22

somebody

преди 11 години

Страх ги е че ако дадат оръжие на народа може да има революция

21

toshko.postalkov

преди 11 години

До terereoНадявам се че се шегуваш с този коментар за дядовците и бабите на село. Иначе и сега в закона е регламентирана неизбежната отбрана. Дори не е нужно да е САМОотбрана.Чл. 12. (1) Не е общественоопасно деянието, което е извършено при неизбежна отбрана - за да се защитят от непосредствено противоправно нападение държавни или обществени интереси, личността или правата на отбраняващия се или на другиго чрез причиняване вреди на нападателя в рамките на необходимите предели.

20

Габи

преди 11 години

Този проблем отдавна е решен в демократичните страни - САЩ, ВБр и т.н.: Нямаш право да влизаш неканен в дома на даден човек, защото както казват ангиличаните "моят дом е моята крепост" и всеки опит да се влезе в него като правило завършва с куршум. Само че в България още в зората на Прехода юристите изградиха мощно корупционно лоби в парламента, което съществува и сега и действа винаги в услуга на адвокатите, т.е. на престъпниците, които те защитават, и срещу обектите на престъпленията. Щяха ли селяните от с.Мечка плевенско да не смеят да излезат от домовете си, нощем да спят с брадви и ножове до тях и вепреки това да бъдат ограбвани непрекъснато от братовчедите?! Или живущи в ЖК да бъдат ограбвани цели 36 пъти и веднаж противопоставяйки се с оръжие , да бъдат жестоко наказани за пример и урок на другите от съдебната власт в лицето на СГС, САС, ВКС! Та това си беше живо издевателството над първия опит да се противопоставят на евентуални крадци! И Темида се оказа в истинското си лице: защитаваща крадците и жестоко наказваща жертвите! Повече от наложително е НС, МС, президентството ( но не леля Марги, а президенът) да се включат в акцията моят дом е моята крепост и разрешавайки убийството при самоотбрана без финтифлюшките за подходяща степен на отпор, да позволят на хората, най-вече на възрастните, да бранят своя дом и своя живот. Ясно е,че магистрати и адвокати действат заедно в ущърб на обществото. И това не е от вчера!

19

terereo

преди 11 години

Плачеме че нямаме нормална икономика а В момента много стари хора незнаят как да се защитят от *** набези из домовете им - ако има закон за неизбежна самоотбрана -то поне ще даде правото на хората по селата да защитат домовете си и това за което работят по дворевете си -ЕТО ВИ ЕДИН ВЪТРЕШЕН БРУТЕН ПРОДУКТ. Ако човек знае че може да защити това което отглежда на двора -ще има все повече екопродукти по пазарите -и няма да ядем боклучавите заленчуци и плодове внос от Гърция и Турция.

18

do 15

преди 11 години

а ти излизал ли си от колибата?само за да ти чуя коментарите, бих ти платил една консултация при правист в щатите, да ти каже какво ще лежи Опиц по тамошните законис уважение, Галошков

17

Анонимен

преди 11 години

Нека има дебат за това, кога може човек да се отбранява с оръжие. Също така нека се либерализира режимът за придобиване на оръжие и да отпадне изискването за доказване на необходимост. Но случаят това, което е направил Опиц не трябва да се позволява - не може да застреляш някой, който бяга от теб и да го направиш с незаконно оръжие и да ти се размине.

16

Анонимен

преди 11 години

Оная тлъста ***, дето е шеф на комисията по вътрешна сигурност в НС е най-виновна за състоянието в страната. Те не само не иската да разрешата свобдното носене на оръжие - изконно човешко право, ами и не желаят да направят каквото и да е, за да се нормализира обстановката в страната и по такъв начин да се обезсмисли носенето на оръжие!!!!

15

perdahko

преди 11 години

Пак ще се видиотим на тема "притежание на оръжие".Проблемът не е в пищова/както виждате ,който реши намира начин/, а в хората.Лесно е да редиш умнотии, но ако ти отнемат пстоянно последното,едничкото останало...Имам две деца и две оръжия,ако нахлуят в дома ми няма да чакам да видя дали ако ги помоля учтиво и им ги покажа няма да си тръгнат с извинения...

