120

Анонимен

преди 13 години

МегаАлександрос, разликата между българската и гръцката политика през последните 15 години беше от земята до небето! България водеше политика на балансиран бюджет и постоянно намаляваше държавния дълг и в момента е една от най-малко задлъжнялите европейски държави.В същото време Гърция трупаше огромни бюджетни дефицити и криеше зад различни счетоводни практики още поне толкова дефицити. Държавният дълг на гърция скокна до небесата, а икономиката на държавата се крепеше главно на заеми!

119

До 113

преди 13 години

Отново ти незнаеш какво е това "Преки чуждестранни инвестиции", така че не си напъвай повече закърнели мозък. Световната банка отчита 1.5 млр. евро ПЧИ, но Пешо селкия ги разбира повече нещата и според него те са нула.

118

kurentzo lapas

преди 13 години

издразни ме когато тия византиици ,вместо да си гледат собствения хал и колко са зле в момента, писаха някакви лозунги за нас и обясняваха колко сме били мързеливи и не сме протестирали и само чалга и пари ни били в главите...дори и да са прави , те да си гледат в тяхната паница,че и те не са цъфнали и вързали...

117

saki

преди 13 години

Чудя се,защо гърците избраха точно нас за лозунга си "тихо да не събудим българите.Защо не се подиграха на Турция,Македония,Сърбия или Румъния.Според мен ,защото са завистливи и винаги са знаели,че българите са "прусаците" на Балканите и сега ги е яд,че ще ги задминем.Природата ни е по красива, хората са ни по красиви, по умни и по жилави, по организирани сме от тях,по дисциплинирани,имаме си ТЕЦ-е,ВЕЦ-е,АЕЦ,тежка промишленост,развито земеделие,туризъм зимен и летен, пристанища,коро и магистрали

116

дълг

преди 13 години

Така го е закършила Гърция , като държава , че в момента заемите които и отпускат едвам и стигат да покрива само лихвите по старите си задължения .. На всички им е ясно , че това няма как да продължава и в момента се премисля какво да правят с гърците , да им изкупят островите първо след това морския им флот ... с две думи ЧСИ на етап описване на имуществото.

115

азъ

преди 13 години

не мога да разбере защо си мислите, че гърците са много добре, да те бяха добре, а сега???? Някой замисля ли се кой ще им изплаща заемите???Помислете малко!!!

114

Анонимен

преди 13 години

Прав е 115! Драхмата е единственото решение за Гърция. С девалвацията нещата ще се уравновесят, Гърция ще стане най-евтиня курорт на Европа, а гърците ще се научат да живеят с български заплати, но поне ще имат работа!

113

МегаАлександрос

преди 13 години

Да вярно е, че последните правителства не водеха добра политика, но нима българските водеха? Относно българите- ами имате толкова възможности да печелите и да правите бизнес в България, а не ги виждате. Всеки ден гледам по телевизията хора които се оплакват, че няма работа, но всъщност на никой не му се работи. Защо като отидете в чужбина можете да работите на 2-3 работи, а тук не можете? Нима тук не може да се изкарват по 1000 лева на месец? Може, но никой не търси и това ви е проблема...

112

Анонимен

преди 13 години

107, в момента няма никакъв проблем Гърция по собствена воля да излезе от еврозоната и да въведе драхмата! Това би било изгодно за гръцките политици защото би дало възможност краткосрочно да потуши протестите чрез увеличение на заплатите. Естествено след това следва хиперинфлация, но това населението не го знае...Формално няма процедура за изключване на Гърция от еврозоната и насила не могат да я изключат, но ако и спрат кранчето със заемите де факто ще я изключат!

111

Апис

преди 13 години

Гърция от самото начало не покриваше изискванията за присъединяване към еврозоната, но и направиха компромис. Може и да и бият шута. Първо трябва ЕЦБ и МВФ да си направят сметка как ще м е по-изгодно да цицат от гържите.

110

до 100

преди 13 години

С две думи ПЧИ / ПРЕКИ чуждестранни инвестиции / в България за 22 години НЯМА. Не ми пробутвай това, че приватизациите са ПЧИ! Аз разбирам такива на "гола поляна" да дойде чужденец и да построи фабрика например! Всъщност такава май се изгражда в момента край Ловеч! Дано да стане!

