90

Жоро

преди 13 години

За добро или за зло няма процес на завръщане на монархията. Иначе според мен тя е положителна от гледна точка на това, че монарсите наистина съсредоточават в себе си една класа, която стимулира народа да се гордее и дават напътствия за правилното развитие на държавите(ако изобщо правят нещо). Но нека не забравяме, че на калпав народ и велик крал/цар да му сложиш нищо няма да се промени. Едно време Фердинанд е правел паркове и градини, а хората са пасяли добитъка по тях ...

89

до 80

преди 13 години

Ако мислиш че всички глупости на руската тайна полиция и в нета са историческа истина, ще прогресираш в изучаването на историята. За съжаление преобладаващо там има конспиративни теорийки и заблуди. Аз чета, но вие незнам какво четет, че не сочите нищо.

88

до 88

преди 13 години

Ама лекарството да не се окаже по-голямо зло от заразата .

87

Анонимен

преди 13 години

Руснаците най-после започнаха да разбират, че комунистическото управление от 1920г. до сега е нанесла повече щети от световна за страната им. И те горките хорица искат червените /вече капиталисти-милиардери/ да се махнат от живота им. Дано да успеят да се спасят от червеното заразно зло и да заживеят по-добре, като бели хора - заслужават го!

86

мнение

преди 13 години

да му намерят руска булка ? тия искат да затрият момчето.

85

Анонимен

преди 13 години

Навремето всички държави са били монархии.И едни монархии са успявали за сметка на други.А за това, че е имало и лоши царе - имало е.

84

lll

преди 13 години

"Целият ни придворен живот се върти около депутатите с наднормено тегло, бездарни певци и бивши участници в телевизионни риалита."Това напомня ли ви нещо? Ах мизерия славянска :(

83

Анонимен

преди 13 години

73Руснаците са известни още от около 1600 година с 'кръчмарските бунтове'. Ако не знаеш за тази срамна глава от историята на Русия и руснаците, потърси и ще намериш доказатеслтва за традициите на руснаците в пиянстването.

82

до 81

преди 13 години

Донякъде си прав. Но как тогава ще си обясиш тези монарси които не са управлявали както трябва монархиите си? Нали и те би трябвало да научат как се управлява от тези преди тях. Не може с думи да се предаде с думи всичко научено от добрия монарх на некадърния. Не че имам нещо против монархията но монарха наистина трябва да е добър управляващ. А дори да ги е имало някога сега липсват.А и има една поговорка която съм чел: "Властта развращава, абсолютната власт развращава абсолютно"

81

Анонимен

преди 13 години

Демокрацията (съвременната) всъщност не е народовластие.Защото народът избира кои да управляват. Но народът не управлява.За да управлява народът би трябвало при всяко решение да има референдум - допитване до народа.

80

до 78

преди 13 години

Не е точно така.Монарха се ражда монарх.Възпитава се цял живот да е монарх.И накрая става монарх.През целият живот на него му се предава вековният опит на управлението.има неща, които не ги пише в книгите и могат да се научат само от пряк досег с традициите.малко груб ще е примера, но това е като при майсторите.Когато обучават сина си на занаят, му показват всички тайни на занаята.И нито една уважаваща себе си фирма няма да избере директора си на преки избори м/у всички работещи във фирмата.

79

до 77

преди 13 години

No. 76 хубаво го е казал.Който търси намира.Който се интересува може да намери защо е започнала Руско японската война.И може да намери за Първата световна и участието на Русия в нея.Който има сериозен интерес търси и намира.

78

Анонимен

преди 13 години

Иван Грозни трябва да стане от гроба да им припомни на тия пиянки от къде изгрява слънцето. Много бързо ще изтрезнеят

77

Анонимен

преди 13 години

Монархистите са доста глупави и дават доста глупави доводи че монархията е добро управление. Монархията зависи от монарха. А като не можеш да си го избереш - ами какъвто ти се падне.Да имало е и добри монарси но е имало и добри управляващи и при другите форми на управление.С тази разлика че при монархията не може да си го изберете (не че сега в България имаме избор от кадърни но по принцип в демокрацията може) и разчитате на това на монарха да му се роди кадърно,мислещо за България и народа дете

76

Анонимен

преди 13 години

С това донякъде мога да се съглася - преди войната германското разузнаване логично е искало да отслаби Русия. И може да е търсило съюзници отвътре. Но пак Николайчо обявява войните. Не му ги обявява Франц Йозеф и германския император.

75

за 75

преди 13 години

Източниците сам ще си ги намериш, когато почнеш да четеш. Успех, но първо се ограмоти и не се прави на психолог, защото си смешен.

74

Анонимен

преди 13 години

Ще даваш ли източник или само с минус се задоволяваш. Това по психология се нарича психологическият защитен механизъм - отричане. Просто казваш не без аргумент и така някак си ти става по-топло на душицата. Поздрави!

73

Анонимен

преди 13 години

Източниците ги има в нета и са данни на тайната царска полиция.А Руско японската война не е обявена просто така.Разпутин и ленин нямат нищо общо със случая.ленин всъщност е господин никой.Финансиран от германците (уж де. всъщност американски банки дават парите) прави неща които са му наредени.

72

Анонимен

преди 13 години

28Докато руснаци се къпели редовно в баните си, средновековната европа смятала къпането за грях. Въшки, струпеи, миризми....

71

Анонимен

преди 13 години

DA SI VARNEM ZARSTVO BALGARIA