14

sabr

преди 11 години

като се въоръжите с пистолети, те ще вземат пушки. Като земете пушки те ше се въоръжат с автомати. Като се въоръжитес автомати, те ше се въоръжат с танкове и така. До нищо добро не е довело това, никъде и никога, та да сме поредните *** да откриват топлата вода! Ама малко политически ПР на гърба на народа може да се направи винаги!

13

do 13

преди 11 години

Ти бил ли си в щатите г-н Посталков (Цървулков)

12

Анонимен

преди 11 години

Ако милицията, следствието прокуратура и съд работеха що годе нормлано( а не абсурдно), то вероятно положението в страната щеше да е много по-спокойно. Толерирането на престъпността било тя *** или друга, доведе до това хората да изтрещят масово и да правят невероятни каламбури само и само да спасят последното им останало за спасяване. Но като се замисля, то цялата държава ни я откраднаха без една пушка да гръмне, та имуществото на обикн граждани ли да се защитава! Така че се въоръжавайте!

11

toshko.postalkov

преди 11 години

Ясно е че само *** могат да оправдаят Опиц и да използват случая му като положителен пример. Дори за полицаите има ограничения в какви случаи могат да използват служебното си оръжие, а в САЩ ги разследват детайлно при всеки смъртен случай, настъпил при престрелка. Защото като имаш правото да използваш оръжие, най-лесното нещо е да злоупотребиш с него.

10

до 8

преди 11 години

а знаеш ли кой е най-заинтересован от цялата тази дандания?тия, дето ще ти продадат оръжието.а знаеш ли колко от тях са в преки връзки с крими контингента?а знаеш ли колко от тях са си разработили бизнеса честно, с личен труд и без червени пари или помощ от службите?

9

до номер 4

преди 11 години

В САЩ Опиц щеше да е с над двадесет години ефективна присъда, точно поради ясното дефиниране на "защита на частната собственост" и "неизбежна самоотбрана". Лошото е, че ти самият само си "чувал" за законите в САЩ, и понеже и ти си такъв по природа, щом някой ти противоречи, го обявяваш за нечия ***.В казуса Опиц няма никаква политика, нито червена, нито герберска, никаква.

8

ej!

преди 11 години

Опиц може и да е нервак, но след осъждането му знаеш ли кой диша по-спокойно? Криминалните и ***.

7

Анонимен

преди 11 години

и още нещо - колкото и да разширяват "неизбежната самоотбрана", в случаите на преправяне на оръжие и стрелба с куршуми с изместен център на тежестта (забранени от всички възможни конвенции), говорим за явно предумишлено убийство, дори да беше стрелял очи в очи и с нож на гърлото - никой не прави толкова подготовка със забранени изродски средствам за да се пази при евентуална опастност!

6

Анонимен

преди 11 години

освен това, досега не съм чул някой наистина запознат да потвърди тази бройка - 92.Сами пресметнтете двайсет и няколко годишен за да натрупа 92 задържания трябва през една-две седмици да са го прибирали. Семейството твърди, че общо е задържан 14 пъти.Освен това ДВЕ условни присъди? Условна присъда се дава с изпитателен срок. При ново нарушение в рамките на изпитателния срок става ефективна. Ако допуснем, че са били минимални, с изпитателен срок по 1 година, това прави две години без нарушения.

5

Бай Иван Пловдивски

преди 11 години

Да Гласоподавателя: Знем ви полицачетата, военни и дупетати, че ви е страх. Сакън да не стане някой бунт и да ви издухат всичките....

4

Анонимен

преди 11 години

Правилно, крайно време е да се дефинира неизбежна сабоотбрана. Частната собственост - истинска частна собственост. Ако някой *** ми влезе в пределите да може да го гръмна.. и никой няма да тръгне да стреля по смешни дечица-гости, защото говорим за умишлено влизане в частен двор, а не съседи от блока или улични измислици на първия ***.. но той явно никога не е чувал какви са законите в сащ и европа и е някоя *** на бсп, подкрепяща краденето от Българските граждани във всички отношения..

3

Да попитам,

преди 11 години

неизбежната самоотбрана предполага ли, че мога да гръмна някой член на правителството?