423

софиянец

преди 9 години

До UFSY 547"....всички закони или правови действия ако не отговарят на конституцията на Украйна..." НО НЕ"...всички КОНСТИТУЦИИ НА УКРАЙНА, ако не отговарят на конституцията на Украйна":) Къде е закон, къде е конституция,,,***, ***- бегай да спиш- стига се излага:)

422

UFSY

преди 9 години

До софиянецТи сериозно ли? Да виждаш да е отменен или променен член 109 'щото аз не? За неспазен написах в предишния пост... Или си невероятно ***, което допускам все по-силно, или си невероятно нагла ... ха ха ха и си мислиш, че си юрист? Мухахаха смЕЕЕх

421

РусНака

преди 9 години

Лека ви нощ. При всички спорове се ражда истина. Пожелавам ви мир над хубава България.политик като Путин няма да има в България, тя не президентска и няма как да стане, за съжаление, но ще се радвам ако обичате родината си. Всичко хубаво от мен, и Господ да ви опази от лукавия.

420

софиянец

преди 9 години

540- Конституцията е най-висшият закон - докато не пише "частей Конституции, или Конституции в ее целости", нямаш правно основание:) Има си йерархия на нормативните актове- няма по-висш закон от конституцията , за това за нея се изписва името й, а не "законите":) Тук става въпрос за установяване на противоконституционност на закон спрямо текст на конституцията:)

419

Анонимен

преди 9 години

Ае пичове не си губете времето. То това мислено, та гледано от четата юристи на Путин и няква суфийска ***ка не го била признавала и за нея било не знам си кво и на 1 сайт пишело не знам си щоПочти никой не казва върнете Крим защото всичко е барнато ама барнато. Нали постоянно за опълченците се говори...

418

Анонимен

преди 9 години

ДА шопе, но всички последствия, произтичащи от нарушаването на този член ще са незаконни. Можеш ли изчисли колко законност има в момента в Украйна, след като правителството е избрано с нарушаване на закон?

417

UFSY

преди 9 години

С две думи Конституционият съд признава като противокнстуционни напълно или частично, всички закони или правови действия ако не отговарят на конституцията на Украйна или ако е нарушена установената от Украинскта конституция процедура...Та както казах, шопа и веУиката юристка-мисирка, няма какво да я коментирам... просто всяка промяна, или неспазване (което е също промяна) на конституцията е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО? Или има конституция или не като при жените няма полубременни...

416

РусНака

преди 9 години

До софиянецкои заинтересувани страни? не сса пуснали Псаки на референдум? имаше наблюдатели от ООН и всички казаха че референдум бил легитимен.

415

софиянец

преди 9 години

До UFSY "...., ами докажи че не води до автоматичното и суспендиране?.." ЛИПСВА, НЕ СЪЩЕСТВУВА РКС, което казва, че суспендирането става автоматично при нарушението на който и да е било член от конституцията:) Ерго- няма правно основание! Липсата на член в конституцията = липса на правно основание:)

414

Шоп

преди 9 години

До UFSY Какво ти разбира кухата глава от украинська мова? Айде преведи го на български, па тогава блей. За никакво суспендиране на Конституцията не става дума и не може да става. Никой нормален хомо сапиенс няма да суспендира цял закон само заради нарушаването на един член.

413

Анонимен

преди 9 години

Сигурен съм, че софиянката е наблюдавала от близо кримския референдум. Следяла е всеки пуснат глас, проследила е всяка бюлетина и на базата на това може смело да твърди, че кримският референдум е незаконен, а избора на Петрошенко е най - законната част от историята на Украйна...

412

РусНака

преди 9 години

До Шопдрън дрън та пляс. какви деверсанти? безкръвно без един изстрел брильянтен ход. всичко по закон. я виж майдан. я виж украина. убиват мирни жители. за какво говорим, за какво да преиначаваме факти?

411

Анонимен

преди 9 години

Или украинската конституция има клауза за избирателност:тази горина този и този член се прилагат и тълкуват така, а догодина по друг начин? Или това си е чисто юридическо тълкование? Или си е чисто твое тълкование? Моля те СОФИЯНКЕ, отговори ми, защо в правото ТИ за Украйна днес 1+1=2, а вчера 1+1=4? Не разбирам от конституционно право, но преди 35 минути от вкъщи си търъгна депутат от Отава.

410

РусНака

преди 9 години

До Анонимена бе ти в кой свят живееш? ти вярно не си в час. даже сирене не можеш да произвеждаш и да го продаваш в ЕС. гърци могат, вие не. какво дрънкаш глупостиГермания може да произвежда всичко каквото си иска, франция те са се разбрали. тука почти нищо не можеш да произвеждаш освен ракия. тя не се продава в ЕС, а ако се продава то няма как да се продаде на 20млн. за това питам.

409

Анонимен

преди 9 години

След като обесниш на руснака, обесни и на мен какво стана и какви санкций имаше когато ни рисуваха като *** на европа...

408

софиянец

преди 9 години

До РусНака528- Най- просто- 1.- кримският референдум не спазва изискването на равно, тайно и пряко избирателно право - член 3 от Първия протокол към ЕКПЧ и член 25 МПГПП 2. Формулировката на реферндума е двусмислена и подвеждаща с 2те алтернативи- връщане на конституцията от 1992г. или присъединяване към рф и 3. Нарушение на стандартите за достъп на всички заинтерисовани страни до обсъждане .

407

РусНака

преди 9 години

До софиянецстига се прикрива с този линк. обясни като юредически на не подковани хора. ето. това ти е звезден миг. представи си че си пак на евровизия. дерзай. аз не мога пея. като не знам нещо. питам от знаещи. обясни. с обикновени думи.

406

Анонимен

преди 9 години

Софиянец, казжаш че си експерт по право. Може би конституционно. Конституцията закон ли е? Кога един закон важи и кога не? Обясни ми, на мен неразбиращия, защо за едни закона важи, а за други не. Защо тази година се спазва и това е добре, а предната година не се спазва и това пак е добре. Аз не съм юрист, маътематик съм. При мен 1+1=2 винаги. И таз година и миналата. Обясни ми защо в правото една част от закона важи тази година, а другата не важи? В магазина 2 яйца не струват 3, нали?

405

Анонимен

преди 9 години

До РусНакаКакво се смееш? Няма забрана да се произвежда нещо, толкова ли не го схващаш? Нито забрани за производство има, нито забрани за износ.

404

софиянец

преди 9 години

518- Научи се най- накрая, че твоето мнение НЕ Е крайното професионално мнение и преди да поучаваш другите, прочети коментар 526. омръзна ми да повтарям неща, по които ти липсват познания.