70

Анонимен

преди 13 години

66Да така е ,ама да има кой да те храни докато търсиш нали?А и зависи каква квалификация имаш,дали си търсен и не на последно място на колко години си.Но я издържай семейство с 2 деца и сменяй да те видя?

69

чаша горещо кафе

преди 13 години

Чудно ми е при, тази безработица, как не се реализираха програми за всички, които са безработни и не им се даде работа? Във времето, никой не знае на къде ще "задуха врятъра" и колко време ще останат хора, без препитание. Цените растат, безработицата заедно с тях, разделението бедни и богати е задължително условиe. Средния станадарт е най- трудно за поддържане.

68

Марк

преди 13 години

Докога с тази Ралица?Не разбраха ли в този сайт, че момичето не става или им е някаква родниниа или ....А бе , Ралици ти в кой свят живииш? Това да не ти е социлизЪма?!?!Ти знаеш ли как бачка един ЕТ, отиди на който и да е пазар и ще видиш кога хората отварят сергиите и кога ги затварят, отиди и погледни кварталното ти кафене - до колко часа работи, виж в автоселвиза - кога и колко почиват!!!Моля ви се стига тъпотии!И това момиче да прочете есето на своя колега за София - вчера или оня де

67

Анонимен

преди 13 години

Такива статии защитават корпоративни интереси.Въпросната журналистка за съжаление никога не е работила за да знае какво е работа.Продава се за 5 лв.

66

Иванчо - прод. на 61

преди 13 години

Това се повтори 7 пъти. Трябва да има заетост. Изгубих мотивация. Питах за пари след изпитателния ми срок. 50лв. Заплатата ми стана 650лв. Сериозна сума, с която не може да се живее. Напуснах. Почнах във фирма, в която на базата на представяне ми дигнаха парите с 500лв. за 8 месеца. Взимах почти 3 пъти повече от колкото в банката.Всичко е въпрос на ситуация - ако не си доволен и работата не те кефи, не bitch-вай, ами сменяй! Просто повечето хора ги е шубе от промяна. И то не само в България...

65

Дошо

преди 13 години

Абе моргата 46-ти коментар.Аз пък работя в немска фирма където като дойдоха белите господари и отидоха до един цех бяха питали къде са другите хора от смяната освен тези, които бяха на работа.А други хора нямаше просто малкото, които бяха на работа вършеха всичко за да върви процеса и германците мигаха на парцали и се чудеха как е възможно.Много бяха доволни и като разбраха, че средствата за заплати ще са НАЙ-МАЛКИЯ им разход.

64

Анонимен

преди 13 години

Ами в тия *** условия, в които са ни поставили, ако не спим от униние и сме достатъчно будни, може да се случат неща, които би направил всеки трезвен и бодър ум в насоящата ситуация. И така, удобни сме им спящи, мързелуващи, но не будни и мислещи и още по-малко действащи...

63

cavdo

преди 13 години

Статистиката е наука, която има 3 стъпки : 1. Събиране на информация 2. Обработка на инф. 3. Анализ.Статията за разпределението на времето на българина куца, както между другото и голяма част он данните които се изнасят от НСИ, с това че няма анализ на информацията. Хвърлят се едни данни и после анализи на куцо и сакато - всякакви. Например ако някаква част от изследваните се водят на 4 часов работен ден ще се намали като цяло времето за работа на масата от изследваните. Въобще дилетантство

62

Анонимен

преди 13 години

Всичко е менте затова е така.Има куп свързани фирми и по партийна линия са си клиенти взаимно.За държавните служители изобщо няма какво да се коментира,там се чака секундата и чао!Така остават само тези дето работят за себе си.Но те биват подтискани да не работят за себеси от държавата,защото на държавата не и трябват независими от нея мислещи хора.Така в БГ няма капитализъм,а има феодално робовладечество чрез заеми от банки.И така,който има заем глава не може да вдигне и да иде на протест!

