30

до 25

преди 7 години

Така е, тука на Балканите е кафанската култура. Висене по кафенета и обсъждане на далавери.

29

Анонимен

преди 7 години

Повечето няма да изкараме до пенсия. Аз не се вижда да работя още 25 години при сегашно темпо.

28

Х.

преди 7 години

Не знам какво толкова работят шведите, след като уикендът им започва в четвъртък на обяд и тогава два пъти повече души напускат Стокхолм в сравнение с петък.

27

онбашията

преди 7 години

кво го мислите толкова, докато дойде време за пенсия на сегашните млади, толеpастията едва ли ще е още жива и едва ли ще има социална система и подобни лиготии

26

Циник

преди 7 години

Отвращават ме нихилистки, и опортюнистки коментари! Аз знам как майка ми ( последните от над 40г.) трудов стаж работеше на 3 смени по месечен график ( ще рече без твърд уикенд) , как двамата с баща ми отгледаха, и дадоха образование на 2ма сина! Никой не може да омаловажи този им подвиг!Лека им пръст!

25

Благоев

преди 7 години

Повечето българи работят в огромния за мащабите на страната сив и черен сектор на икономиката! Там законите и трудовото право не важат а,този начин на работа се насърчава и от десни и от леви правителства ! Така че,тези статистики у нас са безсмислени.

24

ODESSA

преди 7 години

Западноевропейците работят точно колкото грък като го домързи. И 60 години да работят няма да свършат работа колкото един източноевропеец за 20.

23

дед мороз

преди 7 години

хо хо хо , и за смешната минимална колко ли искат да работим ? а ?

22

Анонимен

преди 7 години

Трудовият стаж се определя на базата на това за колко месеца си плащал осигуровки. Както знаем в България масово не се плащат такива и съответно това изскривява статистиката. Осен това масово българските младежи започват реална работа след 22-23 годишна възраст, докато младежите в цитираните страни на 16 вече работят и им се плащат осигуровки. Така се получава тази разлика от 6-7 години в трудови стаж. Когато НАП започнат да си си вършат работата съвестно ще има и реална статистика.

21

берба

преди 7 години

Наскоро изкараха в същия този сайт, статистика за това кой колко часове изработва на година в Европа. Средно в запада бачкат по 1680 до 1750 часа на година. В България се работи от 1860ч. нагоре. Много повече се трудим от всички други: китайци, франсета и т.н. и то за смешни пари. Пари към труд сме най-добрите в света за жалост. Нямам какво да добавя.

20

М.

преди 7 години

Българинът нарича много неща работа - например да стои с кафенце и цигара пред магазина и да чака някого да влезе или да си секретар в общината или някакво друго ведомство с премятане на две-три папки отляво на дясно на час, безкрайно бършене на телефона, ходене по едни дълги обяди, да кажем час и половина и близо 2 месеца годишен отпуск. Българинът казва, че бил цял ден на работа и, когато е на свободна професия и е ходил за деня два пъти на кафене, един път на ресторант и също да напазарува.

19

Циник

преди 7 години

Пак казвам - в Германия се води дебат - колко е правилно да се работи до 67(има планове и до 70), а същевременно 20 - 25 годишни да са безработни, защото склерозиращ пенсионер с памперс заема работното място! Освен това хората с основание си задават въпроса - откъде Германия намери (само за миналата година) 97 милиарда ? за "бежанци" , а пенсионните каси са празни?!!!

18

Анонимен

преди 7 години

Добро утро! То ясно, че шведите са поне 100 години преди нас и за това са си шведи - основали са и царство Русия.

17

Валентин

преди 7 години

ЗДРАВЕИТЕ РАБОТЕЩИ БЪЛГАРИ. НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАИТЕ НЯМА ДА ГИ СТИГНЕМ ЕВРОПЕИЦИТЕ. В МОМЕНТА АС РАБОТЯ РАБОТА В ЕВРОПА КОЯТО МИ ПОЗВОЛЯВА ДА ПЪТУВАМ И ДА КОНТАКТУВАМ С МНОГО ЧУЖДЕНЦИ.НИКОГА НА НИКОИ БЪЛГАРИН НЕ БИХ ПОЖЕЛАЛ ДА Е КАТО ТЯХ. ТАКАВА АРОГАНТНОС И НАГЛО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ДРУГИТЕ НАРОДНОСТИ НЯМА.НЕ Е ВЯРНО ЧЕ РАБОТЯТ ПО ВЕЧЕ ОТ НАС. ВЯРНО Е ЧЕ ПОВЕЧЕ ИМ ПЛАЩАТ.ТОВА СА ТЕХНИ ИЗМИСЛИЦИ ЧЕ РАБОТЕЛИ МНОГО. ЦЯЛ ДЕН СА ПОЧЕСВАТ И ПИЯТ КАФЕТА.БЪДЕТЕ СИ ТАКИВА КАКВИТО СТЕ. Б Ъ Л Г А Р И.

16

Служител

преди 7 години

съм в международна фирма, работя директно с китайци, индийци, евреи, германци, американци. Болшинството от тях се влачи по корем срямо българските им колеги. Тези статистики си обършете ректумите с тях.

15

Анонимен

преди 7 години

До булгаррПрочете ли за аптеката и стрихнина? Айде бегай!

14

РЕАЛИСТЪТ 2

преди 7 години

... В АБСУРДИСТАН - НИКОЙ НЕ Е СВИКНАЛ ДА БАЧКА ИСТИНСКИ ЗА ДА ИЗКАРА НЯКОЙ ЛЕВ ! ... 70 - 80 ПРОЦЕНТА ОТ БЪЛГАРИТЕ РАЗЧИТАТ НЯКОЙ ДА ИМ ... ДАДЕ?!?! ... ДА НАПРАВЯТ НЯКОЯ ДАЛАВЕРА И ДА ИЗКАРАТ ПАРИЧКИ... ДА СПЕЧЕЛЯТ ОТ... ТОТОТО ?!?! .... Какво се залъгваме ?!?! Това е истината ! ... Точно и поради тази причина - НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ ! И ще сме ... "тоалетната"... на Западна Европа и ХАмерика... Защото , освен всичко друго , тук е пълно и с ЗАВИСТЛИВИ ПРОДАЖНИЦИ !!! :( .......

13

Анонимен

преди 7 години

Трудолюбив грък е като дървено желязо. Оксиморон демек. Айде без вицове рано сабале че още не съм пил кафе.

12

Недкова

преди 7 години

Невярна статия! На 55 г. съм и имам 34 г. трудов стаж, и трябва да работя още 7 г., за да достигна пенсионна възраст. Така ще се получи 41 г. трудов стаж. В България жените се пенсионират масово с по 40-42 г. трудов стаж в момента! И за този стаж вземат до 200-300 лева пенсия! Огромна несправедливост! Като прибавим и домакинската работа, става отвратително! И ще ми пишете, че българите са мързеливи!

11

Дзивко

преди 7 години

Такааа ,аз аъм на 40 с 20 години стаж, демек трябава да работя още има няма 15 години и пенсия по тази статия, реално имам да работя още 27 години,много глупава статистика