255

Анонимен

преди 8 години

масово по магистралата не се гледа в огледалата и се предприема изпреварване сякаш са сами на пътя - ама кой ще засече не е важноколите със специален режим се движат с предимство ,няма какво да се разсъждава по темата,пише го в закона , и за тези които не знаят, те винагипътуват със свалени стъкла и вътре държат автоматичудя се колко изперкал трябва да си ,че да тръгнеш да гониш кортежа - това в Пловдив големи мъжкари

254

www

преди 8 години

До Баба 332Напълно съгласен съм, но ние все още не знаем кой е бил бабаитът им? Цецка, Бойко, Роспичо? Кой?Нека той или тя да излязат по медиите и да ни обяснят техните версии. За къде са бързали? За откриване на обект или за среща с чуждестранен политик? А може би са карали бременна жена към АГ-то? Имаше един подобен случай преди време, когато бабаитът се оправдаваше с шофьора на колата. Не аз карам кортежа, кара го НСО... Този бабаит сега е министър-председател за втори път.

253

провинциален мафиозо

преди 8 години

Вижте колата на снимката. Маниашки номер. Двете мутри са без предпазни колани. Този зад волана говори по мобилния телефон. Син буркан, задължителен за всеки уважаващ себе си провинциален мафиозо.

252

www

преди 8 години

Ще речете - само плюя, но не предлагам решение. Ами решението е очевидното - съкращение, съкращение, съкращение на щата до умопомрачение на ленивите. Всеки посткомунистически пример на рязко подобряване работата на службите за сигурност и полицията минава през този сценарий. Малко примери: НСО в Грузия, КАТ в Беларус, Литва и Естония.И обратното, където има нереформирани служби за сигурност от време оно, то там сега са рекрутирали челядта на старите, а тя е по-калпава и от тях самите.

251

www

преди 8 години

Този проблем е генериран от същата причина, от която произтичат и останалите проблеми в МВР и службите ни за сигурност въобще. В тези структури не се работи, хората се окалпавяват от безделие, а в същото време са страшно много на брой.Бил направил предпоставка за ПТП, бил потенциален терорист, били криминално-проявени лица (но интересно защо неосъдени), младо момиче било нападнало вербално 4 тумбака, дето искат да се пенсионират на 40 години с 1000 лева пенсия...

250

мхмм

преди 8 години

Не, че нещо, но в като изключим момента с автомата, са си виновни потърпевшите. Дали е кортеж, линейка или пожарна, си длъжен да намалиш или дори ще спреш за да им осигуриш предимство. А ако живеем в нормална държава, за ситуацията с автомата, трябва да им се търси отговорност на охранителите

249

К7

преди 8 години

Бях го поизоставил този сайт за известно време, а да да станат малко по обективни феновете му, но не би. Същите *** червени кратуни и ***, никакво разнообразие...

248

Петър

преди 8 години

До БабаАми да уволнят цялата останала *** и да оставят само двамата (или тримата) почтени гардове. НСО ни струва 36 000 000 - 40 000 000 на година за охраната на 100 човека!!! 40 ши*ани милиона!

247

Баба

преди 8 години

До 333Не не сам! Жена съм и съм баба на 2 внука. Когато свършат аргументите - започват обидите!Мислил ли си как се чувства един почтен гард (има и такива) в сложна ситуация?

246

дреме в работно врем

преди 8 години

Както често сме гледали по кабеларките, в работно време, пожарникарят дреме. Защо ни е някакво НСО, което да пази един дремещ пожарникар. А както е известно, когато пожарникарят дреме, всички от кабинета му изпадат в дрямка. Един будилник спокойно може да измести т.н. НСО!

245

Данчо

преди 8 години

Кой е .рода извозван от мутрите с парите за наука, образование, култура и здравеопазване?!

244

Баба

преди 8 години

До 328 Дано никога не се случи внуците ми даса до неразумен, глупав и бедотговорен шофьор. От 1974г съм шофьор и всеки ден шофирам в София. Спазвам правилата и слава на господа нямам тежки нарушения. А вие, които си купите една мощна кола не забравяйте че не сте богове! Колата несъздава самочувствие! БЪДЕТЕ ДИСЦИПЛИНИРАНИ И ТО НЕСАМО НАПЪТЯ!

