123

Анонимен

преди 7 години

До АнонименБи трябвало да имат възможност за ранно пенсиониране, но с минимална пенсия и с всяка прослужена година отгоре пенсията да се качваА за спечелилите олипмиади по математика или биология трябва ли да има възмобност за ранно песнионирано и с вяка прослужена година огроре пенсията да се качва - това е добре идея, само не разбрах дали с всяка година или през 2 години или през 5. Но иначе добре си го измислил, браво, мерси че го сподели тук с нас да ни научиш, разбираш ги нещата явно.

122

Капиталист

преди 7 години

Просто гимнастичките са по-качествени хора от другите. Свърши вече комунизма, когато всички бяха равни. Сега сме капитализъм - най-справедливата и най-ефективната система. Пазарът е най-добрият регулатор. Щом пазарът така е отрегулирал, значи така е най-правилно. Каква е ползата от един професор по физика или химия който по-цял цен пише нещо в стаята си. Защо и той да получава колкото едно златно момиче - комунизма когато всички бяха равни свърши!

121

Анонимен

преди 7 години

Би трябвало да имат възможност за ранно пенсиониране, но с минимална пенсия и с всяка прослужена година отгоре пенсията да се качва - в много държави е така, например във Франция. но 1000 лева пенсия, че то един Академик не взима толкова.

120

Анонимен

преди 7 години

до 103 - не ставай смешен за да станеш шивачка трябав да си минала шивашки техникум, освен това не всяко момиче може да шие. Всеки човек е специализиран нещо, но някои хора работят дейности които много бързо ги травматизират - един стругара не може да се равнява с един учител. Обаче 1000 лева пенсия ми струва абсурдно, по цял свят хората на ума ги оценяват повече от хората на физическата дейност освен у нас. Би трябвало да имат възможност за ранно пенсиониране но с минимална пенсия

119

Васо

преди 7 години

"Подобна практика има в доста държави, защото след приключването на кариерата си повечето спортисти изпитват сериозни трудности с адаптацията." Защото борбата за медали ги лишава от всякаква възможност да се погрижат за бъдещето си, уврежда психиката им и ги прави неадекватни към нормалния живот. Но и тези пари няма да променят нещата в по-добра посока. Изкриви се ролята на спорта. Няма нишо общо с онази идея за "хармонично развитата личност и здравия дух в здравото тяло". Там влезна политиката.

118

Анонимен

преди 7 години

През комунизма гимнастичките, заедно с актриси и певици, бяха любимите компаньонки на властта. Това не се е променило и до днес.

117

Анонимен

преди 7 години

Защо държавата си мисли, че само спортистите имат нужда от адаптация, има и други сектори - музиканти напр. и всякакви други ситуации, в които човек има нужда от помощ?

116

Анонимен

преди 7 години

Да попитам спортистите доживотно ли изпитват трудности с адаптацията, или успяват в крайна сметка да се окопитят?

115

до 155

преди 7 години

Тия 5 години определено си ги "прекарал" в университета, затова нямаш нито настояще, нито бъдеще...Да беше и научил нещо...

114

Анонимен

преди 7 години

Ясно. Държавата не умее да инвестира далновидно.

113

Иванов

преди 7 години

ТВ 7 фалира официално!!! изведнъж я спряха и в момента има цветни хоризонтални линии без звук.

112

Аз

преди 7 години

Дребни душици...това сме българите...Бием се по гърдите, че сем наследници на велки предци, ядем шопска салата, спорейки с телевизора и обръщаме третата ракия, псувайки държавата, за това, че е дала пенсия на хора, спечелили медал от Олимпиада...А като няма медали питаме какво прави държавата за спорта...И пак псуваме, обръщайки четвъртата ракия. И после спим спокойно...За да дойде нов ден, в който отново да псуваме всичко наоколо, преди да си легнем...Няма надежда...

111

пи

преди 7 години

Типично по-нашенски пак се разделихме на два лагера. Тези които харесваме хората с мечти и тези които виждат на две педи от носа. Винаги обаче харесвам хората които рискуват с шанс 1:50 а камо ли да спечелят.

110

от Любопитен 145

преди 7 години

Може би е архитект и едновременно с това има повече успехи в спорта от българските гимнастички :))))

109

Койнарев

преди 7 години

Айде стигаривахте бе, общо по 1 милион доживотно ще вземе всяко момиче или 5 мил за всички. Ако са привлекли 5000 туриста отгоре с рекламата по телевизията, значи сме си изплатили парите.

108

Любопитен до 141

преди 7 години

До до 137Я ми каже какво друго работи някой спортист в Англия. С какво друго се занимава освен със спорт.

107

Анонимен

преди 7 години

Всеки студент, който завърши ВУЗ да получава за труда си-да чете и учи по 100 000 лв, и пожизнена пенсия!

106

Анонимен

преди 7 години

Тези госпожички на каква възраст се пенсионират? Ако е като простолюдието, няма да набутат с много държавата.Иначе за никой не е тайна, че след приключване на състезателната си кариера, продължават да заработват като елитни компаньонки.

105

до 137

преди 7 години

Спортистите на Англия имат далеч повече постижения, но НЕ ПОЛУЧАВАТ НИЩО-нито премии, нито пенсии. Разчитат на себе си,, работят, едновременно със спортуването-така е в богатите държави-разчиташ на себе си

104

ТенЕсист

преди 7 години

А на Анди Мъри, който е двукратен златен медалист на сингъл, кралицата каква ли пенсия би отпуснала? Ето затова Великобритания си е Великобритания, а България си е България! Бостанско царство!