14

Анонимен

преди 11 години

Айде да те питам. Какъв е смисъла да бомбардират градове, без военни обекти? Какъв е смисълът американци и ингилизи да сринат един Дрезден например, след като той е обявен за открит град (открит ще рече че няма там нито една военна цел - Хитлер нарочно го прави, защото Дрезден е град-исторически паметник) Ама къде американци разбират от история, тяхната нали е 300 години. Какъв е смисълът да най-силно развитата във военно отношение държава да ходи да трепе виетнамци? Били ***. Логикааа...

13

Nosferatu

преди 11 години

Първо се научи как се пише думата "бомбардировка". После се замисли дали са истина всички теории на конспирацията... Защото винаги под вола се търси теле.

12

брей

преди 11 години

Нека военните стратегии и дълбоките исторически анализи да започнат СЕГААА...

11

Анонимен

преди 11 години

Пърл Харбър, ама друг път. Бомбандировката е била очаквана и американците нищо не са направили за да я предотвратят. Добре че не черпим исторически сведения от американските филми.

10

с.

преди 11 години

Аке не са бомбардирали е трябвало да предприемат сухопътна операция и жертвите щяха да са в пъти повече!Защо коментиращите червени *** не коментирате жертвите на японския империализъм като сте такива хуманисти!Я се поинтересувайте какви свинщина са вършили японците например в Китай и дали няма загинали цивилни!!!Независимо,че Германия е капитулирала по това време японците са разполагали все още с голяма и отлично въоръжена армия и е нямало да капитулират никога!

9

тцЪ

преди 11 години

Отмъщение за Пърл Харбър. Да ама там загиват войници. Тук загиват цивилни - и при самата бомбардировка, и години след това от радиоктивното замърсяване. Броя на жертвите е доста по-голям от цитираните цифри. Да не говорим, че самото нападение над двата града е месеци след като Германия (на която Япония са съюзник) капитулира. Просто САЩ имат две бомби, които трябва да хвърлят, за да видят дали има смисъл от това, да правят още - опитите в Невада не са достатъчни.

8

Анонимен

преди 11 години

Каква е ценностната система на народ който причинява на друг подобно нещо?

7

Анонимен

преди 11 години

Само американците убиват с "хуманитарна" цел.

6

Безбожник

преди 11 години

към номер 1, абсолютната глупост е това, че турците са направили атентата във Сарафово. виж че еврейската пасмина заедно с хамериканските си *** ***, може да са си го "организирали" сами за да си имат повече и повече поводи да нападнат ИРАН, това го допускам че съм и почти сигурен. ама турците какък пък интерес имат да прават мизерия и на без друго мизерната ни страна . . . не вярвам

5

Анонимен

преди 11 години

И как си присвояват правото да се наричат миротворци?

4

Nosferatu

преди 11 години

Който напада (неочаквано) държава, която не желае да се включва във войната... приемам го един вид като отмъщение за Pearl Harbor.

3

Mr.Killer

преди 11 години

Един от най-срамните мигове в човешката история, кулминацията на човешката глупост и наглост! Чакаме втори дубъл скоро!

2

Анонимен

преди 11 години

Първата в Хирошима, втората в Нагасаки. Все от една и съща ръка. Ако руснаците не бяха се противопоставили със своя бомба, щеше да има и други.

1

ЮСАки Отмъстаки

преди 11 години

Япония за мен е велика нация.Кефи ме,че е срещу Америка.Всички,които са срещу янките - за тях съм.Не съм нито комунист,нито нищо.Просто янките са ми противни,а и евреите,понеже точно те дърпат конците не само там,ами и в България.Колкото до атентата на летището в Бургас - замислете се ДАЛИ ТУРЦИЯ НЯМА ВРЪЗКА - БЕ ИЗВЪРШЕН НА 18.07 . А ТАЗИ ДАТА ДА Я СВЪРЗВАТЕ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН С АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА - ВАСИЛ ЛЕВСКИ ????