243

защо?

преди 8 години

Защо служителите от НСО имат такъв здрав вид?Защото, най-здравословния сън, е сънят в работно време.

242

Петър

преди 8 години

НСО вози куцо и сакато. Охрана трябва да има само за президента, премиера и може би някои от министрите. Много често НСО създават критични ситуации щото на г'усин министъра му се акало или пък щото ще затворят любимото бутиче на любовничката в МОЛ-а. Много често колите на НСО се движат с включена сигнализация, дори и в колата да няма пътници. Щото това си е привилегия на шофера и що да не си я ползва. Да не говорим, колко ни струва на нас данъкоплатците цялата тая гъзария.

241

Баба

преди 8 години

Това е вина на охраняемия обект. Иска да стигне веднага и поставя шофьора в опасна ситуация. Мислите ли как се чувства един шофьор, на който му е наредено да стигне примерно за 30 мин. от София до Пловдив? Вероятно трепери. Очите му стават разногледи а нервите ще се скъсат всеки миг! А и цялата охрана също! Да не съм на тяхното място! АПЕЛИРАМ: ОХРАНЯЕМИТЕ ЛИЦА ДА СА ОТГОВОРНИ КЪМ ОХРАНАТА СИ И НАС! НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ АКО ТРЪГНАТ ЗА СРЕЩИТЕ СИ 30МИН. ПО-РАНО. ТОВА ЩЕ Е И В ПОЛЗА НА ТЯХНАТА БЕЗОПАСНОСТ. ВИПОВИ, ПАЗЕТЕ ШОФЬОРИТЕ СИ И НАС!

240

Баба

преди 8 години

Познавам български военни летци хора калени със силен дух и дисциплина! Този не е от тях - категорично! Мисля, че показването на автомата е най-безобидната реакция на охранителния екип! Ако все пак ръководителя на екипа е взел решение да спре, единствено правилната реакция е да го арестуват! За умишлено създаване на критична ситуация в обстановка на защита на президента! Бащата трябва да понесе наказание за глупостта си! Охранителите също имат нерви. Може би получават сигнали за заплаха, които няма как да знаем. Как да реагират? Да молят да им се направи път ли? Друг е въпроса за скорос

239

храбреци

преди 8 години

След като бабаитите от НСО са такива храбреци, че размахват автомат срещу едно беззащитно семейство, защо не отидат в Ирак и в Сирия, да се бият срещу джихадистите от ИД?

238

edin do baba

преди 8 години

Много ,,ако,,!А представи си,микробус с 15 пьрвокласници да е бил на мястото на тези хора?И микробусьт да е бил с тонирани стькла?И вьтре да е бил твоят внук???

237

Баба

преди 8 години

Много странно поведение на бащата, а и на майката. Виждат, че идва кортеж и тръгват да му препречват пътя! Хората от охраната са на работа! Няма как да знаят кой им препречва пътя. Ами ако е засада? Ако някой нарочно създава ситуацията? Ами ако наистина нападнат кортежа? Тогава всички ще питаме къде е била охраната? А бащата (при това бивш военен летец) с кой акъл тръгва да гони картежа? Тойповече отнас знае че има субординация и заповеди! Толкова е бил и летец,щом една такава елементарна ситуация го кара "да му падне пердето". Познавам българскитевоеннилетци - хоракаленисъс силен дух идисци

236

бавно и внимателно

преди 8 години

Когато неотдавна празнуваха годишнината на Английската кралица, по една телевизия показваха построяването на сцената пред Бъкингамския палат. В това време от палата излезе принц Чарлз в открита кола, а зад него караше дискретно един джип на охраната му. Нямаше включени специални светлини, като на нашите мутри. На зебрата, между сцената и палата, принцът спря колата си, търпеливо изчака всички пешеходци да преминат, и чак тогава, бавно и внимателно продължи, по пътя си.