52

ицо

преди 12 години

Аз не мога да разбера защо трябва да празнуваме,някакъв католически празник,това са някакви пълни простотии,нашият празник си е Трифон Зарезан

51

Анонимен

преди 12 години

За българските празници трябва да се говори, не само за чуждите. Маскирани на Сирни заговезни както беше в детските ми години няма вече, а то е традиция както на Хелуин се гонят лошите духове. Всеки празник носи послание както е за прошката, защото е трудно на някои да прощават, но искат да им се прости, така Св. Валентин е за други дано се сетят, че има любими хора до тях, които трябва да им кажеш, че ги обичаш, те не са даденост. а никой не ни е виновен, че сме минали по друг календар.

50

bai_jordan

преди 12 години

НАЗДРАВЕ!

49

Анонимен

преди 12 години

Защо е създаден Свети Валентин? За да се депресираш двойно, когато си без гадже на празника и да се потискаш още повече от двойките, който показно демонстрират чувствата си. Не ти остава друго, освен да се напиеш от мъка, чудейки се - ти ли си най-големият неудачник, че на този ден си сам? Иначе е изключително тъпо само на този ден да се демонстрира любовта, сякаш през останалите дни от годината не обичаш партньора. Не оправдавам и Зарезан празник, да се напиеш - сякаш в другите дни не можеш...

48

bai_jordan

преди 12 години

Трифон зарезан е празника!

47

до №11

преди 12 години

"Ама какво се учудвам - детето на външния ни министър получи чисто еврейско име - сара... "Ами първият ни дипломат какъв е,че да не получи дъщеря му това име?!

46

tato

преди 12 години

Да изместваме и винаги се мъчим да подражааваме на някого,защото несме кадърни да си пазим и уважаваме нашите празници

45

Entusiast

преди 12 години

До 35,Вярно днес е шампионската лига... к'во се кахърим за тогава. :) Честит имен ден на всички Трифоновци и на тези, които празнуват. Шнур за ***!

44

catenaccio

преди 12 години

Един младеж завел приятелката си на кръчма на 14.02... поръчките били стандартни - кана вино, кана вино, кана вино... в един момент мацката казала - скъпи, днес има и друг празник освен Трифон Зарезан... младежът се обърнал към сервитьора и поръчал: ... и една порция сърчица!Наздраве!

43

Анонимен

преди 12 години

Вината за създадената ситуация е в медиите!Хората не знаят ,че на 14-ти февруари е католическият Свети Валентин. Не знаят ,освен именниците ,че на 10- ти е нашия , православния. Как да празнуват тогава? Посъвместна простащина и простотия! Между другото основно го празнуват пубери. Точно затова ,защото това са децата ни е добре да се върнем към нашето си българското , а не да преписваме от американците!

42

питащ

преди 12 години

А Президентът празнува " Хелуин".Нали си спомняте ? Патриот " та дрънка"

41

b

преди 12 години

Не виждам особен смисъл в това да има "специален" ден, в който да се сещаш да кажеш на любим човек, че го обичаш, и да му подариш цвете. От друга страна не виждам никакъв проблем и през всички останали дни да обичаш, и да пийваш!

40

jgo

преди 12 години

Децата ни празнуват Хелойн, Свети Валентин остава да почнат и 4 юли да празнуват и тогава всичко ще наред в нашата държава. Българите ако искаме толкова много да празнуваме имаме толкова много наши празници , който младежите в големите градове не ги знаят, нали са граждани .......

39

Гошо Тъпото

преди 12 години

Който...празнува,зло не...мисли;и злонамереният...ум има нужда от малко...радост.

38

мадафака

преди 12 години

Празнувах Св. Трифон Зарезан на 1-ви(по старому). Днес ще го празнувам пак и жена ми си я обичам през цялата година, а не само на 14.02.

37

Falco

преди 12 години

А защо да не празнуваме и двата празника:)

36

Han Asparuh

преди 12 години

Това е част от плана на глобалистите за превръщането на България в едно Гето от което нищо не зависи с народ , който е обезверен, забравил своите традиции, забравил своята история, на който му е внушено, че е "лош човешки материал", чрез намаляване качеството на образованието , назначаването на *** политици, използването на небългарски или български продажни медии, скоро съзнанието на Българина така ще бъде промито, че той с удоволствие ще приема чуждата хегемония, идеи и т.н. ...

35

до 37

преди 12 години

Защото нашия православен Свети Валентин е на 10-ти февруари! Ние си го имаме като празник ,но понеже копираме ,го забравяме и празнуваме чужди празници. Липсата на знания ,при тази информация от интернет е просто потресаваща! А това ,че не уважавате своето и все гледате чуждото ще продължи да носи неприятности!

34

ттт

преди 12 години

Чуждите празници не изместват нашите. Празнуваме и едните и другите. Това, че почитаме хелоуин не ни пречи да празнуваме ивановден. А Свети Валентин съвпада с Трифон Зарезан. Нормално е младите хора, чийто живот е доста далече от лозето и асмата, но много близо до любовта да празнуват деня на влюбените.

33

с.до 30

преди 12 години

Не виждам нищо лошо да се празнуват и чужди празници!Защо някой влюбен хлапак да не цъфне при гаджето с някой букет вместо да се накърка свински някъде!Кое е по-близко до по-младите поколения!?Един земеделски празник или един любовен!Света вече е едно голямо село и не мисля,че е чак такъв проблем някой да празнува Свети Валентин!