19

заплати

преди 11 години

Висока заплата е над 5000-10000 на месец. Само битовите разходи в София са към 2000 лв. За заплатите на тузарите изобщо не говорим. Те са десетки и стотици хиляди лева на месец.Под 2000 лв. в София си е мизерия отвсякъде.

18

Анонимен

преди 11 години

Започвам да правя анализ (не ме прекъсвайте). Има 4 вида завършващи младежи: без пари и с желание да учат, без пари и без желание да учат, с пари и с желание да учат и с пари и без желание да учат. Първите винаги се оправят в живота, защото са трудолюбиви и са свикнали и на малко. Вторите е редно да работят ниско платена обслужваща работа. Третите могат да се издигат доста лесно понеже имат възможности и умения. Последните са ***, които са свикнали да им се налива на готово. Вие от кои сте?

17

БЕЗРАБОТЕН

преди 11 години

Отивам на интервю за работа и ми казват 480 лв за 25 работни дни.мизерия никакви условия за работа.УЖАС ТИЯ НИ ВЗЕХА ЗА БАЛЪЦИ ВЕЧЕ.

16

Лора

преди 11 години

какво мога да работя в София освен продавачка в мол и сервитьорка? От Ямбол съм!

15

Анонимен

преди 11 години

Едно, че няма работа, а на длъжности за по-ниско образование не ме искат. Излиза, че без опит и с висше е по-добре изобщо да не си губиш времето тук. Да не говорим, че всички искат някакви 18-20 годишни вундеркинди, с 5 години опит едва ли не!

14

Анонимен

преди 11 години

Ако е само 19%, значи е ниска. Строителни работници вече не се търсят, селска работа младежите масово не могат и не искат да работят... А така остават само работни места, които искат акъл. Аз, например, имам счетоводна фирма и не е като да нямам нужда от персонал, но как да назнача някой младеж, като той дори името си не може да напише без правописна грешка? А в счетоводството грешките са недопустими, често и правописните. И не само в него - да говоря ли за правото, за инженерните специалности?

13

до 15

преди 11 години

Не е така - тук всичко е с връзки. Отивам на интервю за работа и оня ме посреща с ризка с къс ръкав, комбайнерска. Не знаеше български като хората и имаше средно. Обидно е да работиш за по-прости от теб. На такъв най-добре да започнеш да му точиш фирмата.

12

Анонимен

преди 11 години

Именно за това като се дипломирам съм решил да си събера сакчето с парцалките и навън в търсене на реализация. Тук да се реализираш със знания и без връзки е МИСИЯТА НЕВЪЗМОЖНА!

11

Анонимен

преди 11 години

Освен да взема да отскоча до офиса на Инвестор, за да обуча грамотните деца, които пишат тези статии, как да проверяват за правописни грешки преди да публикуват някаква такава новина..

10

Анонимен

преди 11 години

Съжалявам, че останах в ***. Не стига, че трябва да търпя селския манталитет на българския народ, ами и работа не мога да си намеря. Май ще си търся нова родина!

9

до 4

преди 11 години

Еми нормално, държавата се пепълни от пишман "бизнес" администратори, икономисти, финансисти, прависти и тем подобни "исти".

8

:)

преди 11 години

А и официалната безработица е това колко е регистрирана в бюрата по труда. Помисли си колко от хората, които познавате не са се регистрирали, или какви са условията да се регистрираш като безработен там - преди това трябва да си бил на трудов договор, да е прекъснато трудовото правоотношение за определен срок и т.н. Това никой не го прави, затова и статистиката е далеч под реалната безработица

7

:)

преди 11 години

Ако на теб всичко над 300 лева ти се вижда "голяма заплата", така е. Работа има бол, но при мизерни условия, ниско, направо пародийно заплащане и те третират като пета категория ***. За такава работа - не, благодаря.

6

Анонимен

преди 11 години

Жони не си прав човече,живея в градче 10 000 човека наистина е много трудно да си намериш работа дори и за 300 лв

5

Анонимен

преди 11 години

иска ви се да е 19 далеч повече е.

4

младеж

преди 11 години

Защо да съм безработен?Е официално да, но инак ходим с още приятелчета да клатим туркини по кърджалийско и околията за пари.Мъжете им са по гурбети насам - натам и ние се възползваме да цоцаме паричките им с женичките им ;)

3

ще, ще...

преди 11 години

Увеличаването на пенсионната възраст ще задълбочава все повече този проблем.

2

Анонимен

преди 11 години

Как няма да е такава - с висше по Бизнес Администрация не мога да си намеря работа. То по-добер барман с 1200 лв заплата, от колкото секретарка с 500!

1

Жони

преди 11 години

Който не е искал, не е работил! Работа има бол, въпросът е, че всеки иска голяма заплата да взима, пък ако може нищо да не прави!