109

мдамм

преди 13 години

Положението с Гърция ми прилича малко на това на измислените ни български бизнесмени.Скъпи коли , яхти , джипове на любовници , един висок стандарт а в действителност повечето от тях са кредитни мишки с голям задлъжнялост към други фирми и банки . Показност и висок стандарт на заем , а после хоп фалит и отново на Земята.Така е и с гърците години наред висок стандарт на гърба на европейците , но не е далеч момента да се връщат дългове и да се плаща сметката. Не злобея , но това са фактите .

108

До 105

преди 13 години

По принцип това не е възможно, защото би означавало излизане на Гърция от еврозоната. Все пак еврозоната е валутен съюз на базата на еврото! Еврото е международнно конвертируема валута и днес се извършват международни сделки в евро дори между страни извън ЕС.

107

до 89

преди 13 години

"Не може да си със средно образование *** като *** и да искаш да взимаш 2000 лв заплата."Точно там е проблема? Явно в Гърция може без образование да получаваш за труда си 2 000 лв. /1 000 евро/! Пък тези с образование получават сигурно от 4 000 лв. /2 000 евро/ нагоре!

106

БЪЛГАРИН

преди 13 години

ГЪРЦИЯ ТЕПЪРВА ЩЕ РАЗБЕРЕ ОТ КЪДЕ ИЗЛИЗА ХЛЯБА. В МОМЕНТА СТАВА ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ДЪЛГОВЕТЕ ОТ ЧАСТНИТЕ БАНКИ КЪМ МВФ, СБ И ЕЦБ. ПЪРВО ТРЯБВА ДА СЕ СПАСЯТ ЗАПАДНИТЕ БАНКИ СЛЕД ТОВА ГЪРЦИЯ.ПРИВАТИЗАЦИЯ, СЪКРАЩЕНИЯ ,БЕЗРАБОТИЦА И Т.Н.ГЪРЦИТЕ СКОРО ЩЕ СЕ МОЛЯТ НА КАКВА ДА Е ЗАПЛАТА.ЗАЩОТО КАТО БЕЗРАБОТНИ ЩЕ МОГАТ ДА СИ СТАЧКУВАТ НА ВОЛЯ.И С КАКВО ПРАВО СТАЧКУВАТ . КАТО,ЧЕ ТЕЗИ ЗАЕМИ ГИ Е ВЗЕМАЛА БЪЛГАРИЯ.АМИ ДА СИ ПЛАЩАТ ЗАЕМИТЕ И ДА СИ ДАВАТ КАКВИТО ИСКАТ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ И ДА НЕ ХОДЯТ НА РАБОТА.

105

До МегаАлександрос

преди 13 години

Всъщност мързелът и тъпотията на българина са държавна политика от последните 30 години . До преди няколко години , тук се плащаше за да не работиш , за да не учиш , за да не мислиш ......., но сега е криза и българинът сам трябва да си поизкара нещо . Това разваля мако нещата , но нищо чудно , гърците и българите да достигнат до едно и също място на развитие , едните поради това ,че са спечелили джакпота , а другите , че са го платили.

104

до 99

преди 13 години

не съм икономист,но ми е интересно да узная възможно ли е да се въведе драхмата за вътрешна употреба и да се запази еврото за международни разплащания.Такива предложения се чуват в Гърция при консултациите за антикризисните мерки.

103

Анонимен

преди 13 години

МегаАлександрос, политиката на гръцките политици не само, че е грешна, а е пагубна за гръцкия народ! Няма никаква разлика между Жан Виденов и премиерите управлявали Гърция през последните 20 години! Гръцките политици издържаха много по дълго от Жан Виденов единствено защото успяха да въведат еврото и това им позволи много по дълго време да задлъжняват държавата си! Фалитът обаче ще бъде много по тежък, защото воденичният камък на заемите който виси на врата на гърците е много по голям!

102

до 99

преди 13 години

Напоследък във връзка с обсъждането на антикризисните мерки в Гърция се чуват предложения да се въведе драхмата за вътрешна употреба и да се запази еврото за международни разплащания.Мотивът е че по този начин ще се ограничи изнасянето на средства в чужбина.Бяха изнесени данни че около 12 млрд евро годишно се изнасят само от чужденците,които работят там.другия мотив е че по този начин ще се стимулира местното производство.Не съм икономист и нямам представа възможно ли е това.

101

Иванчо

преди 13 години

Лъжат, Аз съм по-ненадежден...