107

Един българин

преди 6 години

До: номер 106Ами аз например живях зле при комунизма, колкото и да ме убеждаваш в противното.Хубавите неща ли? Ами вярно е че не съм бил гладен (то пък само това липсваше!).Ама и сега не съм гладен. И тогава? Какво му е хубавото все пак?Ти ако си бил комунист, или дете на комунисти, може и да си живял добре.Сигурен съм, защото аз имах роднини комунисти (в България половината сме роднини, малка държава), които наистина живееха добре. Всичко което беше държавно, беше и тяхно.

106

Анонимен

преди 6 години

Лъжа е, че народния съд е имал справедливи присъди. Няма как да стане това. Все едно да се каже, че крадеца понякога отнема собственост законно.

105

Анонимен

преди 6 години

Дивашката проява на БКП у нас, наречено "Народен съд" не може да бъде оправдано с никакви решения на ООН. Никой не е задължил съдиите от "Народния съд" да "съдят" подсъдимите без да спазват законите и Конституцията на България. Всички "осъдени" от т.н. "Народен съд" са жертви на комунистическите престъпници. Историци които защитават "решенията" на т.н. "Народен съд" преиначават историята

104

Един българин

преди 6 години

До: номер 103Винаги съм се питал, когато бях ученик и учехме за Лайпцигския процес и героят на процеса - Георги Димитров, как току така съдът го оправдал, въпреки нацистите, въпреки обвиненията на Херман Гьоринг?И сега намерих обяснението: Съдът е бил стария, имперски съд.Хитлер е ядосан, че един комунист е бил оправдан и създава свой съд, за да може да коли и беси когото си поиска.На немски се казва Volksgerichtshof. В превод на български... "Народен Съд"!

103

Анонимен

преди 6 години

В България всички бяха равни, но активните борци - по-равни...и колкото повече измираха, толкова повече се увеличаваха...по броя на русофилите си личи и днес !

102

АНОНИМЕН

преди 6 години

Да станат Левски и Ботев да видят да какво са умряли

101

Един българин

преди 6 години

До: номер 104Убийството стана, защото човекът беше железничар, и като военизиран имаше личен пистолет законно притежаван.Само да ти кажа, че и при комунизма изнасилваха баби. Само че това става повече по селата и малките градове а не в София, Варна, Бургас или Пловдив.Но това не го пишеха в "Работническо дело", а интернет нямаше изобщо.

100

RE: Н. Съд

преди 6 години

Съюзната контролна комисия, в която влизаха представители на четирите Велики сили СССР, САЩ, Великобритания и Франция, в София зорко следеше и наблюдаваше неговото създаване, организиране и правораздавателната му дейност. Всички издадени присъди, особено смъртните, се одобряваха и от тази комисия.Решението да се преследват и съдят всички фашистки престъпници, както и техните помагачи и сътрудници, се оформи от трите главни съюзника във Втората световна война САЩ, СССР и Великобритания, на срещите на техните ръководители в Москва през 1943 г. Техеранската конференция от декември 1943 г., Ял

99

дрън дрън

преди 6 години

Някои се опитват да ни убедят колко зле сме живели и колко гот е сега.Напразни усилия на любовта,както е казал Шекспир.

98

Един българин

преди 6 години

До: номер 99Айде пак, поредните глупости! Хората не били намусени?И опрощавали кредити?Нашите когато купиха апартамента, изплатиха го чак при демокрацията, или по-точно при Жан Виденов заради хиперинфлацията, защото един апартамент от времето на Тодор Живков вече струваше колкото едно пиле на грил!Не само че не са ни опрощавали кредити, но ергенския данък спряха да ми го удържат едва след 1989 г.!!!

97

RE: "Народен съ

преди 6 години

На 1 март 1941 Б. Филов присъединява БГ на страната на хитлеристката ос във Виена, въпреки протестите на А-я, САЩ, СССР.Член 5 от Парижкия мирен договор задължи България да задържи и предаде на съд лицата, извършили, заповядали или съдействали за извършването на военни престъпления или против човечеството.Създаването на Народния съд в България бе потвърдено от декларацията на Общото събрание на ООН от 11.12.1946 г. и Женевската конвенция от 1949 г. за защита на жертвите от войната.

96

и кво излиза

преди 6 години

Че строя не е толкова важен,а как се управлява!?

95

Един българин

преди 6 години

До: номер 97А кой конкретно, според вас е казал, че ще се учи само това което е било лошото при комунизма? Моля да уточните, защото досега чувам само общи приказки: "Аууу, защо само лошо искат да пишат?"

94

Анонимен

преди 6 години

Помним кои влизаха в историческия факултет. Сега същите пишат учебници, които стават само за рециклиране

93

Един българин

преди 6 години

До: номер 92В училище на мен така една училищна "зъболекарка" безплатно ми развали един кътник, като ми сложи арсен в зъба за умъртвяване на нерв, а после го пломбира като забрави да изчисти арсена! Едвам ме спаси един професор във ВМА, вярно пак беше безплатно, и добре че имаше и добри зъболекари наистина.А на нашата улица в центъра на София стана убийство, един комшия уби едно момче.Добре че човекът сам се предаде, иначе нямаше да го хванат. Добър човек, но момчето изнасилило дъщеря му.

92

Анонимен

преди 6 години

В долните коментари много добре са го казали.Всичко трябва да се учи и добро и лошо защото така се учи! Ако се анатемосва така безрасъдно този период хората не могат да си взеват поука и започваме да повтаряме същите грешки! Ако в рамките на една година по телевизията се изучава във всички аспекти и факти този период след това за по-малко от една седмица 70 % от политиците ще бъдат извадени от управлениетона държава от самият народ!

91

Гробокопач

преди 6 години

До АнонименПътят към древната българска държавност е правилен, извращенията с Премиера-Слънце, идват от унаследеното тежко минало на Третото българско царство и республиката, както и това, че римейка на този вид управление се прави от управляващата каста с цел да си спаси кожата, а не с идеята за добруването и просперитета на нацията. Ясно е, че това не може да стане при обществен строй, чийто идеал е добруването на личността за сметка на нацията. Трябват Промени и то Радикални.

90

Анонимен

преди 6 години

Комунизъм:- българина не можеше да припари на 30 клм. от границата- буркан икономика спасяваше населението от гладна смърт- никой не можеше да живее там където пожелае, да не говорим за извън страната- с 6 атомни реактора се спираше тока постоянно- водата беше евтина, но редовно имаше режим- ......!

89

Анонимен

преди 6 години

Знам едно,че някога бяхме на 27 място В СВЕТА по индекс на развитие от ООН!Сега сме някъде след 100,не знам точно колко,и това ми стига за сравнение!Лек ден на всички!

88

чарли

преди 6 години

До Do 61:Никога преди не съм си купувал два банана,две пържоли,един лимон,и да вземам заем до заплата.