68

Анонимен

преди 9 години

До ПРОГРАМИСТ PYTHONЗначи за колкото пари си търсят графичен дизайнер за толкова ще си намерят.Има всякакви мазохисти.Примерно всичките ми съседи им харесва да живеят в ***.Не са *** ,но им харесва да хвърлят *** да пикаят в коридора и тн.Живеят с това както се казва.Така че със сигурност ще си намерят некъф за 1000 лева.

67

Анонимен

преди 9 години

До ПРОГРАМИСТ PYTHON Кой дава толкова пари на Картинкаджия бе .. Само писането те познах , че си пишман програмист..

66

aha

преди 9 години

До До "73 ***!& 76 Който иска да му върви бизнеса ,ще си обучи хората,за да е сигурен,че тези хоре ще му вършат работа А ако иска само да *** като бг работодателите ,няма да има кой да му работи Не става така ,пич. Всеки уважаващ се бизнесмен инвестира,че да получи ,а наште не искат да инвестират и 1 стотинка а искат огромни печалби

65

Анонимен

преди 9 години

Заплатите започнаха в IT да растат и зареваха за чужденци.. Ако си мислят че индийците ще работят за без пари ама жестоко се лъжат..

64

Анонимен

преди 9 години

У нас за заплатата си трябва да се бориш. Работих до 2012г. в софийска охранителна фирма. Не ни плащаха нощен извънареден труд и празничен такъв. При едни от изборите на всички не платиха по 60лв. Впоследствие ми се каза,че фирмата е направила голямо дарение на една управляваща партия. Заведохме около 15 съдебни дела против нея и ги спечелихме. Фирмата предлагаше да ни плати 20% от сумите и да прекратим делата.Накрая я осъдихме за това,че не ни е плащала заплати. Те се даваха на ръка без подпис

63

Решение:

преди 9 години

Що не пробвате да плащате на хората??????????????????????????????????????

62

axaxax

преди 9 години

Да си вкарат то вънка има много. Примерно в Силициевата долита има много излишък на ИТ специалисти и то добри. Нашите ИТ спец отиват на вънка, защото не са добри. Те имат недостиг на лоши ИТ спец.

61

Анонимен

преди 9 години

Защо ми е да уча 5 години висше, два чужди език, 3 езика за програмиране,като мога да стана овчар и да вземам повече пари.Агнешкото се търсело в арабските страни.така каза Бойко.Има и свободни работни места.Овчарските фирми нямат проблем с кадрите

60

Анонимен

преди 9 години

Наскоро говорих с холандски икономист. Той каза,че при тях е добре, който работи, я който не работи е зле. Присмях му се и му казах,че у тях е комунизъм, защото у нас и да работиш и да не работиш си зле и му обясних термина "работещи бедни", с който обогатихме световната икономика. Той ме гледаше като извънземен. У тях капитализма е 21 век а у нас от времето на Маркс.

59

оптимист

преди 9 години

До ***,Българският бизнес плаща данъци с които се финансират университетите,но обучението е на ниско ниво.Те плащат и искат да получават подготвени за бизнена кадри с знания и умения.Но уви реалността е различна.Те затова негодуват.В момента има 24000 повече свободни места в университетите отколкото са завършващите ученици.Всеки може да влезе.Но трябва сито при излизането.Затова негодуват хората.Тяхната работа е да правят бизнес и търсят хора ,а не връзкари с диплома,за нещо си.

58

До "73 Тъпаци!&

преди 9 години

"Щом ви трябват около 10 000 човека защо не организирате един платен от вас курс и напълно безплатен за обучаваните и за няколко години ще си решите проблема!"Стига глупости. Който има желание да учи може да си намери стотици източници на информация. Интернет е заринат от уроци. Най-добрите университети в света качват безплатно лекциите си в интернет.Точно в днешно време намирането на информация е изключетелно лесно. Трудната част е да седнеш на д*пето си, да учиш и да практикуваш.

57

Анонимен

преди 9 години

И колко ще плащат на чужденците-200 Евро, а на IT специалисти-800??? Кой ви вярва на тъпотиите смешници работодатели, назначавайте ромите, друго не ви остана

56

Анонимен

преди 9 години

Ето какви специалисти им трябват, но в учебните заведения на ДПС дават дипломи само за политолози, социолози и други измислении специалности. Истински няма защото като учат в тези търсените от бизнеса специалности ги боли глава!

55

Тъпаци!

преди 9 години

Много са *** тези от българския бизнес! Щом ви трябват около 10 000 човека защо не организирате един платен от вас курс и напълно безплатен за обучаваните и за няколко години ще си решите проблема! Хем искат да ползват, хем не искат да плащат!

54

Анонимен

преди 9 години

На едно GP в момента се падат 1550 пациента средно.Според НЗОК с касата работят 4500 лекари.Според европейските директиви трябва да са максимум 500 пациента на GP. От тази сметка излиза че до 2020 г трябва да се намерят още поне 10 000 GP-ta с пециалност ,кабинети и подобно заплащане за да се отговори на изискванията.Или от друга гледна точка нашите GP-ta получават само 33% от заработеното в момента .Без да говоря за суми ,а само за проценти.И после защо бягали .....10000 до 2020г

53

aha

преди 9 години

И не е само в IT сектора и навсякъде в БГ то Не ти предоставят шанс за обучение(щото никой ВУЗ не може да те обучи както работната среда ) И моля ви ,човек може да няма визше образование (поради липса на пари примерно) и пак да може да върши дадена работа с обучение в практическа среда Да,ама нашенските шефове искат печалба на секундата и не мислят за няколко години напред във времето

52

Анонимен

преди 9 години

Всеки грамотен човек като отвори специализиран сайт за работа, ще види оферти, които изискват от кандидата да владее перфектно поне 2 програмни езика и още дузина технологии. За сметка на това се предлага заплата 500-600лв (в добрия случай). Казано другояче не се търсят специалисти, а хора, които да подарят труда си. Когато кандидат-работодателите вдигнат мизата, ще се покажат и исканите кадри.

51

Анонимен

преди 9 години

Споделям мнението на Касапина. Уж имало глад, а добрите специалисти седят безработни, понеже не им се предлага НИЩО!!! Не че българите са мързеливи- не са мързеливи. Вие не знаете какво е да работиш с индийци и пакистанци. Не знаете какво е мързел.

50

След 25...

преди 9 години

... години неолиберална, самофинансираща се образователна система, Образованието е в плачевно състояние. Както и всичко в тази Държава.

49

Анонимен

преди 9 години

Кадърните с езици работят за пари. Навън. А и България няма отдавна IT сектор. Търсят се евтино платени програмисти, които да работят "ишлиме". Ами търсете си... Баламите измряха.