137

не син

преди 6 години

Тази *** наричаща се "македонци" никога няма да спазва какъвто и да е договор с нас ! Сега са с албански нож на гърлото и съдбата им е решена, рано или късно ще изчезнат като народ ! Затова разговарят с нас, но не могат да скрият колко ни мразят !

136

Анонимен

преди 6 години

А какво е казал Херодот за българите?

135

Анонимен

преди 6 години

Toва, че земите северно от Стара планина са били обезлюдени не е вярно. Там са живяли много племена. Примерно Трибали, Корели, Кробизи. Даже и прословутото племе Даки.По-късно Даките бягат на север и преминават река Дунав, защото са преследвани от римския император Траян....Но в никакъв случай не е било "море"Това за обезлюдяването го твърди проф. Златарски, както и С.Рънсиман. Дължи се на няколкото набези на степни народи през 4-5-6 век. Хората бягат отсам Старна планина.

134

Исти

преди 6 години

Всички организации,които скачат срещу Договора са под контрола на руските тайни служби: най-много от всичко ги е яд за това,че двустранна комисия ще нищи спорните исторически факти и те няма да могат да пишат история според първата приумица,която дойде наум на техните шефове от Кремъл.

133

Анонимен

преди 6 години

"Според Херодот те са били многобройни племена без държавотворчески способности. Всяко племе с вожд."Да, точно така. Коментарът е верен. Даже като каза за Херодот, се подсещам, че Херодот е казал за арменците, че са тракийско племе идващо от Македония.(От истинската област Македония, а не от тази измислена сега в днешно време.)

132

Анонимен

преди 6 години

Траките са се претопили просто. Според Херодот те са били многобройни племена без държавотворчески способности. Всяко племе с вожд. Нещо като днешните роми с барони. То и обичаите им са били подобни. Безкрайни веселби, оргии с вино и жени. Кражбата не е била считана за грях и разгулно поведение. Обличали да се в шаренко. Изкусни музиканти и ковачи.

131

Анонимен

преди 6 години

До АнонименНяма славяни,всичко от Малдова до Камчатка е било българи.Идващите от Скандинавиявикинги заедно с местните българи създават Руските държави.

130

Анонимен

преди 6 години

"Това за морето от траки е малко пресилено. Истината е, че земите отвъд Стара планина по времето на Аспарух са били слабо населени, да не кажа обезлюдени. Изключение са били няколко поселения по черноморското крайбрежие."Toва, че земите северно от Стара планина са били обезлюдени не е вярно. Там са живяли много племена. Примерно Трибали, Корели, Кробизи. Даже и прословутото племе Даки.По-късно Даките бягат на север и преминават река Дунав, защото са преследвани от римския император Траян.

129

do 151

преди 6 години

Обезлюдяване в периода ба Великото преселение, което е причинено от демографски бум?! Има ли изобщо доказателства за обезлюдяване по нашите плодпродни и богати на метали земи?

128

do 149

преди 6 години

Добре, траките се вписват, но не изчезват, тоест тяхното море макар и а друг оттенък си стои. А има ли изобщо тогава славянско море, или това е онова тракийскпто море, но с друг оттенък?

127

Анонимен

преди 6 години

Това за морето от траки е малко пресилено. Истината е, че земите отвъд Стара планина по времето на Аспарух са били слабо населени, да не кажа обезлюдени. Изключение са били няколко поселения по черноморското крайбрежие.

126

Кон Дьо

преди 6 години

Добре че дойде т нар дИмукрация,че всеки да ръси простотии от кол и въжИ на тема история.Много сте зле,значи само макетата и хохлите са кукувици като нас.Хората живеят сега и искат по хубав живот за себе си и децата си,вие лаете едни и същи проостотии,и навярно се възбуждате от собствените си глупости,докато ви работят в партер..

125

Анонимен

преди 6 години

"Добре, да кажем пеабългарите са дошли от Великото преселение, тогава как така морето от траки се превръща за сто години в моте от славяни?"Веднага ти отговарям и на теб. Траките не са се изпарили, а просто са се вписали в държавите които някакви народи са построили върху земите им. А техните тракийски езици, са били вече достатъчно близки до езиците на народите от север. (пример с поляци, чехи, словаци, руси и т.н. даже други претопени). В Родопи например е имало келтско царство.

124

Анонимен

преди 6 години

Добре, сега ми отговорете откъде идва морето от славяни и къде се отдеъпва морето от траки?

123

Анонимен

преди 6 години

След като умира стария хан Кубрат започва война за трона.Аспарух,Кубер и Алцегзаедното с чичото Шамбад воюват с Баян ,Котраг и хазарите.След големи биткина Днестър постигат примирие и Шамбат ,който управлява Киев дава наАспарух дасе засели с хората си в Молдова за да не му се пречка в Киев.

122

Анонимен

преди 6 години

"Освен това все още никой не може да отговори защо Аспарух е тръгнал на юг, след като вече си е имал солидна територия в румънско и украинско?"Веднага ти отговарям. Всъщност много историци отдавна са ти отговорили, но никога не си го разбрал. Тръгнал е на юг, защото вече е имало други българи, които преди него са създали държава на юг (както по-долу вече беше спомената Куберова България, именно в земите на днешна Македония). И на север е имал по-голям натиск от преселенията на народи от Азия.

121

do 142

преди 6 години

Добре, да кажем пеабългарите са дошли от Великото преселение, тогава как така морето от траки се превръща за сто години в моте от славяни?

120

Анонимен

преди 6 години

"Освен това след като нито татарския нито персийския ни произход е доказан"Напротив - татарският ни произход е доказан и няма нищо срамно в това. Срамно е за тези, които не знаят етимологията на думата. Не познават корените и значението и.То е същото като в онзи виц в който един уличен цигулар свирил много хубаво и минал един човек и му казал... "Ти си виртуоз бе!"... а цигуларят понеже не знаел какво означава се обидил и казал "А ти да не си по-хубав?!"

119

Анонимен

преди 6 години

Не съм археолог или историк и нямам извори, но в исторически план войните между траките и гърците, а после и между траките и римляните много напомнят войните между българите и византийците. Някак си изглежда подозрително еднакво. Освен това все още никой не може да отговори защо Аспарух е тръгнал на юг, след като вече си е имал солидна територия в румънско и украинско?...Те по принцип всички войни си приличат.А защо е тръгнал Аспарух на юг, ами защо някой който си има пари иска още?

118

Анонимен

преди 6 години

Вярно е, че Омир казва, че в Троянската война на страната на Троя са се сражавали наемници българи. Историците преписват това на едно тракийско племе, което е живяло около днешен Бургас. Ако не бъркам е племето Асти. Предвид, че пра-българите са населявали днешен Крим и земите северно от Крим и поречие на Волга, нищо чудно да има някакви общи черноморски гени. И да са си крадяли булки и да са ги женили заради зестра да вземат някоя провинция, така може. Но чисти българи на Балканите, едва ли.