39

До 7+

преди 7 години

Няма, да, точно затова Слави е поредното отвличане на вниманието, а задължителното гласуване е дори вредно при сегашната система.

38

7+

преди 7 години

Без революция наяма да стане. И един глас да не стига, няма да има промени от парламента

37

Анонимен

преди 7 години

Хаха, голям кеф. Ето нагледна демонстрация как негласуването е от полза. Ако малко повече бяхме гласували "против", щяхме да получим точно обратното и да ни налагат насила легитимация на прогнилата система и изборен процес.

36

Анонимен

преди 7 години

Това са 99.7% от необходимите гласове. Да видим ще имат ли наглостта да се оправдаят с недостигащите 0.3%.

35

Българин

преди 7 години

Е то поне толкова не можаха да гласуват в чужбина заради лошата организация.

34

сминдух енд чесън

преди 7 години

И как да стане ,като всяка година около петдесет хиляди гласоподавателя изчезват от страната в чужбина или отвъдното.Нови и нови спънки за хората в чужбина не позволяват да се чуе гласът им.

33

nina

преди 7 години

Това просто не може да бъде! Защо има недействителни бюлетини ли?-защото, ако единият въпрос е задраскан не както трябва, но другите два са "по правилата" някои комисии решават, че бюлетината е недействителна. В нашата комисия имаше такъв спор, но беше решен в полза на референдума.

32

Анонимен

преди 7 години

Законите се пишат от хора и могат да се променят.Откъде накъде 700000 могат да изберат президент,а на 3500000 да не им се чува думата.Тук е забит гвоздея.Не се ли промени,жална ви майка.Затова статуквото се брани със зъби и нокти,включително и от златният среден пръст.

31

От Вариант (№39)

преди 7 години

Снощи ме баннаха, защото написах, че никой не пречи на ромите у нас да получат образование, но образованието човек сам го постига, учейки, а не му се "дава"."Давало" се е, когато е бил променен закон, след вноса на роми от чужбина през байТошово време. Тогава се е решило, до осми клас да не се повтаря и всеки е преминавал безпроблемно в по-горен клас, макар и без знания.Не знам какво нередно видяха в този текст.

30

Вариант

преди 7 години

Използвам данни от снощи, днешните не ги знам:15.01% (Каракачанов) + 11.23% (Марешки) =26.24% - Но не знам дали такава коалиция е възможна. Има основание да стане - съвпадат доста от нещата, за които и двамата пледират.Тогава какво би се получило?26.24% (Каракачанов и Марешки обединени)25.52% (Радев)21.93% (Цачева)Затова обаче, предизборно трябваше да се мисли повече, а онези двамата да се споразумеят кой да бъде президент, и кой - вице.Снощи не успях да напиша това, защото ме баннаха

29

АЗ

преди 7 години

Я ДА ПРОВЕРИМ ЗАЩО ИМА 100 ХИЛ. НЕДЕЙСТВИТЕЛНИ ГЛАСОВЕ ЗА РЕФЕРЕНДУМА!!!

28

Боби

преди 7 години

До 8При пропорционалния вот МНОЖЕСТВО ОБЩОДЪРЖАВНИ ДЕРИБЕИИ ВЛИЗАТ С РАЗНИ ЛИСТИ В ПАРЛАМЕНТА. Сега в малките населени места има едномандатни райони - тоест почти Мажоритарно гласуване.Да на ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО гласуване -Гласувай с не,Гласувай с невалидна бюлетина. Системата е направена по следния начин10 гласа възможни по партии гласували А-2, Б-1, В,Г-1, Д,Е,Ж,З,И-1 изборна активност 50% - Като се вземе % барирера Се получава - А-5-, Б-3-, В-1+, Г-1+ Тоест даваш гласа си на най-големия

27

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 33И това е добре защото пак масата никога няма да изрази мнение и да гласува, или е добре защото политиците ще прибират повече пари в джоба си?Не разбирам дали си доволен от това?

26

Дедо Гого

преди 7 години

3 487 428 души При положение ,че в България президент се става с около милион и половина гласа ! Властта в България се взима с около два милиона гласа! И излиза ,че мнението на близо три милиона и половина няма никакво значение ! Демокрация по Български ! А колко са всъщност реалните гласовете за референдума?!?!

25

Анонимен

преди 7 години

значи и президент не е избран законно и няма да има! щом като за едното, така и за другото...

24

Анонимен

преди 7 години

Тъжно е да гледам сънародниците ми да се бият за това "кой е по-голям - Русия или САЩ" и да не ги е грижа какво ги питат.Политиците ще си гълтат субсидията и пак никой няма да се вдигне да гласува и да прави каквото и да било.Прекалено много ни мързи изглежда...

23

Б.Б.

преди 7 години

Аз казвам кога и какво ще става в тая държава ! Вие мулета и лош матрял ще траете и теглите ! Кои сте вие че да решавате вместо мен кой колко папели да вземе ?

22

Кирил Софийски

преди 7 години

Още веднъж се потвърди с пълна сила максимата -Не е важно кои и за кого или за какво гласува, важното е /както и в случая / кои брои гласовете ! Пак са спазили благоприличие ! Аз някак си очаквах да преброят ,че за референдума са гласували 3 500 583 души и видите ли 2 два гласа не достигат за да бъде референдума задължителен за парламента!А кои може да каже колко са истинската бройка гласове за референдума ?!?! Това бе единствения ни шанс, но пак ни мамят безочливо !

21

Анонимен

преди 7 години

Мажоритарно означава, който днес напише 1 коментар повече от нас, да получи 15 долара, а останалите да се препитават с рублите от миналата година.

20

Анонимен

преди 7 години

Цецо да сте го виждали? Нещо много работи напоследък