26

АНТИ

преди 6 години

До до АНТИКато е добре тук, колко "фалирали" гъркини идват да гледат наши богати пенсионери.

25

Анонимен

преди 6 години

"""Фалирала България има БВП вече 100 милиарда и износ 52 милиарда.От догодина тавана за новите пенсионери пада"""!!!Точно така, тавана пада и парите за пенсия изчезват!!!

24

Анонимен

преди 6 години

Другарите така и не разбраха , че размера на пенсиите не зависи от морални категории , а от това какви вноски си правил. Например аз съм внасял всеки месец по 300 лв. , а Груйчо е внасял по 50 лв. и си е взимал пари на ръка. Такива има и сега, които викат , майната му като дойде пенсията ще му мисля. Ето това е истината .

23

Анонимен

преди 6 години

Мисля, че е безмислено човек да се осигурява за пенсия.

22

до АНТИ

преди 6 години

Фалирала България има БВП вече 100 милиарда и износ 52 милиарда.От догодина тавана за новите пенсионери пада.Вече всеки ще получава кой каквото си е изработил.Все така да фалира България!*** се от яд леви задунайци.

21

Анонимен

преди 6 години

След като минималната пенсия (минимални осигуровки и трудов стаж) сега е 200 лева, какъв е проблема да има пенсия от 1000 лева , на човек с високи осигуровки и голям трудов стаж.Правилата от 2019 правят вземането на пенсия над 1200 лева практически невъзможно поради задържането на тавана на макс. осигурителен доход при бурен разстеж на средния Социалните помощи на нуждаещете се - неработили, етноси, милиционери, шапкари, секретари от вякакъв вид не бива да са част от пенсията за стаж и възрас

20

АНТИ

преди 6 години

България през очите на DW: Бедност, корупция и мутри.Поредна национална катастрофа.

19

Уаууу

преди 6 години

Хм!!!От това става ясно,че всеки гражданин плаща 1/3 от данъците си за военни и полицаи да имат максимални пенсии.Прочетено по друг начин...от тях би трябвало да сме най доволни,щото не са ни пребивали родителите по селата,щото не са ни ограбвали по 10 пъти жилищата,не са мамили по телефона и си се разхождаме спокойно в 10 вечерта в парка!!!В тази 1/3 ако се натрупат и годините в които ги получават ще излезе ,че 2/3 от нашите данъци отиват за тях...за тези които не плащат и един лев данък!Егати!

18

Анонимен

преди 6 години

Богатите пенсионери продължават да работят. Пенсия и заплата, наистина са богати, без кавичките.

17

Анонимен

преди 6 години

Нека да кажем нещо за пенсионерите които взимат над тавана, примерно 1200лв. Между тях има генерали избивали и мачкали другите пенсионери които взимат 200лв пенсия. Това е справедлио нали?След 30 години, аз ще взимам минимална пенсия, а някой корупционен високопоставен чиновник ще взима над тавана на пенсиите. Това е справедлио нали?

16

Анонимен

преди 6 години

В България умишлено се създава неравнопоставеност между пенсионерите,като тези с големи пенсии при индексиране,още повече им се вдигат...а тези с малките получават трохички...явно това е уловка на "висшата" класа в България да си осигури добри старини....като покрай нея намазват военните и някои други професии...Справедливият принцип е наистина ,който заслужава да взима по-голяма пенсия ,но при индексациите да се дава еднаква сума на всички пенсионери...а не да им се подиграват с няколко лева...

15

Анонимен

преди 6 години

След реформите 21 години налагани в България от ЕС, САЩ( МВФ и СБ), НПО-та( Сорос и други чуждестранни) резултатите са:- ниски доходи 350 евро средна заплата в цяла България( по статистиката- 1 200 лева, но основно от събрани извадки само на хора с доход над 1 100 лева) - висока безработица- умело насочена след реформите на ЕС, към ЕС като емиграция за запълване на " работни места в мръсните сектори, нежелани от европейците и гостите им араби, африканци и т.н.! - масови пенсии- 230- 300 лв

14

Но

преди 6 години

По голямата част от тия "богати" пенсионери сигурно са били на държавната хранилка дълги години. Във армията, полицията и по министерствата. Сигурно има и доста бивши политици.Тоест тези които и преди са били богати без да работят сега пак са добре.А който е бачкал като вол във реалната икономика обикновено си умира беден.

13

Анонимен

преди 6 години

Безмислено е да се осигуряваш в тая територия нито пенсия ще получите нито нормално здравеопазванем, а след 20 години, когато българите намалеят с още 1-2 милиона, а ромите се увеличат ще е забавно как ще се изплащат пенсии.

12

annybody

преди 6 години

От името на онеправданите военни, полицаи и съдебни охранители, съм възмутен - и онеправдан!Първо, пенсионираха ме 12 години преди тия от трета категория, и ми дадоха само 20 заплати за пенсионирането - защо не ми начислят 32 заплати след още 12 години? За разлика от тях, на 52 - а не на 64, аз съм в чудесна физическа и энтэлэктуална форма.Подкрепям всички онеправдани висши партийни секретари, комсомолски дейци и профсъюзни деятели, които все още търпят тавана от 910 лева.

11

АНТИ

преди 6 години

Бг е фалирала, а както винаги ни лъжат, че всичко е наред !

10

до 4

преди 6 години

Това е начинът, да са високи пенсиите, иначе ще са ниски.

9

левче

преди 6 години

Не се подигравайте с българския пенсионер с пенсия 910 ЕВРО е най-бедният европейски пенсионер.

8

Cumbum

преди 6 години

Ami kade sa chislata na umrelite bulgari v bg predi pensioniraneto im ili neposredstveno sled pensioniraneto im i kolichestvata na tehnite spesteni pari za pensii!? Ami bankovute lihvi za tesi spesteni pari?!

7

до2

преди 6 години

Колкото са се осигурвали на минимална, или не са работили.