114

счупен грамофон

преди 6 години

Платил си ,чушки.Русия е на второ място в света по производство на злато.А и да си платил,не е толкова,колкото е плащано на турците за 5 века кожодерство.Свободата не се оценява с пари.Сега да не би да не плащаме на американо канадската Дънди прешъс срещу 1 % комисион?

113

Shark

преди 6 години

До Историк. Първо Румъния не е била под турско владичество. Никога! Не знам що за историк си, щом не знаеш това. Само една ивица покрай Черно море е била под турска власт, останалата част от Румъния не е. Второ Сирия, Ирак и Египет са си мюсулмански държави, което прави ситуацията съвсем различна. Единствените потърпевши от турските издевателства са християните на Балканите.

112

факти

преди 6 години

До петърПри наличието на 13 охраняеми прохода, нас ни набутват на най- непроходимияВъоръжението старо трофейно за охрана на тила! Нямали са ни доверие също така както турците по етнически причини не сме давали аскер

111

цената

преди 6 години

Каква свобода - платена с 32 тона злато и репарации за окупатора ни!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Народе!!! Тази свобода ни презароби и поруга идеите на Левски сами да се освободим и за чиста и свята република. Султана ни беше дал свобода на автономия отдавна!Не им щем нито меда нито жилото на братушките - окупатори-робовладелци!!!

110

петър

преди 6 години

руското командване е считало че турците ще атакуват през лесно проходимите проходи твърдица-елена или върбишкия. на опълчениета са нямали доверие и са ги пратили на шипка с лошо въоръжение почти без боеприпаси с никакви превързочни материали и медикаменти.дори храна не им е доставяна.научавайки това,сюлейман паша атакува шипка с 40 000 редовна обучена армия с артилерия.турската армия се бие храбро и упорито,за това подвигът на нашите е още по голям.шипка решава изхода на войната

109

Анонимен

преди 6 години

Не се предоверявай на сайта EURO CHICAGO,сложили са една нула повече на жертвите.Не че не е имало,но и сега всеки таи злоба срещу сънародника и е готов да се бие не с външния враг,а със съседа.Манталитет.

108

антисимит

преди 6 години

До ДИЗРАЕЛИПо-скоро евреите и световния ционизъм са били заинтересовани от турското ни робство!!!

107

посмали малко!

преди 6 години

До Анонименнякъде пише, че жертвите са били 14,000 а не 60,000 и 200,000Жертвите на комунизма у нас са 300,000 а шумкарите и *** 7,000. Какви са другите нагаждачи, интересчии и рецидивисти?

106

Елена

преди 6 години

До Анонимен:не отговарям като РУСОФИЛ!мечтата ми е никой да не диктува съдбата ни,освен народа ни,да не се кланяме на Герантофили(Макрон),палячовци(Тръмп),Мелагомани(Ердоган),Пиещи руснаци........Ти май мечтаеш,за друго,жалко!Робска психука,възхваляваща европростотията да се обезличават християнските народи в Европа.Или смяташ,че САЩ имат място в Либия,Афганистан(защо ли след идването им се увеличи производството на наркотик),Балканите...

105

Анонимен

преди 6 години

България граничи с Турция поради което е най-пострадала

104

ДИЗРАЕЛИ

преди 6 години

ЗАПАДНЯЦИТЕ ИМА ДА ПЛАЩАТ ЗА ПОДКРЕПАТА,КОЯТО СА ДАВАЛИ НА КРЪВОЖАДНАТА ОСМАНСКА ИМПЕРИЯ

103

фарсове

преди 6 години

През Шипката мина Руската победа а не нашата свобода! Опълченеца не се е числял!На кавказкия фронт пълно фиаско! Върнаха си авторитета!Александър Втори е бил пред абдикация

102

Анонимен

преди 6 години

България е дала на Русия християнската вяра, четмо и писмо. Първият им патриарх е бил българин. В руско-турската война са загинали 60000 руски войници. България съществува благодарение на тях и другите доброволци от различни държави. Благодарение на съветската окупация се запазва териториалната цялост на държавата. Това е така въпреки многото забележки към Русия.

101

Елена

преди 6 години

До Анонимен: Как ще сравняваш мощта на агресия при нас и в Египет,Сирия,несравнимо е!А до русофил,едва ли,но понеже съм израснала в Разград съм благодарна,че не се дупим по 5 пъти на ден,не нося фередже,не съм изнасилвана и къщата не ми е запалена.....Виж сега в Европа как е,харесва ли ти РУСОФОБЕ?АЗ съм БЪЛГАРОФОБ,не искам робство,бомби(Приятелски,ха,ха,ха.....)над София,не искам маанета и ***,частушки ,,,,и т.н.Разбираш ли какво искам да кажа или ти е непонятно да си безпристрастен?

100

либерален преглед

преди 6 години

До ИсторикКажи ми ,кажи бедни народе,кой те в таз РОБСКА люлка люлее...Ботев си измисля.Да те карат с брадва на дръвника да си смениш вярата е по-лошо от робствотоДа платиш кръвен данък,като ти вземат първородния син да не е патриотизъмАко си роб без земя,няма кой да плаща данъци,а ти храниш роба...

99

Анонимен

преди 6 години

А ти какъв ще станеш, бай Василе, когато СЕ ОСВОБОДИМ - попитал го един път Божил Георгиев в присъствието на други трима апостоли : Ангел Кънчев, Димитър Общия и Сава Младенов. -Когато се освободи България, за мен не остава вече работа помежду ви- отговорил той.- Тогава аз ще да отида в Русия и да съставлявам комитети, защото там , макар и да няма 4алми, но народът е притиснат от нас повече.

98

Анонимен

преди 6 години

Мечтата на русофила е България да стане Задунайска губерния, във всеки дом да има икона с лика на Путин, официалният език да бъде руски, официалната валута-рубла, всички началници да бъдат руснаци и всеки ден да плющят с нагайката българите превърнати в крепостни селяни, а Кобзон да пее от уредбата "Моя страна, моя Болгария! А сегашните русофили да бъдат надзиратели в лагерите и да избиват българите, не искащи да се кланят на Русия!

97

Историк

преди 6 години

Турско робство е имало само в България. Ако прочетете историите на съседните държави, били под османско владичество (Гърция, Сърбия, Румъния, Кипър, Сирия, Ирак, Египет..) с изненада ще установите, че навсякъде е имало османско владичество или управление. Само по някаква незнайна причина в България е имало робство. Защо ? Ами, за да се каже, че руснаците са ни освободили от робство и трябва да сме им задължени.

96

Анонимен

преди 6 години

До ЕленаЖестокости при потушаване на бунтове против султана е имало на много места в Османската империя. И то срещу едноверци - мюсюлмани-в Египет, Сирия и на много други места. Но това не означава, че е имало робство! Но вие русофилите си емате робски манталитет и пси го искате.

95

Анонимен

преди 6 години

Крайно време е и ние да освободим Русия поне веднъж. За да им натякваме 150 години, че сме ги освободили и трябва да пълзят в краката ни от благодарност. Да ги накараме да ни издигнат паметници, да направят Федерално движение "Българофили", което всяка година да се събира край Каспийско море и да говори против Русия и за присъединяване към България. Да пишат по форумите "Да живей България" и да си мечтаят как ще посрещат отново с цветя славната българска армия на Червения площад.