61

Иванчо

преди 13 години

Лесно е да се коментира и да се критикува, но пък и генерално всичко зависи от ситуацията, в която си.Работих в една банка - получавах смешна заплата, която ме караше да мършавея чувствително. Въпреки всичко работех усилено. Случвало се е да си свърша задълженията по-бързо и то не веднъж. Питам колежката до мен, какво да правя? Нямам работа и тя казва: "Гледай умно в монитора..." Какво по дяволите???Отидох при шефа: "Дай работа". Даде. Пуснах му мейл с резултатите. Отвори го след 8 дена.

60

Анонимен

преди 13 години

Не искам да се занимавам нито със стила на писане на статията, нито с морала на пишещата.

59

чаша горещо кафе

преди 13 години

Това е наложено. Да си защитаваш позицията в работа, като се целиш на високо иначе рискуваш да те съкратят, да те понижат в длъжност, да ти намалят РЗ. Играеш по правилата на шефа / а той си развява "коня" как му е кеф/ или си отиваш. И какво се получава, тези където си знаят много добре работа и си разбират от нея и я обичат биват, уволнявани и ниско запалатени, защото не са спали с шефа не му "играят по свирката" и той става автоматично в не добра позиция. Много жалко,язък за кадърните кадри.

58

до чужденец

преди 13 години

Клоун ни ръководи - затова. Покрай него се навъртяха и други. Ние самите вече изперколясахме. Прав е 54 - това все едно аз съм го писала! Мошеници, крадци, далавераджии, чалгаджии, некомпетентни, безпросветни, но с връзки, плащащи корупция и демагогствайки - ей така много хора успяха без труд, без знания. А някои се държат като напушени, без да се употребили дрога. Ех, докога?

57

Анонимен

преди 13 години

Един познат отиде в чужбина да работи.След първият месец работодателят бил много доволен от него и му повишил чувствително заплатата.И това продължило и нататък.Т. е. добра работа=добри пари.Как е обаче тук.Ами тук всички взимат еднакви пари.Работиш, не работиш накрая заплатата е същата.

56

Смърф

преди 13 години

Иван Славков си отиде и медйното пространство се напълни с воплите на третокласни мутреси и техните "работодатели". Ама на народа вече не му минават тея номера! Комсомолските секретари си мислят че могат да прокарват уравниловката а те да си карата мерцедесите. Ай сиктир!

55

Обективен

преди 13 години

*** статия. Работещият българин има две възможности - да работи в България и да получава мизерно малка заплата или да работи в нормална държава и да получава нормална заплата. При това в България няма занчение дали работиш много или малко - винаги получаваш мизерно малка заплата. Много хора не желаят да бягат от България и остават. И най-важното изпуснато или неразбрано в статията - колко се работи не зависи от работещия, а от технологията наложена от "ИМ", т.е. от дебеловратите собственици.

54

Анонимен

преди 13 години

Тъй като чета мнения на наивни хора, които си мислят, че ако работиш (в България) ще успееш, ще им кажа, че напротив - ще успееш само ако не си честен, ако си мошенник, крадец, лъжец и т.н.Там където работя на свестните им е много трудно.Отделно работят наркомани (идват напушени на работа) и създават проблеми и т.н.

53

777

преди 13 години

Няма как да получавам повече от колкото изкарваме... "нема такова животно"

52

Чужденец

преди 13 години

Живота в *** е щуро парти с много клоуни.

51

до 46

преди 13 години

Ей мухъл нещастен, работиш в немска фирма ама друг път. Аз работя в българска фирма и тук монтирахме немски машини, супервайзора германец поставя задача за монтиране на възел от машината и определя колко души и колко време да работят и в повечето случаи работата се свършваше качествено за по-кратко от определеното време..така че хайде стига с това мързеливи. Има и мързеливи германци, но системата им не толерира мързела..щом тук се плащат заплати като за некадърници, толкова и ще работят хората!