65

Анонимен

преди 9 години

Какво сте се разпенили? в 99,99% от градовете в България билети НЕ СЕ ПЕРФОРИРАТ, а се купуват от шофьора или контрольор. Чужденците били длъжни да знаят български ли? А случайно за българите да сте сложили табели? Къде, по дяволите, въобще е указано, че в София билетите се перфорират? Все едно да отидеш в град Х и да те глобят за паркиране в синя зона, без да има маркировка - ама те местните си знаят, че е синя зона. Същото е с билетите в София. Малоумщина!

64

Германия

преди 9 години

Глупости на търкалета. В Германия те глобяват като пич, ако си нередовен. Незнанието не е извинение пред закона.

63

анонимен

преди 9 години

Интересно,какво ще се случи с българин с билет , но не перфориран , ако е в чужбина.Поне 24 часа в зандана , пък той да обеснява , че не знаел , че има перфоратори и че няма пари.Не ни ли стигат *** , че сега и чужденците.

62

решенията

преди 9 години

1. кой нормален чужденец ходи в софия и за какво въобще му е притрябвала?; 2. да летят до пловдив, бургас и варна - никъде в тези градове няма подобни рекети и изстъпления; 3. да построят миризливото метро до летището - в коя нормална държава няма метро от летището до центъра?; 4. както из цяла българия и цяла европа - да се научат пътниците да се качват само откъм шофьора и да слизат през задните врати, а за целта да се сложат камери.абе най-добре е въобще чужденци да не стъпват в българия май

61

www

преди 9 години

До aДа, де! Аз точно така правя, или поне докато въпросният чужденец не се ориентира из простотиите ни в достатъчна дълбочина и ширина.Бре как препатилите хора мислим по идентичен начин? Да му се неначудиш...

60

овчар

преди 9 години

В града, в който живея не е София, но е в бг билетчето се купува от шофьора.

59

Гошо

преди 9 години

Длъжен е да знае. Иначе туенти лева.

58

www

преди 9 години

Ставал съм свидетел на подобни простотии, но от летището към града. И на двата типа простотии.Първият път човек с азиатски черти беше погнат, че не е дупчил билета. Няколко пътници (българи) се застъпихме за него и контрольорите (две тетки) го оставиха. От тогава видя ли чужденец да не тракне - обяснявам му правилата. Оттогава дупча и за багаж.Посрещах гости македонци волейболисти (идваха от Лондон). Натракахме билетчета за тях и за багажа им. Контрольорите останаха учудени, отърваха бакшиша

57

king_for_a_day

преди 9 години

Незнанието на правилата не е оправдание за неспазването им. Когато отивам в друга държава, разучавам такива дреболийки, включително разпитвам шофьори, пътници и т.н. България съвсем не е единствената страна, в чийто градски транспорт се налага маркиране на билета. Вярно, при нас става по допотопен метод, но все пак :D

56

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 9 години

Автобусите Сл.бряг-Несебър са пълни с *** крадли през Лятото!Много чужденци изпищяха на умрЕло!А такситата имат "помпи" и клиента плаща нереални сметки!

55

a

преди 9 години

Всеки чужденец, който идва у нас трябва да се посреща и развежда от българин, който да му показва всичко и да го води навсякъде и да му превежда. Да му се осигурява всичко, което му е необходимо докато пребивава у нас. Накрая да се изпраща до самолета. Всичко останало е свинщина.

54

яна

преди 9 години

В чужбината си глобяват и то без да ти се обясняват много-много. Свалят те от превозното средство, пишат ти глобата и ти пожелават приятен ден /и то на езика, който се говори в държавата/. Не ми допадат подмятанията в тази статия - било ли написано на английски, на какъв език говорели контрольорите и т.н. Когато отидете в друга държава на английски може и да ви проговорят на летището, жп гара, автогара, метро...В България всички говорим на английски, за да ни разбирали чужденците!?!? Моля ви се!

53

РБ

преди 9 години

По-прости драки от контрольорките няма!

52

Буаааахахахааха

преди 9 години

Голяма простотия е градския транспорт в София - в града където живея се качваш САМО от вратата до шофьора и или купуваш билетче или се самотаксуваш пред него с с една безконтактна карта , и си спазва графика и има време да ПОЗДРАВИ ВЕЖЛИВО и обслужи всеки пътник .цената е 0,62? и сменяш автобуси БЕЗПЛАТНО в рамките на един час (става дума за Испания)

51

kaza kovi

преди 9 години

kartinka ilustratsia animatsia humor na bileta kakvo deistvie sledva ot kontroliorkite i nema problema za ezika na chujdenkite kato ni sa slepi.

50

MC КОЧО

преди 9 години

В целия свят, включително и в Германия, където живея от много години, незнанието не те оневинява. Контролата може да ти влезе в положение за дребна грешка, от типа, платил си за по-късо разстояние, но това е рядкост, глобата от 50 евро си е задължителна. В София вероятно също има контроли, които ще направят компромис, но в никакъв случай не са длъжни, напротив, сам си отговорен като пълнолетен, да се информираш какви са законите и нормите в държавата в която ще пътуваш.

49

Камен

преди 9 години

В повечето случаи чужденците си купуват билет от шофьора. Ако шофьорите имат перфоратор при тях и директно перфорират продадените билети това би решило проблема.

48

Анонимен

преди 9 години

До jonsyТова е изключение. Живяла съм 2 години в Унгария, явно просто перфораторът не е работил.

47

пътничка

преди 9 години

И аз съм била свидетел на такъв случай, при който жената, която 'хванаха в прегрешение', бързаше да си хване полета, понеже е с прекачване и от единия терминал трябваше да стигне до другия. Тя нямаше българси пари, понеже е дошла за 10мин, и им предложи да им даде пари във валутата, която имаше, но контрольорките продължаваха да викат на жената и да показват що е то БЪЛГАРЩИНА..

46

Анонимен

преди 9 години

Казвате не знаели какви да ги правят тия билети. Ама колко ли трябва да си зле, че да пътуваш не знам колко спирки и да не забележиш, че има перфоратори и че всички останали си продупчват билетите. Така, че това, че не говориш езика изобщо не е оправдание, нужна е само малко наблюдателност какво става около теб. Обаче съм съгласна, че контролата ни се държи безобразно. Да, вършат си работата и имат право да глобяват, но трябва ли да са толкова нагли и груби? Могат и любезно да ти вземат парите.