72

Анонимен

преди 11 години

Тази грижа няма нищо общо с дългосрочното виждане. Хрантутниците се чудят как да изкопчат още пари сега.

71

Анонимен

преди 11 години

това ако се въведе е гаранция че ще паднат заплатитесамо за информация ако имаш малко магазинче и наемеш продавач консултант на прага на заплатата 415 лева тряба да дадеш на държавата 200 лева под формата на осигуровки и доодържавата взима 50% + -5-6 вносни бележки по 2лв+10-20лв на счетоводител оп станаха повече от 50% ..сега въведете и този фонд и убийте средният и дребен бизнес

70

възмутен

преди 11 години

До 63 - Гледай си работата! Всеки месец ми удържат сума ти пари и за социално и за здравно осигуряване, а насреща - нищо! Направиха ни да не можем да се пенсионираме, твоичките любимци работа за пет стотинки не са свършили, а натискат и натискат цяла една нация! Колко парички ви кихат от нашите пари, с които субсидираме тези неграмотници? Не те ли е срам да защитаваш нещо антисоциално, което е обречено да бъде откраднато? Не те ли е срам да защитаваш некадърността и геноцида?

69

Анонимен

преди 11 години

Трескаво се мисли какво да се окраде за бонуси по коледа. Следващите няма да са по-добри. Писах преди години-всички крадат, но един ден ще свърши ресурса за крадене и битката между крадците ще се ожесточи. Аз съм реалист, много отдавна изгубих надежда, че тази държава е управлявана в името на Конституцията в полза на българския народ.Ще се надявам при 100души депутати, избрани мажоритарно.

68

балгарин

преди 11 години

Дано с тези нови схеми за спестяване на пари за песии да имаме скоро време едни достойни нива на доходи на пенсионерите у нас. Добра идея, дано скоро да се реализира.

67

гого

преди 11 години

Дедо ми взима 580 лв. пенсия и още 350 като охрана на бариера за месец,аз съм млад но взимам толкова за 3 месеца

66

мушмул

преди 11 години

След 20 години България ще е 5 млн., половината ще са ***, другата половина - пенсионери. Ако някой си мисли, че сегашното работещо поколение ще взема някакви пенсии... да не си го мисли.Ще вдигат пенционната възраст докато не стане 90 години. "Работи, *** и за пенсия не мисли".

65

Анонимен

преди 11 години

Управляващите само се чудят как и от къде да изцядят някакви пари - да има за тях и да има за *** ***. За *** - защото не могат и не искат да вземат трудни решения за решаване на проблема. Ще го отнесе обикновеният, работещ българин. Никога няма да поискат доброволно въвеждане на лични осигурителни сметки - защото от общият куп на осигуровките сучат сега бюрократичните негодници. Попълват се дупки сега а на пенсиите ни в бъдеще - майната им. Ние сигурно няма да доживеем

64

Анонимен

преди 11 години

Добре, но каква е гаранцията че тези пари няма да бъдат ОТКРАДНАТИ за пореден път?

63

7

преди 11 години

Вместо да се чудят управляващите с какъв данък да ударят още по обедняващия народ , да внесат предложение и да го гласуват всички депутати , министри ,шефове на агенции ,началници на политически кабинети и всички такива хрантутници докато са на власт да взимат минималната заплата .Така хем ще има повече пари в бюджета ,хем ще повярват и на гладния.Пък може и да си спечелят повече гласоподаватели, иначе не ги чака нищо друго освен една здрава сопа.

62

Анонимен

преди 11 години

57 , кой е този фонд ?

61

гербист-патриот

преди 11 години

Нужно е подобна застраховка "Достойни старини" да се въведе час по-скоро, за да може да се събират повече средства и хората да получават едни достойни и европейски доходи при пенсионирането си. Народът следва да разбере, че няма как да се намерят пари наготово за пенсии, тези средства следва да се спестяват и събират, за да може един ден да има пари за пенсиите ни.

60

Анонимен

преди 11 години

Тотю, смени дилъра.

59

Анонимен

преди 11 години

No 40 , парите ти които са събирани за осигуровки и данъци преди да се пенсионираш са отшили в държавния бюджет и с тях са плащани пенсии на тогавашните пенсионери . това за което говориш - да получаваш след пенсиониране удържаната ти сума по времето когато си работил щеше да стане ако пенсионната система беше по американски модел - и парите ти отиваха в частни пенсионни фондове . освен това което ти е удържано даже и лихва щеше да получиш . но това не важи в България за момента.

58

0

преди 11 години

ЗА КАКВИ ДОСТОЙНИ СТАРИНИ МИ ГОВОРИТЕ- ТА ТО НЯМА ДА ОСТАНАТ ПЕНСИОНЕРИ СМАЧКАНИ ОТ ВСЯКЪДЕ -КАК МИСЛИТЕ ЩЕ ДОЖИВЕЕМ ТОВА ВРЕМЕ И ТЕЗИ КОИТО ИМАТ КЪСМЕТА ДА ГО ДОЖИВЕЯТ ДАЛИ ЩЕ МОГАТ ДА СЕ РАДВАТ НА НЕЩО, ОСТАНА ЛИ НЕЩО КОЕТО МОЖЕ ДА НИ ЗАРАДВА - ОМРЪЗНА НИ ДА ХРАНИМ *** ,КОИТО СЛУЖАТ САМО ЗА РАЗПЛОД- ЛЕЖАТ НА ГЪРБА НА ТРУДЕЩИТЕ СИ И ОТГОВОРНИ ХОРА ПИЕЕЙКИ ПО ЦЯЛ ДЕН , И ПОЛЗВАЙКИ ВСИЧКИ БЛАГА ЗА КОИТО НЕ СА СИ МРЪДНАЛИ И ПРЪСТА, ЩЕ ОСТАРЕЕТЕ И ВИЕ ТОГАВА,,,,,,,,,,

57

възмутен

преди 11 години

Тези хора трябва да се изметат, колкото се може по-бързо! Колкото повече останат на власт, толкова повече зулуми ще ни сторят! А вземат ли властта и следващия мандат, е....а ни е мамата! Толкова некадърност, такава омраза към цялата нация, такава незаинтересованост и полицейщина, досега не помня! Такъв рекет върху бизнеса /по-точно дребния и среден бизнес/, такъв рекет и към нас самите, на фона на ширещото се богатеене на "висшестоящите" също не помня! Тези хора трябва да бъдат изгонени!

56

Анонимен

преди 11 години

НФСБ за тях ще гласувам.За сега други читави не виждам.

55

Анонимен

преди 11 години

ще ви споделя нещо което открих на скорополучавам писмо от доброволния задължителен(за родените след 1959г) фонд колко ми са вноските и колко са се натрупали,и цъкам в google и виждам че моят фонд се занимава с бързи кредити тия дето дават кеш с/у 30-40% лихва и стоки на изплащанетова е с нашите пари наглост,проверих и фонда на жената и той се занимава с лихварство

54

БоСимеонов

преди 11 години

Аз предлагам само герберите да си я плащат тази застраховка. Тоя *** не съм го издигнал аз на власт, че да му търпим всички свинщините.

53

Анонимен

преди 11 години

Оставка мутрии, само застраховки са ви в главата! Герб, ще гниете в затвора всичките начели с Борисов!