117

Анонимен

преди 7 години

Обидните коментари към БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ явно са на почит в този пропаднал"сайт"

116

до 158

преди 7 години

Вие със сигурност сте неудачник,и България няма нужда от такива.......

115

Анонимен

преди 7 години

Като болшинство сме скапан народ който без много да се церемони си оака държавата. Остана само една малка част от истинските българи в България която съществува единствено на лицеви упори. Тя като изчезне - КРАЙ! По е за предпочитане да се резсеем измежду по-културните народи отколкото да се изяждаме като чакали и да си мислим че сме голямата работа. Гола вода сме!!!

114

Анонимен

преди 7 години

родината не е там където си се родил , родината е там където се храниш-турска народна поговорка

113

Анонимен

преди 7 години

Колко да са българчета...Моите съседи например имат една дъщеря, която е омъжена за англичанин, и която не е счела за необходимо да научи децата си на поне елементарен български. Излишно е казвам колко гадна и неприятна картинка е да видиш хора, даващи всичко за внучетата си, които не могат да разменят две приказки с тях. Не е лошо, че хората пътуват и се установяват в чужбина, лошо е, когато същите тези хора късат връзката с родината по такъв брутален начин.

112

Анонимен

преди 7 години

За родените в България, където и да са, "у дома" означава у дома, независимо къде живеят и работят по света и дали ще се върнат. Дори броените дни на летните отпуски са достатъчни, за да заредят батериите. Но за децата им, родени навън нещата стоят по-различно. Няма нужда да използваме тежки категории едни спрямо други, защото всеки взема решение според обстоятелствата, но причините се свеждат до едно, а то е, че държавата не може или не иска да създаде условия за нормален живот на всички.

111

Анонимен

преди 7 години

Отговора на въпроса на малкия Никола е че пари само за Магистралки има a за бездомни кучета няма особенно по селата

110

комунист

преди 7 години

абе тия хора няма ли да се интегрират вече в новите си родини. как може да живееш в англия да кажем и да си кръстиш детето тодор, радка, пламен и т.н. Самите те дори трябва да си сменят имената,защото щом живееш в българия си българин, в германия-немец,в абстрия-австриец. И какви са тези шкембе чорби и цаци? те тамошните не ядаът такива работи...съответно не се интегрират достатъчно. те трябва да изберат или са такива каквато е държавата в която живеят,или са българи...е тогава обратно в българе

109

dddd

преди 7 години

за съжаление българският народ се претопява.В чужбина възрастните си оставаме чужденци,но поне децата имат повече шансове за добро бъдеще.България има страхотен климат,природни ресурси,но курупцията,безработицата и шуробаджанащината убиват всички амбиции на искащият да се развива човек.Признайте го-времето в Бг е спряло.Всеки който е бил на почивка дори извън родината ни го осъзнава:(

108

Анонимен

преди 7 години

Значи аз живея в западна държава, със заплатата си позволявам да живея в хубав апартамент, да си взема топ марка последен модел телефон, да отида на почивка където си поискам, хладилника да ми е пълен и т.н. Обаче рано или късно ще се прибера, живота не са материални неща само, много ми липсва България.

107

Анонимен

преди 7 години

нали е демокрациякойто е решил да живее на запад, да става евроатлантик, толерантен,да храни и издържа бежанциприятен му път.Няма граници, забрани.

106

шофьор

преди 7 години

До Анонимен .Не баламосвай! Всички бензиностанции са принудени да зареждат от Лукойл, дори ШЕЛ!

105

Анонимен

преди 7 години

'''Малкият Никола например не може да разбере как така има кучета и котки, които си нямат дом, а живеят на улицата.'''Ми нека да питат господа Управляващите в Парламента защо животните са на свобода навън

104

До Бачо Иван

преди 7 години

Сам си го направил , да плащаш и черпиш родата. За 20 години извън България съм се прибирал 5-6 пъти. Въпреки, че съм в европа. Контакти с българи = 0.

103

шофьор

преди 7 години

До Анонимен 132 Не баламосвай! Всички бензиностанции са принудени да зареждат от Лукойл, дори ШЕЛ!

102

qa

преди 7 години

aman ot gasterbaiteri

101

Анонимен

преди 7 години

Писна ми разни празнодумковци, комплексирани типове, не успели емигранти да се опитват да убедят всички, че една ли не България е най-лошото място за живеене и който е останал тук не е наред.

100

и аз съм шофьор

преди 7 години

СТИГА ПРИСПИВНИ ПЕСНИ! Не ни баламосвайте!Борисов да каже на кума си Златев, Лукойл да намалят цената на бензина- иначе никакъв газов хъб за руската газ- да си я затварят в буркани и да си я изнасят! Ще стане страшно-ШОФЬОРИТЕ СМЕ ГОЛЯМА СИЛА!!!ШОФЬОРИ СЪБУДЕТЕ СЕ!!!

99

Анонимен

преди 7 години

Тези деца, които се описват в статията, единственото нещо, което ги свързва с България са родителите им. Но те няма да са българи, няма да обичат България като родина, за тях България ще е една чужда страна. Лично познавам деца на българки в смесен брак, които дори не могат да говорят на български, не могат да контактуват с бабите и дядовците си или с братовчедите си. Просто връзката е тотално и безвъзвратно скъсана.

98

Анонимен

преди 7 години

От коментарите веднага се вижда, че сме си българи - винаги разединени, винаги противопоставени: месни и емигранти, левскари и цскари, бспари и останали... Еми няма как да стане България нормална държава.