33

Анонимен

преди 12 години

Принципно и образованието е много сгрешено - вместо да се дискутират произведения, в час по литература, се повтарят и преписват едни и същи *** анализи. Тотално безсмислено и загубено време

32

Батенце

преди 12 години

до 35, подкрепям те с 2 ръце!

31

Анонимен

преди 12 години

И къде ги видя "добрите" български автори?Аз лично на нищо читаво не съм попадал при положение, че чета доста.Почти всички читави БГ автори са отпреди комунизма

30

Танас

преди 12 години

Аз съм безграмотен, толкова ми е културството.(***)

29

para_bellum

преди 12 години

Прав е човекът, какъв закон да се приема като няма кой да говори и пише на български език. Я си представете, че по силата на закона се наложи да се спре чалгата? Ко прайм тогаа...!? То и половината политици ще трябва да отидат в затвора за рецидив т.е. постоянни нарушения на закона ;-)

28

Аз съм българин

преди 12 години

Разбира се, че ИМА нужда от Закон за българския език. Той ще е насочен към псевдо медийте, които снижават критериите на езика и подпомагат лумпенизацията. Игнатов, заплатата ли си заработваш с тази констатация, а? Заплатата дето ти я плащат чудите народи.

27

Анонимен

преди 12 години

Стриктният иначе Дянков бая е развързал кесията с кървави левчета, събирани от все по-бедните данъкоплатци.Както съобщи БиТиВи, депутатите казаха край на финансовата криза. След ограниченията през 2010г., това лято парламентът си позволява два пъти повече пари за ремонти. Работници ще влязат в десетки ведомствени жилища на депутати.Народните представители ни струват 53 млн. лева годишно. Немалка част от този бюджет отива за облагородяване на сградите им. В момента кипи ремонт по фасадата на бившия Партиен дом. Промени ще има и вътре, където са кабинетите на народните представители. Сключени са няколко договора общо за 2 млн. лева.Не само работните места на депутатите, но и жилищата им ще придобият нов вид. В 75 апартаменти в блока в ж.к. Мотописта и още шест квартала ще се слага ПВЦ дограма. За целта парламентът е подготвил 400 000 лева.Депутатските квартири са над 100. Преди две години част от тях вече бяха санирани с оправданието, че новата дограма сваля сметките за парно. Миналата година депутатите станаха още една идея по-енергийно ефективни, след като им бяха доставени 100 нови хладилника, 100 печки и 100 перални.Смяната на депутатската дограма е нищо в сравнение с основния ремонт в почивната базана парламента. Ремонтът гълта 3 млн. лева или почти половината бюджет на парламента за капиталови разходи. Базата не е ремонтирана основно от 32 години.

26

SS

преди 12 години

Как да няма ?Има голям проблем - вижте изказванията на човек , който е създавал КОНСТИТУЦИЯТА от 12 юли 1991 . Любен Корнезов е неграмотен !!Как , пледира като адвокат или създава текстове за Конституция или издава присъди ?Той е да пази някой бостан и да ръкомаха на гаргите .

25

Калин

преди 12 години

познаваш.. ти един местен катър, къде го помпиш за здраве :)

24

Калин

преди 12 години

и като отсраниха .. какво .. посраха и езика .. културтрегирите :) видяхме резултата .. свинщина ..и фрапираща простащина :)

23

Антон Кутев

преди 12 години

Бързо искам някой да напише нещо лошо !!! ЗА КАКВО ВИ ПЛАЩАМ !!!

22

Калин

преди 12 години

абсолютни травестити .. с мнение сте :) пък какви сте ми компетентни.. дрънчи на кухо та се .. пука :П

21

Анонимен

преди 12 години

Този измислен професор египтолог кога започна да разбира и от българския език?Пак другите са виновни,че не въведоха египетските йероглифи и отстраниха"Ъ"и"Ь"в края на думите завършващи на съгласна и отстраниха излишната буква ер голям!

20

Калин

преди 12 години

на подменен език .. му викат куц език !!!казват само прасетата го употребявали...и пак нищо не хващали!

19

до Калин

преди 12 години

Неграмотнико!Такава дума като "обят" в българския език няма! По-добре върви да пишеш под някоя статия за чалга!

18

Хм

преди 12 години

Например, млади български автори, които са публикували стихове, разкази и желаят да пишат книга, да могат да получат право на двегодишна стипендия със средна работна заплата на месец, за да могат да представят този ръкопис след две години", разясни образователният министър.---------Идеята е лоша, защото така ще възпита младите автори на мързел. В продължение на две години всеки ентусиаст ще си клати краката и накрая ще излезе с нещо...вероятно графоманско. По-скоро трябва да се стимулират за свършена работа да им се помага да издадат вече написан материал. Друг обаче е въпроса, кой ще чете написаното, защото младите българи рядко четат български автори. А добри Български автори с добри книги има доста напоследък

17

Калин

преди 12 години

онзи ден разбирам някакъв журналист у медията скат .. преди обят се подвизава ..лее мозък :) се тапанчи бил филолог .. на СУ щях да умра от смях :)

16

Калин

преди 12 години

ФИЛОЛОГА ДА СИ СМЕНИШ ЛЕНГУИЧА, ЧЕ И ИКОНКАТА ТИ Е ФАЛШИВА :) ВЗЕМИ СЕ ОГРАМОТИ МАЛКО .. ИНФОРМАТИВНО .. СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ КАТО ОТПРАВЯШ ЗАБЕЛЕЖКИ .. АБСОЛЮТНО ОБЪЛ ЕКЗЕМПЛЯР!Що ле не съм попаднал на преподавател да ми направи забележка за езика .. правописа "да ми се направи на умен" ще ходи .. с температура .. години наред :)

15

Отец Паисий

преди 12 години

Още един ударник в изпълнението на планът Ран - Ът за унищожението на България! Гнусен родоотстъпник и предател !

14

Анонимен

преди 12 години

Вместо да е загрижен за българския език, защо не се загрижи за младите ( колкото и малко да са останали ). Защо не се загрижи за качеството на образованието, за за връзката между обучението и пазара на труда ? Защ0 ?Защото е по-лесно да е загрижен за езика.