67

sid

преди 6 години

Българинът ще усети ,че икономиката е добре само когато неговата лична икономика е добре и когато взема съизмерима заплата със софиянци.Докато цяла България взема 1/3 от заплатата на средно статистическия софиянец,никога няма да е добре.Не може да говорим за българите в цяла България и да мерим с два аршина/единия за София/.Ако искат правителството да се подмазва само на живеещите в София,успешно се справят.Дано гласуват за тях и следващите избори.

66

????

преди 6 години

... и какво само дрънкат глупости, излишъци, резерви, вътрешни, външни, .... от както свят светува тази Държава (т.е. българинът) е ограбван постоянно, било то турци, руснаци, германци, съседите ни, управниците ни (т.е. от самите нас)... И на всички ни е ясно, че пенсиите, здравеопазването, образованието, полицията се крепят единствено на каквото може да се "одере от кожата на народа" (т.е. държавата) към днешни дни. И тенденциите никак не са добри, застаряващо население, неграмотно, емиграция..

65

Анонимен

преди 6 години

Ние ще усети ужасяваща болка от четвъртития за пореден, но не последен път

64

Анонимен

преди 6 години

Ще усети българинът - един дебел бахур! Толкова е добре икномиката, че направо може да се изнасят пари с вагони! То, и това си е така де, ако се има предвид случаят с КТБ и много още други банки, особенно през 90-те!

63

Анонимен

преди 6 години

Ами те Русия,Китай и Бразилия не са в ЕС,затова имат разтеж.А ние сме щели да го усетим,ама май от трите по-дългия.

62

Темида

преди 6 години

Защо не са му написали името на Българина който ще го усети.И да се оправи икономиката докато цари безнаказаност ще е непоносимо в БГ и ще бягат младите. Гарантирам Ви, че 90% са избягали не заради парите.*** Народ сме!

61

????

преди 6 години

Всичко е прекрасно, ама ние не усещаме - ще усетим по-късно :). Така си е, ако изключим парите, България е най-прекрасното място. Да ама тези пари, които ги даваме за данъци, акцизи, такси, осигуровки да са по предназначение! Какво се получава, моето семейство три поколения работим, плащаме данъци ..... а накрая, пред нито един от имотите ни НКОГА не е ремонтиран пътя, от село до града, пътя разбит, като ни обираха гаража, колите, .... полицията - нищо, и същото като излъгаха баба ми на 86 г.

60

Анонимен

преди 6 години

Българинът ще усети за пореден път трите пръста,с преобладаващ средния.Но това е нормално за народ,състоящ се от ***.Я вижте румънците.От Нова година учители и медицински сестри 1200 евро заплата,а докторите 2200 евро.А ние ще се успокояваме,че все още бушмените от Ботсуана са 1-2 места след нас.

59

Анонимен

преди 6 години

от кингручулейшун към революшънтъй ми са чини

58

hypocritical bastard

преди 6 години

най-лесният начин да увеличиш БВП без да правиш нищо - вдигаш цените . Дефлацията става инфлация , вътрешният пазар расте като цифри , БВП също , имаме по-високо потребление и като статистика всичко е прекрасно . В същото време вносът расте , а износа не , реално от икономиката изтичат пари и покупателната способност пада , но това не е важно . Време е да се вдигнат цените на имотите , после лихвите и да надуем имотният балон докато пак се спука .

57

зевзек

преди 6 години

А от Брюксел подшушнаха ли и името на българина?Не го крийте де, кажете го!

56

Анонимен

преди 6 години

Българският гражданин за поредна година ще усети, че икономиката е стабилна и поради тази причина, той е стабилно беден. А растежа който виждат от ЕС и от ГЕРБ е отишъл в обръча от фирми които ограбват еврофондовете и националния бюджет, в които ние, стабилно бедните българи, солидарно наливаме средства. Стабилно нарастват и приходите от ало измами и всякакви други измами. Измамата и търговията са свързани понятия и са фундамент на "пазарната икономика".

55

Циник

преди 6 години

Бананова Република България следва класическите традиции на сродните си африкански държави! Шепа откровени, и безпардонни крадци по върховете на водевила наречен българска политика ... тънат в декадентен разкош...пращат "издънките" си по реномирани световни университети.... изкупуват тлъсти парцели по курортни селища...строят хотели....развиват бизнес...типични африкански вождове!А иначе - липсват джпита...липсват пари за болници, училища, образование, животоспасяващи операции и лекарства..рай

54

#К о й

преди 6 години

Брюксел: Българинът ще усети, че икономиката е добреКажете му името, де!Няма да гадаем.

53

вервайте им

преди 6 години

Българина ще усети топлата финансова ласка на Брюксел! А ние знаем много добре кой е този българин. Иначе, българина като цяло се топи, обеднява, изчезва, губи влияние, сила и собственост. Друго хубаво, освен небивалици по медиите за някаква предполагаема липса на безработица и някакви предполагаеми финансови стабилности, не се очертават. Такова изтърбушване същия този българин - като цяло - не е преживявал от кържалийско време на сам.

52

Анонимен

преди 6 години

До LoraАми не знам манталитета на българина, ама като гледам българските доходи никак, ама никак не са европейски. Мизерията е повсеместна, ровещите по контейнерите също. Странно къде го видя високият стандарт и пътуващите хора. Явно живееш в друга реалност. Хората нямат пари до друг град да идат, камо ли друго. Погледни пенсионерите - окъсани, сас стари дрехи от соца, без зъби. Погледни младите - свити и всички живеещи накъп. Погледни безработицата, ниските заплати и пенсии.

51

Един от народа

преди 6 години

Ние знаем КОЙ българин ще усети, че иконимиката е добре!Останалите ще усетим нови цени, данъци, такси и глоби и най-вече нарастваща мизерия!

50

Циник

преди 6 години

Статия гъмжаща от противоречия! Българина ще усети....от трите сред ния! Уж всичко е 6 - а през 2019 се очаква стагнация! Нещата съвсем ще се "закротят" през 2020, когато милиардите заемна милостиня секнат! Оставаме си твърдо в 3 та глуха! Терминал 2 си остава разумна алтернатива за тези , които не искат да хранят децата си с обещания за мъгляво бъдеще.Живота е кратък - докато се огледате ... и минал!

49

Доктор Сър Пичук

преди 6 години

Е тази статия е най-големия виц. Икономиката е трагично зле, защото тя расте с мижавите 2.5 - 2.8%, по-бавно даже от тази на САЩ, която би трябвало да расте бавно, понеже е силно развита. Икономиката ни расте 2.5 ПЪТИ по-бавно отколкото тази на Румъния, 2 ПЪТИ по-бавно от тази на Полша и 1.5 ПЪТИ по-бавно от Унгария, Чехия и Словакия. Икономиката ни е по-зле даже от тази на Сърбия и Македония, които са извън европейския съюз... По-зле от нас е само Алабия, Косово и бандеровците от Украйна.

48

Българка

преди 6 години

До Lora 46Не знам част от културата ни ли е, но във Франция ДДС на храните е 5, 5%, в Гърция - също смн. ниска ставка, и само там ли!? Перверзно е да казваш на черното-бяло, да виждаш постоянното покачване на цените и да се правиш, че не съществува. Дадоха по 3-4 лв. на пенсионерите, осн. хранит. продукти поскъпнаха още от м. август. От догодина детските ще са "повишени" с ТРИ лв., л. лекари веднага решиха да ги вземат за "извинителна бележка". Шуробаджанащина навсякъде, връзкарство и корупция!