227

Аз

преди 10 години

Здравейте троловеДали ще успеете да убедите хората, че не сме били под робство?Надявам се че не.

226

BETA

преди 10 години

Действително трябва да се преразгледа историята и да се премахнат лъжите оттам. Турското робство е измислено като повод да се започне завоевателната Балканска война вследствие която изстрадала България преживява поредната си национална катастрофа. В действителност Османското владичество съхранява във вековете разпокъсана България от шишманово време. През този период безправно робство има в Русия Америка Европа но не и в България където хората имат свое имущество къщи каруци *** и земя.

225

проф. Кръстьо Манчев

преди 10 години

Ние сме възприели Османската империя такава, каквато са ни я нарисували българските възрожденци, а след това както я е нарисувала българската историография. Истината обаче е малко по-друга, това са разни митове. Османската империя не е била робовладелска държава, тя е феодален тип държава.

224

ХА,ХАА АМИ ,ДА...

преди 10 години

ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ НЕ Е "РОБОВЛАДЕЛСКИ СТРОЙ"--това е Държава с СИЛЕН И СТРОГ ФЕОДАЛЕН СТРОЙ------И НЯМА НИКАКВИ РОБИ!!!ВСЕКИ БЪЛГАРИН Е БИЛ СВОБОДЕН ДА ИМА СОБСТВЕНОСТ ,ЕЗИК И ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ , ВЪПРЕКИ ЧЕ ВЕРСКИТЕ ПРОТИВОПОСТАВЯНИЯ ....СА БИЛИ НАЧИН НА УПРАВЛЕНИЕ /почто като днес/!!КОПРИВЩИЦА , БОЖЕНИЦА, ТЪРНОВО, ПАНАГЮРИЩЕ И ДР.......КЪЩИТЕ СА СТРОЕНИ ПРИ ТУРСКОТО ВЛАДИЧЕСТВО!КОЙ РОБ---ИМА ТАКИВА КЪЩИ....ХА,ХА,ХА,ХАААААААААААА...ВСЕКИ Е ПЪТУВАЛ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА !

223

HELLAS POWER

преди 10 години

VOLGARIA E GRACKA ZEMIA....DO DUNAV E GREKO-BYZANTINO...TRAKITE SA ELLINI...ELLINSKI RODOVE..ORFEAS E ELLIN..SPARTACOS E ELLIN.

222

boko

преди 10 години

Уважавам правото на самоопределение на всеки БЪЛГАРСКИ гражданин от какъвто и да е произход! Стига този гражданин да спазва законите и етиката! Османската империя е в историята, върху нейните руини се възродиха стари държави (България, Гърция, Сърбия), създадоха се нови, между които и Турция, Албания и Босна и Херцеговина. Историята е низ от факти, като за едни народности определен човек може да бъде ангел-спасител, за други да е демон, зависи от гледната точка. И по тази причина гледната точка на ДПС е ! Ако не бяха такива герои... още

221

Анонимен

преди 10 години

Затова ли дедите ми са се преселили във Влашко и са се върнали като опълченци с русите, защото тук не е имало робство? *** фалшификатори на историй, но ние ПОМНИМ ИСТИНАТА!

220

Hasan aga

преди 10 години

Истинската история трябва наистина да се учи ....Русия е голяма освободителка! Сега е тръгнала да освобождава и Урайна ??????

219

10010

преди 10 години

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ.ТРЯБВА ДА СМЕ ГОРДИ ЗАТОВА, ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ!

218

История на България

преди 10 години

Според нови исторически изследвания в Османската империя действително е съществувала робска институция, но тя не е засягала българите. В България не е имало робство, защото хората са имали право на собственост, свободно пътуване и търговия в цялата Османска империя, простираща се от Диарбекир до Виена. Това становище изрази пред телевизия Европа историкът Владимир Станев, преподавател от катедра Нова българска история към Софийския университет.

217

Националният празник

преди 10 години

В учебниците по история темата с така нареченото турско робство е преекспонирана и на децата се втълпяват неща, които не отговарят на фактите, обявиха историци. В рамките на Османската империя българите са имали право на собственост, международни пътувания и търговия. Още един исторически факт, който се преиначава, е ролята на Русия за освобождението на България. Според някои историци руснаците окупират, а не освобождават българските земи.

216

Анонимен

преди 10 години

Българите са разпространили в античния свят Тенгризма, а днес и Новото учение на Петър Дънов Учителя!

215

Анонимен

преди 10 години

До лешпераТурците възникват в 6-ти век след Христа, по това време поредното българско царство граничещо с Индия и Иран е било наричано ПЕРЛАТА НА АРИАНА! Турците като етнос са взаймствали от другите народи ВСИЧКО и език и вяра и писменост!

214

Галя

преди 10 години

EU Citizen, можеш ли да се аргументираш :D

213

ТОЧНО ТАКА:

преди 10 години

Руско-турската война е завоевателна война за Русия .Тя е в пълна капитулация от Кримската война и няма право да държи войски в близост ...но , ПО ИДЕЯ НА ВЕЛИКИТЕ СИЛИ взима РАЗРЕШЕНИЕ от ЗАПАДНИТЕ СИЛИ -АНГЛИЯ ,ФРАНЦИЯ И ГЕРМАНИЯ ЗА ДА ВЛЕЗЕ В БЪЛГАРИЯ И ПРЕКРАТИ ТУРСКОТО ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ БЪЛГАРСКИТЕ ХРИСТИАНИ!РУСИЯ Е САМО ИЗПЪЛНИТЕЛ НА ВОЛЯТА НА ВЕЛИКИТЕ ЗАПАДНИ СИЛИ!

212

Джингиби

преди 10 години

Крайно време е и турция да се освободи от това гнусно, примитивно, мюсюлманско робство!

211

Анонимен

преди 10 години

Ние народът на признателна България подкрепяме Русия и Украйна и не подкрепяме фашистите превратаджии в Киев и западните им кукловоди! Мястото на бандеровците е в Сибир!

210

до 235

преди 10 години

днес е нашия празник бе.....да живее България,за другите не ми дреме.

209

Анонимен

преди 10 години

233 Що мaнипулирaш бе кютук? Кaкво кaто пишaт нa лaтински? И кaкъв е този хунобългaрски, щото сигурен съм, че и ти незнaеш!

208

EU citizen

преди 10 години

Дано свободния свят натика Путиновата Русия в *** г*з, за да си отдъхнем малко.