващите мигранти

96

до 92

преди 6 години

като ти чета коментара повече ми приличаш на някой от Екипа на сайта отколкото на някой в Германия .......хаха сам се издаде

95

Вуте

преди 6 години

Най - обичам да мразя!

94

Анонимен

преди 6 години

Нищо против мигрантите нямаме, но не можем да си позволим стихиен прием като в свръхбогаите западни общества. Няма как да се съглася аз да получавам 400-500лв. заплата, а някой мигрант да получава над 1000лв., дори да са изцяло евросредства, наред с това да ползва и облагите, които сме създали като данъкоплатци. Така той вече ще води като финансови възможности, а и като такива за обществена реализация. А пък родителите ни да гладуват, ако не им помагаме с мизерните си доходи.

93

Анонимен

преди 6 години

Както казват мъдрите : Лош генетичен материал. Това е обществото ни. Мислите се за нещо , но не сте. Доста изостанало мислене особено в простолюдието, което влизате повечето тук.

92

Цонко

преди 6 години

Заглавието напълно кореспондира с факта,че българите са най-мразената нация в ЕС.Навсякъде "българин" е синоним за мизepник,егоист,кръшкач и нечистолътен използвач.Парадокс е и факта,че 25% от българите живеят в чужди държави,и са отишли там като икономически емигранти,но същевременно ненавиждат икономическите емигранти от другите държави.И тук стигаме до най-отблъскаващата черта на бълагрина - двоинствената ценностна система,според която с един аршин мерят постъките на другите а с друг техните!

91

Иван

преди 6 години

Добре са обяснени нещата:Липса на личен контактЛипса на информация от политиците Нашата представа се разминава с реалносттаЛипса на план за действиеДобавяме, че сме се озлобили след неясен преход и е ясно, защо се получава че сме даже след унгарците.

90

Анонимен

преди 6 години

Както е казано лъжи, долни лъжи и статистика. Българинът не мрази мигрантите на общо основание. Българинът мрази мигрантите от култури с които има горчив исторически опит...

89

Нещо неясно?

преди 6 години

Ами чувствата са взаимни. Като дойдат като хора, ще ги посрещнем като хора, като идват като диваци, като диваци ще бъдат посрещнати.

88

Анонимен

преди 6 години

Бай *** си мрази и хейти по принцип. *** най-мрази другоселеца, нищо че летото ходи да бере ягоди в Англия. После пищи, че имало двойни стандарти.

87

Българин от Германия

преди 6 години

Тендециозна статия. Смесва всички мигранти още от началото на 60-те години, когато италианци, португалци, гърци, югославяни и турци дойдоха в Германия ЗА ДА РАБОТЯТ по Договор. Днешните "бежанци " в голямата си част нямат и основно образование, камо ли професия, не знаят езика, силно религиозни с разбирания и стойностна система, различна от тази на европейците. Новодошлите лягат веднага на социалната система, имат много деца, но и те без перспектива. Българите имат ЗДРАВ РАЗУМ !

86

Анонимен

преди 6 години

Ха-ха... какви глупости са надраскали нещастните драскачи от дойче зеле... арабелите и мюмюните са ги опрели до стената с патлака, а те дрънкат ли дрънкат като пощурели глупости за пред публика... Какви жалки нещастници и двуличници. Гордея се, че не съм като тях.

85

Нов

преди 6 години

Това е така защото си имаме достатъчно собствени шведи

84

Анонимен

преди 6 години

Най_мразим подобни проучватели

83

PD

преди 6 години

Поредното медийно програмиране на емоционални реакции на народа. Преди мигрантите, най мразим тарикати, изсметкяри, мошеници, манипулатори, лъжци, агресиви, жестоки и садистични индивиди, без разлика, от коя държава са, и каква майка ги е раждала.Па продължавайте да ми обяснявате, кой да мразя. Ама като дойде време да реагират Хората, да не се окажете всред мразените. Който сее вятър, жъне бури.

82

завистливец

преди 6 години

До Анонимен 79Ако говориш за форумите,така е!Тук е пълно с претенциозни маргинали!В реалния живот е друго!