77

Омерзен

преди 11 години

Той, доктора-консултант нямал договор за спешност бре. Ама човек умирал - майната му. Договора е важен. Погнусен съм ...

76

mimi

преди 11 години

В Белите държави онкоболните в последен стадий не се реанимират просто се оставят да напуснат този свят спокойно, без във всяко отвърстие да ти слагат тръби и да те поддържат жив за още няколко часа за успокоение на близките ти .Тук дори и да се знае че човека си отива ,когато дойде този момент се викат линейки обвиняват се белите престилки и всякакви такива истерии.УСПОКОЯВАТ ГУЗНАТА СИ СЪВЕСТ ПО ТОЗИ НАЧИН.

75

до 85

преди 11 години

Има ли спешен кабинет? - Има!Там трябва ли да има лекар за спешните случаи ? - Да!Къде е бил лекаря?- Нямало го е!Защо ???- Защото е бил в отделение назначен по допълнителен договор в работно време по трудовия му договор!

74

талибан

преди 11 години

Качествените лекари и качественият мед. персонал отдавна избягаха далече на запад. Тук останаха само некадърниците, които са "завършили" с рушвети и свир*и. Тези "хора" гледат на пациентите като касички и ще ти обърнат внимание само като видят 20 лева в ръката ти. В БГ няма лекари има ненаситни алчни ***. "уважаеми лекари" вие всички сте за бесилото !!!

73

4efo

преди 11 години

Стига сте преекспонирали нещата в ущърб на българския лекар.Това е една достойна,благородна професия и хората,упражняващи я заслужават уважение.Системно ни се налага от медиите,че едва ли не нарочно "убиват" хора.А реалността е малко по-различна май, а именно,че работят нечовешки смени за мижави пари.Ежедневно са тормозени от *** и всякаква друга ***.

72

Човек

преди 11 години

Не мога да разбера какво толкова чудно има в този случай?!?! Да не би да е единственият?!? Не ви ли е ясно че в АБСУРДИСТАН всички е възможно вече?!?! Какво ИЗОБЩО ни е наред в това подобие на държава че и Здравеопазването да е добре?!? Лекари като преди вече няма или са на изчезване... Вече има долни търгаши на здраве,който им пука САМО за да ти вземат парите!!! Погледнете ни само Министърката и ще видите отражението на цялото ни жалко Здравеопазване... Бог да ни пази от по сериозни болести!!!

71

Исето Ф.

преди 11 години

и да ми слагате минуси i dont give a f..k.66 много добре го каза.Какво значи в спешен център да се чака консултанта???? Имал договор с друга болница ок,но какъв му е договора със спешния център тогава? Две дини под мишница-не става! Като виждат че не се отзовава реагираите бе м...... с...а,спешен център сте или само наименованието е такова?! Така ли трябва да си идеме от този свят от лекарска немарливост,кучета да те изядат,пиян муттаген да те сгази с кола и да го пуснат с условна разбира се

70

varg

преди 11 години

Докато няма един пребит до смърт лекар няма да ви обръщат внимание.

69

tyjno,no fakt

преди 11 години

tova koeto se slu4va e tyjno, no fakt. Taka e i tova e samo na4aloto na tragedijata, zastoto skoro v BG njama da ostane i edin kadyren doktor.Prodyljavaite da davate smeshni zaplati na doktorite i tragedijata ste stava samo po-goljama. Bulgari sybudete se!!!

68

Русенец

преди 11 години

Случка от преди 6 месеца. Чакам търпеливо пред спешните кабинети. Около мен - деца, пищят, едното със счупена ръчичка, другото подбелило очите с температура. Сигурно 20-на човека бяхме. Никой нищо не обяснява, не казва кога ще има преглеждащ лекар. Пристига един, с вид на мутра. *** им по вратата. Излиза нагла сеста и му казва `Ще чакаш, като ти дойде реда`- а онзи ` Ако ти шибна главата в стената, няма да те спасят колегите ти`. Моментално бе приет. Това стана пред очите ми !

67

Анонимен

преди 11 години

Направо ме изумявате бе хора-вие четете ли изобщо статията-Хората от спешното са направили каквото трябвавие нямате представа а и не ви интересува как се процедира.Вика се консултант в случая гастроентеролог,правят се изследвания,дори се вика и хирург и т.н.Защо не питате как го е лекувал личния доктор и защо идва чак сега?На вас като ви *** нещо в двигателя на колата и я закарате в сервиз,нали монтьора не взима *** и ключа да удари два пъти и готово-а ви кара да оставите колата за да разглоби двигателя и да види причината-така е и при човека и то много по сложно,но вие нямате достатъчно акъл за да го разберете.Ще осъзнаете ли че не са виновни мед.служители а депутати,министри и МЗ?Вие и един ден няма да издържите да работите на линейка или в СПО,но явно дори и представа нямате че се подиграха и излъгаха че ще вдигнат с 18% заплатите,въпреки че трябва 100%за да има екипи и да спасяват такива като вас.Вас нищо не ви интересува до като не ви засегне пряко-е може и да е фатално,спешната не е Господ,и няма вълшебната инжекция за спиране на смъртта,идва момент когато човек просто си отива от този Свят-това е природата!И аз съм губил близки,и когато лекарите казаха че вече няма смисъл-аз просто го приех и толкова не съм тръгнал да ги обвинявам-ако трябва някой да се вини това са онези горе и ние всички като народ който не желае да промени своето мислене!Честити заплати от по 7 бона на министри и чиновници!!!Животът е кратък, пътят към изкуството дълъг, добрият случай е мимолетен, опитът недостатъчен, а решението - трудно. Затова не трябва само лекарят да е готов да направи всичко, което зависи от него, но и болният, и обществото, и външните обстоятелства трябва да сторят нужното той да си свърши работата!!! ХИПОКРАТ.

