55

Бау

преди 7 години

В здравеопазването има три проблема, все български ценности:1.Краде се .2. Неосигурените де факто имат права на осигурени.3.Българинът е готов да даде поне хилядарка на година за каско на 10 годишния таралясник, ама не и за здравето си.Когато тия три проблема се решат, ако останем живи, ще видим млади доктори в страната.

54

47

преди 7 години

А учителите, полицията... и на тях ли да направим 2 000 евро заплатите? Човек, когато е силен и кадърен и в Конго, и в Никарагуа, и на слон в г>за успява. Мрънкащите мишки бягат и оставят майките и бащите си да умират сами, а държавата за коята са умирали дедите им да се руши. И всичко в името на пълния търбух. Това са фактите. Лек път и успех!

53

Чикън

преди 7 години

"Орешарски какво направи за здравеопазването за една година, питам?"Абсолютно нищо. Каквото се и очаква от БСП. Въпросът е правителствата на ББ какво направиха за през останалите години от както сме в ЕС? Или при тях вървят само комисионните и еврофондовете, а другото е в колапс.

52

до 47

преди 7 години

Няма лекар, който да взема 800 лева!Дори специализантите имат договори с фармацевтични компании и получават пари, за да изписват точно течните вариации на лекарствата!Да не говорим за колко медицински услуги хората се пренасочват "услужливо" към частни клиники...

51

пери

преди 7 години

До До ПериА бе вие четете ли? Къде прочетохте, че образованието е безплатно? И не децата, които били учели за лекари плащат данъци, а родителите им, децата някак няма как да плащат данъци. Ще ги плащат, като завършат и останат да работят тук.

50

ДО 44

преди 7 години

Айде учи те за лекар да те видим как ще говориш после. 500лв на семестъра, а за учебници? Изпити? САмо кандитат студенскта кампания при учител струва 4000лв. Да те бият, унижават за 800лв на месец после. Тези, които остават не са нормалните. Останалите мислят за глава и хляба си.

49

пери

преди 7 години

До АнонименКой ти твърди, че образованието е безплатно? И да, тъкмо защото плащаш данъци, не трябва да ти е безразлично, че парите ти отиват за обучение на хора, които после ще работят извън страната и няма да има кой да те лекува.Що не учат в чужбина, ами се възползват от достъпното образование тук?

48

бг простаци

преди 7 години

държавата защото всичко краде и върти далавери - вместо да гледа работата ! отделно парите на държавата се харачт за глупости и кражби - асфалрт , саниране , огради и тн а пари за докторите , пенсионери няма ..... ЕБ***БЕМ ТИ И ДЪРЖАВАТА ! за тва норамлните хора бягат от БГ ! а тука остават само *** и търгаши - далаведжии .... такива са ни и докторите - търгаши , некадърници и бизнесмени ..... от тва държава НЕ СТАВА !!!! СОРИ

47

(-_-)

преди 7 години

Щом много знаете, ще ви се наложи да се лекувате при фелдшери и шамани.. Никой не може да задължи когото и да било да работи и жиевв в такава мизерия и простотия. Ако има подходящи условия тези специалисти сами ще се върнат. Колкото до държавата - ми то няма такава. Правителство - шайка престъпници, народно събрание - делавераджии и обслужващ персонал на едрия бизнес.. егати клоунадата!

46

:(

преди 7 години

"Богата" България плаща милиони за да образова лекари, които да работят в "бедна" Германия. Важното е, че си имаме "патриотично" правителство и цар Тиква е на власт. Сами се унищожаваме. Браво!

45

Анонимен

преди 7 години

БСП се спускат от руското посолство. Затова БСП като е на власт винаги е в коалиция с ДПС понеже Путин сега е приятел с Ердоган.Орешарски какво направи за здравеопазването за една година, питам?

44

ДО 41

преди 7 години

И със зъплата 800лв на 25години как се живее самостоятелно и се създава семейство бе приятел. Не те ли е срам. И договор да се сключва... А нещастника депутат да взима начална 3000лв. Проблема се решава елементарно-- 2000лв начална за завършил лекар, 3500 за специализант завършил. Терминал 2 ще прелее от връщащи се. Туко що го направиха в Румъния, но в ЕВРО. 240 депутати взимат запати колкото 960 лекари... за да ни убиват и крадат. въпрос на оцеляване драга Нинова, не специализация малко места

43

Анонимен

преди 7 години

Ами нсправете нормално заплащането и няма да бягат, общо взето същия рев като хотелиерите, ама нямаме кадри да внасяме, ама медицински кадри нема откъде да внесете

42

е-пенсионер

преди 7 години

По страшна е липсата на работници с квалификация...от които зависи и стандарта на доктора!Липсата на кадри след 5 години ще е апокалиптично,ако управляващите продължават да се правят на чиновници без да полагат усилия за промяна на това,то тук ще останат само братята,полицията,пенсионерите и социално слабите.ПРЕДЛАГАМ-400 000 държавна администрация да се влеят в реалната икономика,за да произвеждат продукт,а не да гърбят бюджета.Видно у нас те са над 5 пъти над средното за ЕС.

41

до 41

преди 7 години

Какво цъкате минуси на човека, аз също съм на това мнение!Значи учат за по 400-500 лева на семестър, спят в почти безплатни общежития в Студентски град, а след това "Тая държава нищо не ми е дала, аз емигрирам..."Емигрираш, ама твоето обучение е платено от данъците на всички българи!Ако не ви харесва - има медицински университети в цяла Западна Европа, учете там!

40

Анонимен

преди 7 години

Държавното обучение се поема основно от държавата под формата на субсидия за всеки студент. Да, студентите плащат такси, но това е малка част от цялостната цена на обучението им. Най-високи субсидии (пари от джоба на всеки един данъкоплатец) държавата плаща за лекарите, а те накрая отиват да лекуват чужденци.

39

Анонимен

преди 7 години

Ми ще отиват в чужбина. То само с лекарите ли е така? С всички е така. Значи, ако си лекар си се бъхтал да учиш като луд, после специализации, после стажове и не знам какво си. Накрая искаш да започнеш работа, дават ти 600 лв. заплата и вместо да лекуваш пациентите, 90% от времето ти отива в занимаване с бумащината на НЗОК. Накрая излиза и това, че пари за лечение на пациентите просто няма. Не защото пациентите не плащат достатъчно осигуровки, а заради това, че управлението на парите е лошо.

38

Анонимен

преди 7 години

Този проблем може да се реши лесно - тези, които искат да учат държавна поръчка, да сключват договори с лечебни заведения, в които ще работят поне 5 години след завършване!Останалите да плащат по 3000 лева семестриална такса и да отиват да работят където желаят след завършване!

37

Бау

преди 7 години

С "безплатното" здравеопазване и с една каса -толкова. Научете се да плащате. Безплатно няма.

36

Под шапката

преди 7 години

Една скоба ГЕРБ се спускат от американското посолство не се избират и очевадно работят против всякакъв национален интерес, срещу "скромна" комисионна. Много добре е програмирано, в България никога нищо няма да се случи и ще си просто един буфер между световете.