26

Анонимен

преди 12 години

Така наречената "нова" методика въобще не е новост! В обучението по чужди езици тя се прилага от ...ДЕСЕТИЛЕТИЯ! Граматическите знания не са самоцел , а средство за усвояване на езикови УМЕНИЯ - говорене, слушане с РАЗБИРАНЕ, четене с РАЗБИРАНЕ и писане / което включва и ТВОРЧЕСКО писане /. А развитието на тези езикови умения естествено е свързано с развитието на мисленето, паметта, вниманието и т.н.

25

бивш ученик

преди 12 години

А когато все пак ученикът слуша, но не може да разбере информацията? Според мен тогава учителите трябва да се намесят и да помагат. За съжаление това се случва изключително рядко. За тях е много по-лесно учениците да си назубрят и после разкажат уроците. Аз в момента завършвам висшето си образование, а нещата не са по-различни. През тези 4 години в този ВУЗ само 1 преподавател не държеше на наученото. Той казваше "Искам да ви науча да мислите, разбирате и работите с понятия, а не представи.

24

kotarak

преди 12 години

Учителя има методика издържала проверките на времето. Учителя е обучен от Учител, и учениците му се кланят защото знаят, че той ще им предаде цялата мъдрост. По нашенски обаче учителката ти разказва прочетения от нея урок, като в почечето случай идеята и е да ти покаже колко си ***, а не да те научи на нещо.

23

Bobi

преди 12 години

Да се научи да мисли човек е просто, но няма кой да му го покаже. Този процес разбира се е умишлен, защото глупавите хора по-лесно се управляват. Обикновено това се постига с нисък жизнен стандарт - сложени са ти някакви рамки в които да мислиш само за оцеляването (хляба), а с каквото остане за удоволствията (зрелищата). Образованието се смята за нещо не толкова важно, за да успееш - пример един куп чалга шафрантии и футболисти.

22

17:

преди 12 години

Едно е да има конфликт, друго е да го няма и да подтикват към него. А конфликт сигурно има. Затова с приказки няма да стане и с инициативки разни. Иначе ще стане като с полицаите на Филиповци: "Моля ви се бе, хора! Ама какво правите с чуждите праскови, помислете дали е правилно така?!". Не знам между другото дали все още има поправителни изпити и повтарячество, но да ви кажа се съмнявам. Напоследък децата стават все по-умни.

21

glimmer

преди 12 години

(komentiram ot mobilen bez kirilica) I dvete "narodni madrosti" v teksta sa shopski - neka ne gi pripisvame na balgarskiya narod! Shopite sa otdelno specifichno pleme, prosashtestvuvalo samostoyatelno, otdelno ot balgarskiya narod. Shopite ne sa uchastvali vav vazrojdenskiya proces po nashite zemi, ne sa uchastvali i v nacionalno-osvoboditelnata borba na balgarskiya narod. Ne sa dali na stranata ni nito edno ime na vazrojdenec ili borec za svoboda. Harakterni za tiah sa malokulturnost i hitrost.

20

Анонимен

преди 12 години

abe ima mnogo prosti dalskalki...predi biah edin ot malkoto ima6ti svoe mnenie po literatura i me kusaha ot dvoiki.v bg obrazovanieto ne se nasur4ava misleneto-izkarvaha me 4e govoria gluposti a sega sigurno sum edin ot malkoto deto moga otnovo da i povtoria su6tite gluposti ot predi 10 godini

19

Анонимен

преди 12 години

В целия свят народът е *** - мисли елитът!

18

Анонимен

преди 12 години

от 17 продължение: а за да разбере е необходимо да умее да слуша,това което трябва да му покажат неговите родители,защото малко от тях умеят да слушат,впрочем за това непрекъснато викат помежду си.

17

Анонимен

преди 12 години

Не зная кой е автора на това творение,но съм просто възмутена от стила ,който подтиква към конфликт между родители,учители и ученици.Защо не се каже много точно и ясно колко получава един учител и тогава да се каже че тези пари не са за да се увеличи неговото възнаграждение,защото голяма част от читателите ще останат с тази представа.А колкото до това дали ще научат учителите учениците да мислят а не да зубрят е направо смешно формулировката.Един ученик зубри когато не е разбрал а за да ...

16

хай буй

преди 12 години

Въпроса не е в тъпата ви Борисова градина бе *** шопи...вие сте най големите селяни и *** в България..вижте се къде живеете,в каква мръсотия,порочност и престъпност..и ми се изживявате като "специални".ако не са тия диви селяни от провинцията дето ви строят и ви хранят ще се самоизядете.истинските софиянци отдавна ги няма,избягаха от ВАШАТА простотия.както и истинските граждани на България..СТАВА ВЪПРОС ЧЕ УМИРАТ ДЕЦА И МЛАДИ ХОРА!!! НЕ ЗА ШИБ..АТА ВИ БОРИСОВА ***.,,*** НЕДНИ....

15

ВъзМУТЕна

преди 12 години

От ДНЕС.БГ изобщо не знаят,че днес е годишнината от рождения ден на Апостола!!! Вместо да си публикуват глупавите статиики за това колко са ни неграмотни учителите(не всички...но повечето),може да се поинтересуват малко от националната ни история и да се образоват!!!

14

бивш ученик

преди 12 години

"Лошото е, че трудът също не е особено на почит по тези земи както е казал народът, ако ми се доработи, седам и чекам да ми мине. Не е съвсем вярно. Лично аз познавам много трудолюбиви хора. С останалото съм напълно съгласен. Понеже и аз съм част от поколенията, които не са научени да мислят много добре разбирам за какво става дума. тази идея трябва да бъде стартирана и реализирана възможно най-бързо, защотот после няма да има кой да научи децата да мислят.

13

Пепо

преди 12 години

Забранете 'Хитър Петър' - вреди и учи на мързел и хитрост

12

Анонимен

преди 12 години

Една партия и една идеология (комунизмът) научиха за по-малко от половин век хората не само да не мислят, а дори да не се и замислят. Сегашните им отрочета и унуки само затвърждават насаденият дебилизъм и простотия от цървуланковците докопали се до власт, благодарение на чужда, окупаторска армия.

11

М

преди 12 години

Това е болезнената реалност....

10

Анонимен

преди 12 години

А, еврика!След толкова години откриха, че целта на училището е да те направи грамотен и мислещ човек, а не зубър! Най-накрая една малка светлинка в мрака! Дано идеята се увенчае с успех и дай Боже, в бъдеще да няма нужда от такива курсове, защото със самото си завършване на университета, където също би следвало да се набляга на мисленето, учителите ще са подготвени и ще знаят как да мотивират децата да питат, да разсъждават и да търсят информация, вместо да наизустяват неща, които не разбират.

9

армейска гордост

преди 12 години

КЗЛ!

8

Т.Иванова

преди 12 години

Първо трябва учителите да се научат да мислят

7

.........

преди 12 години

Ралица пак изтреще.