66

Свиреп

преди 11 години

Е, разбирате ли защо `хуманните` доктори понякога се налага да се пребиват. Ама злобно,до смърт. Ако ще си гледат през пръсти работата - да стават милиционери или шлосери.

65

Буревестников 2

преди 11 години

... Коментарът ми под номер 69 разбира се го казвам и от личен опит!!! Защото ми се е налагало да ходя по лекари И ПРЕДИ 10.11.1989 и СЛЕД ТОВА!!!! Благодаря на Господ че ми се е налагало да претърпя няколко оперативни намеси и да лежа в болница но това е било ПРЕДИ идването на "КРИВОРАЗБРАНАТА НИ ДЕМОКРАЦИЯ"! А сега като виждам по мои приятели и близки а и по себе си дори за дребни неща как така наречените "доктори" искат пари!!! Пределно ми е ясно какво е за по сложни състояния... :( :( :( !

64

Анонимен

преди 11 години

НЕКА ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ ЛЕКАРИТЕ СА СЪЩО СМЪРТНИ ХОРА КОИТО ИМАТ НУЖДА ОТ ПОЧИВКА И ДА НЕ ГИ ОБВИНЯВАМЕ НАПРАЗНО. ЛЕКАРА НЕ Е БОГ, ЧЕ ДА МОЖЕ ВСИЧКО! ДОКТОРА ПОМАГА КОГАТО ИМА ВЕК. НЕ НАПРАЗНО И И БЪЛГАРСКАТА ПОГОВОРКА ИМА ЛИ ВЕК ЩЕ ИМА И ЛЕК. НЕКА ДА СПРЕМ ДА ОБВИНЯВАМЕ МЕДИЦИТЕ, А ДА ИМ ВЛЕЗЕМ В ПОЛОЖЕНИЕ - НЕ СА ЛИ И ТЕ ХОРА В КРИЗА НЯМАТ ЛИ НУЖДА ОТ УВАЖЕНИЕИ НАСЪРЧЕНИЕ ИЛИ СА НИ НУЖНИ ДА СЕ ОПРАВДАВАМЕ С ТЯХ, ЧЕ ЖИВОТА НИ Е ЛОШ, ЧЕ ПИЕМ ПУШИМ И ЯДЕМ БЕЗ МЯРКА, А КОГАТО СЕ РАЗБОЛЕМ

63

yaro

преди 11 години

в момента здравеопазването в България съществува благодарение на корупцията,колкото и абсурдно да ви звучи...това е така ,защото масово лекарите избягаха в чужбина,а тези които останаха са принудени да работят на две места заради ниските си заплати,и са се превърнали в търговци,които си вършат съвестно работата ,само когато им се заплати допълнително на ръка... а и хората си го знаят и сами им бутат под масата,а пък после се оплакват от лекарите ,че били корумпирани...получава се порочен кръг

62

Кристиан

преди 11 години

"Това е отделение, в което се работи спешна дейност, аз съм консултант и мога да дам само мнение по въпроса, но не и да действам по спешност", ***, ще го питам ако беше негов близък дали няма да действа по спешност. Той е лекар ако ще във свинеферма да е да е длъжен да се опита да помогне на човека. Ако отиде някъде в чужбина и каже такова нещо ще го изхвърлят веднага.

61

Реалист

преди 11 години

Тези *** от Босфор ТВ продължават с измислената си кампания срещу българските лекари! Не мога да разбера какво целят, но със сигурност не е нещо в полза на българското общество. Предполагам, че скоро ще пуснат репортаж за изключително доброто здравеопазване в Турция?!? Поредната манипулация на общественото мнение създадена от БосфорТВ!

60

cam

преди 11 години

Нямам думи!!!

59

Анонимен

преди 11 години

Българска работа!

58

conservator

преди 11 години

Ако бяхме приватизирали болниците вече да сме забравили за този проблем. Ето имаме пазарна икономика и безработицата е 15 %, хората си работят и БВП всяка година се увеличава. Приватизацията в икономиката донесе своя резултат. Останах естествено други проблеми - незачитане на гражданското общество и избраните от него пътища на развитие, несправедливата съдебна система и слабата външна политика.