76

Анонимен

преди 6 години

Искам Референдум как ще приемат еврото като аз нея желая, от къде на къде ще правят такива промени и ще се гаврят без да питат население искат ли Еврото или не. Това засяга всеки един гражданин в тази Държава.

75

Евракис

преди 6 години

Нека се има предвид, че след въвеждане на еврото цените шоково ще се покачат с 30-40%. Така стана във всички държави (или поне по-южните) от ЕС. Нека не се лъжем, че няма накъде да растат цените. Това за съжаление е неизбежно, но няма как. С времето цените, а и заплатите си намират мястото. Като инжекция е - не е приятно, но е нужно.

74

Анонимен

преди 6 години

До Я, па ЯТова което си написал е икономически нонсенс, абсолютно невъзможно! Пазара може и да претърпи първоначелно объркване при смяна валутата, но търсенето и предлагането бързо ще върнат ценовите нива в нормално равновестно положение.

73

Анонимен

преди 6 години

И аз мисля, че е крайно време да се вдигнат цените.Вече направо се чудя какво да си правя средната заплата в София от 1585 лв.Ако искате вярвайте, но още не съм успял да изхарча предната заплата и вече ми преведоха новата.Голяма мъка, ей ...

72

Анонимен

преди 6 години

Най добре за *** ще е курсът да е 2 евро за 1 лев.Тогава заплатата от 600 лв ще му стане 1200 евро и ще си е направо баровец.Нищо че един хляб ще струва 4 евро.

71

Анонимен

преди 6 години

Спокойно бе хора. Няма да е нещо съществено. Просто ще се закръглят цените, човека си го каза. Няма на къде повече да вървят цените

70

Анонимен

преди 6 години

Вие не вярвате, че до 2030-та ще остане един град икономика ли, не вярвате, че в момента малкия и средния бизнес работи само и единствено да си покрива разходите и да запълва дупките от злоупотребите в бюджета, мислите че това ще продължи още дълго ли, до 2025-та по-голямата част от малкия и средния бизнес ще фалира, ако искате се консултирайте с хората да видите какво ще ви кажат, особено в провинцията, хаха, *ебили, цялата държава предстои да се скапе, защото е брутално разграбвана вече 30 год

69

бре

преди 6 години

Измазваме една барака и сме в шенгеня... Е бре, пак същия номер ли!

68

Я, па Я

преди 6 години

Ако това което съм написал по долу не стане то тогава ни чака двойно обедняване и още по голяма мизерия. При курс 1:2 заплати и пенсии ще паднат като число на половина но цените ще се качат пак с толкова. Това вече е ставало в Италия, Словения и другаде. При заплата от 1000 лева същата става 500 евро но хляба ще стане 1 евро, както и други цени, ток вода и т.н. Помнете ми думата.

67

Анонимен

преди 6 години

Дори и да има промяна в курса евро-лев, той няма да е съществен, това са просто процедурни изисквания. Няма как лева да се обезцени спрямо еврото, при положение че БНБ от над 20 години практически не провежда парични политики и се съобразява изцяло с ЕЦБ.

66

Ф.С.В.

преди 6 години

Бях в Италия 2001 г когато приеха там еврото и замениха лиретата- Беше много трудно за италианците - всичко поскъпна - магазините бяха празни от към клиенти- При условие че имат развита икономика туризъм мода и т.н.- те се почустваха бедни !! Билетът за градският транспорт бе 0,70 евроцента-- заплатите им бяха около 1000 евро-- Сега в БГ градският транпорт върви натам (1.50лв Бургас 1 февруари) А заплатите в Бг са жалки -Чака ни глад и още по голяма мизерия-Трудът на работника ще поевтинее !

65

Анонимен

преди 6 години

Протести до дупка, аз СЪМ ПРОТИВ ВКАРВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА!

64

Анонимен

преди 6 години

До ГАз съм си нормален, но ти си този който се чуди дали да си зареже страната за повече кинти. Тая демокрация уби всякакви ценности у хората.

63

Анонимен

преди 6 години

Ще ядем големия.... ама ..... нали се бутат ....от най-бедни ... ще станем най-мизерни като се мине в евро.

62

Анонимен

преди 6 години

Не знам за къде се засилвате, ама 2030-та ще остане един град икономика, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и бойкочарник/боклукчарник, в момента малкия и средния бизнес е пред фалит, за общините и болниците, че са разграбени и не могат да запълнят 2 дупки е отделен въпрос, вие в еврозоната тръгнахте да влизате, докато отвътре държавата се е скапала отвсякъде, бавно развиващи ли сте?

61

Суека

преди 6 години

Неискаме ЕВРОТО да се приема в БЪЛГАРИЯ , искаме си националната ни валута да си остане тя е част от нашата същност и финансова донякъде независимост и история ! Искаме просто ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ !!!

60

Анонимен

преди 6 години

Валутния борд практически ни е привързал към еврото, но ние не може да използваме предимствата от членството в еврозоната, най-вече ниските лихви по кредитите. Реално членство в еврозоната ще ни донесе около 1-2% ръст на икономиката. Преминавате към евро няма да е проблем в България, поради фиксирания от над 20 години курс.

59

обективен

преди 6 години

Ако някой има свободни пари в лева и се страхува за курса на обмяна ,да ги обърне във валута още сега. Лошото е ,че народа няма в такива големи размери свободни левове .Тези които ги имаха парите ,инвестираха в имоти.

58

Я, па Я

преди 6 години

Би трябвало, да се поиска курса да е 1:1. Това ще енай добре за БГ и никак няма да се отрази на ЕС. Да не забравяме, че ей така за добър ден опростиха на Гърците близо 400 млрд. евро. Всичко което притежават българите и БГ не са и на половина на тая сума. Е, да БГ пак ще е най бедната и мизерна ЕС колония но поне живота на раята ще стане по поносим. А даже може и някои по неуспели нашенци в ЕС да се завърнат и малко да живнем. Но като знам какви са ни политиците, едва ли ще стане.

57

Г

преди 6 години

До АнонименАбе ти нормален ли си, честно те питам? Какъв ти е проблемът? Пак казвам, никого не плаша и не заплашвам. Просто поднасям информация без никаква емоция и без никаква цел да предизвикам емоция. Казвам какво ще се случи при една неблагоприятна промяна на курса евро-лев, независимо дали ни харесва. Просто с добри доходи и възможности ще зарежат всичко и няма да си хабят живота в чакане на светлото бъдеще. Виж си пак поста - тръгваш нещо да пишеш и пак завършваш с агресивни изблици.