175

Анонимен

преди 11 години

КОПТИТЕ В ТОЗИ РЪКОПИС МОЖЕ ДА СА ПИСАЛИ ЗА БРАКОРАЗВОДНИЯ ПРОЦЕС НА ИСУС, ЗА 400 ГОДИНИ ДОСТА ЩУРИ ИДЕИ СА СЕ ПРЪКВАЛИ В МАЙМУНСКИТЕ КИФОЧИ..., А И СА ИМАЛИ СРЕДСТВА ЗА ПИСАНЕ, ЯВНО СА ИМАЛИ И ЧИТАТЕЛИ ЗА УБЕЖДАВАНЕ....

174

Анонимен

преди 11 години

и какво като е от 4-ти век? Исус е живял 4 века преди това... едва ли някой си е пил кафето с него, за да е сигурен, дали действително е бил женен или не. Всичко друго са догадки - без значение дали са от 4-ти век или от 21-ви.

173

След още 400 години

преди 11 години

След 400 години ако има Земя като планета може да се напише някъде си: Имало е някога една държава България, за която много свестни люде са дали живота си, но сега е пустиня и чужда. По времето на управлението на псевдо демократите през периода 1989-2012г. животът на българите, е бил рай! Заплатите били толкова големи, че Айфеловата кула бледнеела пред тях, а цените колкото най-малкото джудже! Образованието и медицинското обслужване били приоритет 1. Храните и напитките били без консерванти и населението не е боледувало изобщо. Не е имало ниско летящи самолети да разпръскват кемтрейлс, за да го тровят и разболяват принудително, имайки го за лош матрял. ............(тук текста спира, може мастилото да е привършвало). ...

172

стю

преди 11 години

накой е прекалил с филмите...

171

---

преди 11 години

а свещеният граал всъщност е утробата на Магдалена,нали?ами,разбира се!

170

ANONIMNA

преди 11 години

PAZETE SE OT ATEISTI XORA BEZ BOG I VQRA NQMAT I GRAM MORAL I SAVEST.PO LOSHO OT BEZBOJNIK NQMA KOMUNITITE SA TAKIVA

169

Анонимен

преди 11 години

Ало мислещия, ти да не си оргинала на Роден бре, дет издялкал великия "Мислител". Явно си същото гипсирано паве като "Мислителя".

168

anonimen

преди 11 години

OPOZNAI XRISTIQNSTVOTO DOBLIJI SE DO BOG I POVQRAVAI.BLAJENI TEZI KOITO NE SA VIDELI A VQRVAT.V ATEIZMA I KOMUNIZMA E SKRITO MNOGO ZLO NA TAQ ZEMQ

167

Анонимен

преди 11 години

Коптски - нещо като староегипетски. Твърдението, че има и нещо общо с гръцки е несъстоятелно, тъй като има безкрайно много данни, според които "гръцкият" език идва от тракийски. Не разбирам, защо винаги, когато стане дума за гръцки се пропуща арменската история, където много ясно е написано кои са били населяващите Пелопонес и Тракия - траките, а гърците с години са крали и заличавали историята им. Т.е. може да се заключи, че Исус е тракиец, защото от много отдавна е сигурно, че не е евреин.

166

Анонимен

преди 11 години

До към 9-12 век църквата е била доста прогресивна като идея учение, но след това направо е смазвала вяко различно мислене. Не напразно има "ренесанс", "възраждане" и пр. Да не би Джордано Бруно сам да се е качил на клада и да се е самозапалил. Да не би Галилел да е бул мозахист, просто на църквата отдавна и е минало времето и е крайно време да си остане в историята, като се продъжат хубавите традииции дала на света.

165

anonimen

преди 11 години

tova e porednata propagandna izmislica na zapadnite retetici.Kazano e da vqrva6 a ne da si izmislq6 izlesdva6 i t.n.

164

X

преди 11 години

Zeitgeist

163

До 171

преди 11 години

До преди 100-на години все още са изгаряли на клада вещици. А по статистика жертвите на цръквата в обвинение във вещерство през всичките и години на съществуване са към 5 000 000 жени. Така, че това което е направила църквата е факт, с всичките си последствия за света. Има много положителни неща дадени от църквата, но и тя е като останалите идеологиии унищожаваща всичко различно.

162

Анонимен

преди 11 години

Св.София по време на османското присъствие е превърната в джамия от уважение към Христа...

161

до Цървула

преди 11 години

Мюсюлманите силно признават, дори уважават Христос :))) За това са разрушавали всички църкви по-високи от турчин на кон :))))))))))))

160

Уейлън

преди 11 години

До 165Вярата в свръестествени явления и произход вкарва в архетипни рамки. Да, разделянето на добро от зло, позволено от забранено е функция на религите, но в една изцяло примитивна форма, която отдавна е заменена от далеч по-прагматични системи. Научно-технически прогрес, правна система и обществен ред. В днешно време категориите морал и нравственост са категорично независими от различните форми на религиозност.

159

Атанас

преди 11 години

До АнонименЦърквата не е толкова институция, колкото общество от вярващи в Христа. Инквизицията не я е създала Църквата, а католическата църква и не е убивала милиони, а хиляди, и между тях почти всичките са били християни. И вината за първородния (по-точен термин е "прародителски") грях се счита не на жената, а на мъжа.

158

това какво Ви говори

преди 11 години

Винаги целта е да има лъжа .... Но ако не вярващ в Христос няма за какво да го мислиш .... Все пак заради истината - не е бил женен ! Но ще се жени ... Я да видим кое знае къде го пише ?? !!"Мнозина ще дойдат в Мое име и ще рекат: Аз съм Христос и ще подмамят мнозина.Марк 13:22защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат знамения и чудеса, за да подмамят, ако е възможно и избраните."

157

Анонимен

преди 11 години

168, за съжаление си прав. за евреите християните са ***. затова в Ерусалим почти не живеят християни. въпреки че има юдейски християнски и мюсулмански квартал, процента на християните е много малък. дори в Бейрут живеят повече християни.

156

Анонимен

преди 11 години

Хахахаха глупости! Тая измислица сигурно е пусната от някой мюсюлманин...