29

Св

преди 7 години

Който наследил панелка - добре, живей в нея колкото можеш. Но не си представям както подочувам, че пак давали почти пълни ипотеки на панелки. Нали принципа наем срещу заем е, че след 25 год. след наема няма да имаш нищо. А след 25 години ако сега купиш 50 год. панелка, нещо ще имаш ли. А си плащал бих казал и двойно, като си ограничиш мобилността. И не ми говорете за националното саниране, не само че не се прави като хората, ами все едно да напудриш буца сирене, бактериите отвътре пак я вкисват.

28

Бедния българин

преди 7 години

Странно всеки от вас реве , че нямал пари , но дава по 300 лв месечно за цигари, алкохол и тревичка нали. Стига глупости българина НЕ Е БЕДЕН, а завислив и алчен. Има лесно идете в чужбина като не ви харесва тука и работете, по 40 хилки вървят новите апартаменти.

27

Адам Смит

преди 7 години

Панелните таласъми вместо да плещят глупости да помислят как да излязат от мухлясалите панели....

26

крадеца

преди 7 години

Не всички, които купуват с готови пари за мутри, крадци и т.н. Има и хора пестили дълго и купуват за деца. Аз съм събрал около 100к евро и планирам да купя без ипотека.

25

Анонимен

преди 7 години

"Стандартът на живот се повишава, категоричен е кредитен консултант"Стандартът на живот се ПОНИЖАВА, категоричен е всеки РАБОТЕЩ българин. Дупетати и администраторски корупционери не влизат тук.Ха да видим кое мнение тежи повече?

24

анонимен

преди 7 години

Съгласна съм с коментар 32. Едни и същи хора купуват имоти. Така е най лесно! Жалко, че хората с много пари (независимо как са ги добили), нямат достатъчно ум и сила да ги вложат в нещо, което създава продукт, в нещо което освен печалба за тях ще носи и полза за държавата и обществото.

23

Ani

преди 7 години

Значи аз така разбирам - питан е СТОЛИЧЕН брокер, който има наблюдения и коментира ситуацията в СОФИЯ, как тогава направихте обобщение за цялата страна?

22

Анонимен

преди 7 години

Като спомене някой, че жилището е с 2, 3 или повече спални, веднага се вижда, че за него лично това е ненужно. Хората, които имат нужда от голямо жилище, използват стаите си не за само за спални, а евентуално за стаи за всяко дете или интелектуална дейност , като минимум.В модерното строителство с т. нар. американска кухня, т. е. кухненски бокс с бар, цялата всекидневна се вмирисва при готвене.

21

Прецакан

преди 7 години

Жилището е *** инвестиция - пълниш гушите на банки, брокери и всякакви бандити. Уж с цел да го даваш под наем, обаче се набълбука пазара предлагане, търсенето е малко, населението намалява. Накрая само ще плащаш за данъци, ремонти и поддръжка. Загубена работа.

20

Свинята Спаска

преди 7 години

Имали пари - купили... ако нямат пари - няма да купуват.

19

Анонимен

преди 7 години

вземаш на заем от цялата рода- и така - инак от банката ще те убият до 5 г тихо и полека

18

Изумихте ме

преди 7 години

ТОЯ КОНСУЛТАНТ РЕВЕ, ЧЕ НЕ СЕ ВЗЕМАТ КРЕДИТИ, ЗАЩОТО БАНКИТЕ ИЗПУСНАХА БАЛАМИТЕ, КОИТО ИЗПЛАЩАХА БЕЗУМНИ ЛИХВИ И ТАКСИ, А ТЕ САМИТЕ СИ ДАВАХА ЯКИ ПЕЧАЛБИ НА ГЪРБА НА КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛЯ. ПРАВЕХА ПОЧТЕНИТЕ НА МАЙМУНИ И СЕГА ИМ Е МЪЧНО, ЧЕ МЕКОТО НАМАЛЯ. ЗАЩО БЪЛГАРИТЕ ДА СИ ДЪРЖАТ СПЕСТЯВАНИЯТА В БАНКА НА НУЛЕВА ПОЧТИ ЛИХВА, ОТ КОЛКОТО ДА ИНВЕСТИРАТ В ИМОТ. ТАКА ХЕМ НЕ ГУБЯТ, ХЕМ ИМАТ ЗАЩИТА ОТ ИЗМИСЛЕНИЯ НИ БАНКОВ СЕКТОР, КОЙТО Е ПО СКОРО РЕКЕТЬОРСКИ.

17

Анонимен

преди 7 години

Ами това е заради недоверието на народа към банките ,защото вземаш 1000 а връщаш 4000 ! Толкова станаха жестоки цените за покупка на жилище ,че малцина са обикновените българи дето си купуват жилища ,това дето плащали на куп са приказки от хиляда и една нощ, прочетени от Борисов и слугите му !

16

Анонимен

преди 7 години

Е ТОВА Е ТВЪРДЕНИЕТО НА БОРИСОВ И ГОРАНОВ!КАК ДА ОПРАВДАЯТ ТАЗИ СИ УМРАЗА КЪМ НАРОДА СИ,КЪМ ПЕНСИОНЕРИТЕ..КАТО ХВЪРЛЯТ ПРОСТОТИИ ВЪВ ВЪЗДУХА НА ТЯХ ДОРИ И КОЛИТЕ ДЕТО ПРЕКОСЯВАТ БЪЛГАРО-ГРЪЦКАТА ГРАНИЦА ИМ ПРЕЧАТ ,НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СА НА БЪЛГ.БИЗНЕСМЕНИ И ПОЛИТИЦИ КОИТО СИ ИМАТ В ПАЛАТИТЕ ПО ЦЯЛ ЕДИН АВТОМОБИЛЕН ПАРК И ДЕЦАТА ИМ ПО НА 18 Г. ИМАТ sКЛАСИ КОЛИ,СЕГА ПЪК АПАРТАМЕНТИТЕ СА НА ПРИЦЕЛ.А КОЛКО ПРОСЯЦИ СА БЕЗ ДОМОВЕ ИЗЗЕТИ ОТ БАНКИТЕ ЗАРАДИ БЕДНОСТ И НЕВЪЗМОЖНВОСТ ДА СИ ПЛАЩАТ КРЕДИТИТЕ -ЗА

15

Анонимен

преди 7 години

Справка, цена апартманет 100 квадрата в Бавария 120к евро, София... също.

14

1

преди 7 години

Ей ***.На 70 процента това са парите на българите от чужбина

13

Анонимен

преди 7 години

"Бедност ли?"Ама богати сме бе, цял свят ни завижда на състоянието. В класацията на ЕС сме първи по заплати, няма защо да не вярваме на твърденията в статията.

12

ФХ

преди 7 години

Да не е луд човек да взима кредит от българска банка!

11

Анонимен

преди 7 години

"Бедност ли? Купуваме всяко второ жилище с пари накуп, без кредит!Стандартът на живот се повишава, категоричен е кредитен консултант"С този европейски стандарт на живот и тези огромни заплати си го обяснявам. Взимаш 700 месечно и си купуваш с дебелата пачка апартамент, чисто нова кола...

10

se

преди 7 години

Повишава се изтичането на мозъци от България .....