295

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 299 Посочи архивните материали ,а не една тетка казала.

294

До 297

преди 6 години

След 1989 г комунисти няма. Всички станаха демократи - леви, десни, либерални. За да останат на власт и пари и при новите господари.Резултата е видим , понеже матряла е лош.Както черните в ЮАР, Зимбаве и Конго изритаха белите и "прокопсаха", така и ние прокопсахме, като си сменихме руските господари с наглосаксонските. На *** роб - зъл господар..

293

Анонимен

преди 6 години

До От Gogo до анонимен.Почивната леглова база беше в десетки ( ако не и стотици) пъти по малка от сегашната.Чисто физически няма как да почива целокупния БГ работещ народ за 3 месеца сезон.

292

Анонимен

преди 6 години

Димитър Пешев е осъден от Народния съд на 15 години затвор за фашистка дейност и антисемитизъм+++Само си представете! Иницатора и двигателя на акцията по спасяването на 50 хил евреи за какво е осъден от комуноидните изверги.

291

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 292Явно ти лъжеш с дирника си ,а не 286 -картите за почивка бяха наистина по 35-40 лева, в някой предприятия и по малко. Ако ти по баровете си пръскал по 350 лева си е твой проблем. Един приятел не тръгваше с под 400 лев.,но картите за почивка си бяха по 35 лева .

290

От Gogo до анонимен.

преди 6 години

Картите бяха за всички работещи,но това не е толкова важно. Интересно ,как непрекъснато управляващите ни връщат в миналото,Ане ни насочват към по-добро бъдеще.Помните ли как в началото на демокрацията непрекъснато коментирахме комунизма, докато продаваха предприятията,създаваха олигарси и мутрите ни завладяха изцяло?Дали помните ? Защо децата не коментират настоящето и бъдещето? Сигурно няма да се хареса на политиците.Между другото и сега ,ако нямаш роднини на село,пак си го закъсал.

289

Наблюдател

преди 6 години

Десетокласниците да си епилират краката и да си скубят веждите редовно и да не се занимават с отминалите мъжки времена.

288

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 296Добре де брато - що сега не се връщат , а още се изнасят ? И днес слушам как била отчетена най-ниската безработица от 30години , пък от провинцията все навън отиват да работят .

287

и още

преди 6 години

Около 100 нощи пращахме по пет камиона, по двайсет на камион, това ще е някъде десет хиляди, пресметна Спасов.

286

Анонимен

преди 6 години

До До спомен от социалиЛева беше конвертируем до 1939 г.

285

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 296Партията разпоредила преди Народния съд, да се поизчистят колкото се може повече врагове, че после с присъдите ставало бавно. Така, всяка нощ пред разпределителя Дирекция на полицията на Лъвов мост пристигали хора от града и селата, камиони Опел Блиц, от провинцята използвали и влакове. След описване, качвали ги пак на камиони, откарвали ги в радомирските села Върба,Темелково и Батановци, където ги избивали и заравяли из нивите.

284

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 293Вазов който за малко да отпадне миналото лято към кои се числи ( автобиографията на Тато или маршовете ) ?

283

До спомен от социали

преди 6 години

А вие си спомнете преди да дойдат руснаците - глад, мизерия, беднотия, 70% селско население, живеещо в кирпичени къщи без ток, вода, образование и здравеопазване, неграмотни, въшлясали, спят цели семейства на пръстения под на сламенници, пълни с бълхи и гладуващи? Или гражданите, от които с висше образование в цялата страна са били 3 х. души, работещи по 12 часа 6 дни в седмицата само за хляб и постна чорба? Много ви разглезиха вас комунистите. Повярвахте си. Нищо, пак дойде хубавия капитализъм.

282

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 294:)))) Не аверче, след 1989 г 1 млн тутакси избягаха от соц рая. След 1996 г и поредният комуноиден фалит на държавата, още 1 млн изчезнаха.

281

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен283Я посочи тези архивни данни та да се просветим и ние. Една лъжа повторена 10 000 пъти не я прави истина.

280

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 291Държава в която тоалетната хартия е дефицит за какво да я хвалиш бре ?! Икономиката си беше съсипана още 80те. Не случайно 1989 г България ФАЛИРА за трети път.

279

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 283Според официалната статистика - 1989 сме били 9,8 милиона , 2016 - 7,128 , пак според тази статистика емигрантите са 2 милиона ... резултат - в щастливата ,,демокрация" , ,,щастливо " сме намалели ,,само" с едни 672 хиляди - с горещата подкрепа от държавата . Найс а?

278

Анонимен

преди 6 години

Безплатното образование - наизустяване автобиографията на Тато, милиони маршове и стихотворения във възхвала на Партията, Вожда и КПСС. Имало е време през което генетиката е обявен за буржоазна провокация и измислица и не се е изучавала в соц лагера. Естествено, от най-ранна детска възраст ни обучаваха в часовете по НВО (Начално Военно Обучение) какво да правим по време на неизбежната световна революция.

277

Анонимен

преди 6 години

Чета коментарите критикуващи социализЪма и стигам до извода,че най-голямата полза от демокрацията е че имаме тоалетна хартия и банани/въпреки че тогава и в Гърция нямаше банани/.А относно каква техника имахме хайде да не се произнасят хора които си нямат хал хабер понятие от нея,и да не повтарят мантрите на СДС с които се оправдаваха за съсипването на икономиката и разпродаване на предприятията за жълти стотинки.България бе един от големите производители на ЦПУ-та за металорежещи машини на Фанук

276

Анонимен

преди 6 години

Каот бях пионерче ми обясняваха как ще дойде комунизма и всичко ще има, сега ми обясняват колко добре съм си живеел като пионерче когато нямаше нищо.